Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lambergsfrua - 14 augusti 2009 19:04

Ute i ingenstans ligger flygplatsen som trafikerar Luleå två gånger dagligen med en 9-sitsig Beechcraft. Tiderna är anpassade till anslutningsflyg till och från Stockholm/Arlanda.


Barnbarnet som har erfarenhet av stora bullriga flygplatser i USA blev helförstjust i den här idyllen.

Av Lambergsfrua - 14 augusti 2009 16:52

Vasikkavuomaär en av Europas största sammanhängande slåttermyr. Som mest fanns det ca 350 torklador där. Nu återstår bara ett 70-tal. 250 ha med rikligt med sjöfräken ger fortfarande fint djurfoder.


När vi var där höll man på med slåttern. Där fanns det mygg kan jag lugnt påstå.


Av Lambergsfrua - 14 augusti 2009 16:47

Utanför Pajala ligger Kengisforsen och Kengis bruk med Världens nordligaste herrgård. Barnbarnet tyckte väl det var så där lagom intressant, men det här dasset vid parkeringen fångade verkligen hans uppmärksamhet:) Som äkta stadsbarn uppvuxen med alla bekvämligheter inom VVS, fanns han det här rödmålade exemplaret synnerligen  - coolt!

Av Lambergsfrua - 12 augusti 2009 11:19

Låt mig få presentera Bonzo - en ljuvlig liten krabat! Nej den är inte vår. För mycket allergi i familjen, tyvärr. Det är en granne i huset som skaffat den här lilla 8 1/2 veckors gamla labradorvalpen. Den kom för några dagar sen och allt här är spännande och nytt för den. Omvärlden måste upptäckas och varenda grässtrå måste utforskas. Husses rastningspromenader går mest ut på att låta Bonzo lära känna den närmaset omgivningen. Och vänja sig vid det där härligt tuggvänliga kopplet *fniss*


Naturligtvis fullkomligt smälter alla tvåbenta individer, som Bonzo möter på sina små upptäcktsfärder. Det blir många vänliga smekningar över den mjuka pälsen -  och många nya bekantskaper för husse;) Husse är van vid hundar och har vuxit upp med labaradorer, så han ser till att det inte blir mycket av det goda för sin lilla skyddsling.


Husse gav tillåtelse att att lägga ut foton av Bonzo på bloggen och Bonzo själv samtycker;)  

Av Lambergsfrua - 11 augusti 2009 22:16

De närmaste dagarna springer jag inget maratonlopp, ja det lär nog inte ens bli nån liten stavvandring för min del. Lambergsfrua är justerad.


Satt på en av våra höga stolar och skulle ändra sittställning lite.  Satte mina bara fötter på fotstödet och tryckte till för att lätta lite på rumpan. Ena foten slant och jag smäckte den rakt i grannstolens tvärslå. Attans och Rackarns, vad ont det gjorde! Och jag fick ett osökt tillfälle att inventerar mitt icke tryckbara ordförråd.


Misstänker att mittentån är spräckt eller bruten, men det är inte mycket att göra åt. Tår gipsas inte ;)


Dags för mig och tårna och sova skönhetssömn. Det kan tårna verkligen behöva *fniss och blink*


Go'natt alla bloggarvänner och andra besökare - och kram!


Av Lambergsfrua - 10 augusti 2009 11:02

Idag blir det nog inte mycket gjort med fotona, eftersom måndag = jobb för MIML och mig. Har i alla fall hunnit med att vara ute och "stava" en halvtimme innan lunch, så jag känner mig både varm och nöjd. Dusch avhjälpte det första *fniss*


Så det där med foton får bli "Annan dag morron" som Sonen så beskäftigt  uttryckte saken,  innan hade fått riktigt kläm på det där med tidsbegrepp:)

Ha en bra dag alla bloggvänner och besökare.

Kram!

Av Lambergsfrua - 9 augusti 2009 14:08

Besöket vid Kukkolaforsen på Sikfesten har nämnts tidigare i bloggen. Sikfesten är en fest med traditioner från Medeltiden då man firar havssikens återkomst på sin vandring uppför Torneälven - första helgen efter 25 juli.


Folk samlas från när och fjärran för att träffas och ha trevligt och det doftar halstrad sik över hela nejden.


I år framträdde en ung teatergrupp med en  "Teaterförestållning för hela familjen".

Man jobbade med minimal rekvisita och överlät mycket åt tittarnas fantasi. Det handlade tydligen om två killar, som var ute i roddbåt och fiskade. Båda satt på gräset och låtsasrodde medan de hasade sig bakåt. Där blev det nog några gräsfläckar på byxbakarna att tvätta bort sen *fniss*. Den ena klantade sig och  ramlade i vattnet. Han låtsassimmade in till land (en låda). Där stod han sen och ropade "Hallå!" " Hallå?"  "Hallåå!" i olika tonarter och med olika betoning. Roddaren hörde förstås ingenting. Så där fortsatte föreställnigen - och det sista vi hörde, när vi lämnade området var ett uppfodrande:"Hallååå!"

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se