Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lambergsfrua - 9 augusti 2009 12:52

Nytt för i år är två isbjörnar som har ett enormt stort område att röra sig på,  däremot hade de ingen snö att svalka sig på just vid vårt besök.

Av Lambergsfrua - 9 augusti 2009 12:50

Trevligt bullerplank i Mora.

Av Lambergsfrua - 6 augusti 2009 20:40

Det är lite kul att jobba med foton efter en resa. Vid genomgången återupplever man faktiskt resan en gång till. Nu hade ju Barnbarnet och jag på tok för många bilder tillsammans, så här gäller att rensa hårt.


Skogsfrua på Dal kommenterade Barnbarnets älgfoto och jag plockade då fram fotot på ägaren till Vittangi Älgpark. Det var en trevlig tuffing  med blåblå ögon, uppkavlade ärmar på den rutiga skjortan, storstövlar och slitna jeans -  och på de grånade lockarna satt kepsen keps med vitsig text. Han hävdade bestämt, att han var byns enda älgägare och sig gladde åt, att älgjägarna inte genast förstod ordleken. Själv jagade han inte älg...;)


Önskar er alla en skön sommarkväll!

Kram!


PS Tog inte med hela fotot av Älgägaren, eftersom jag inte vet om han vill synas på bloggen - även om jag tror att det skulle vara OK. PS

Av Lambergsfrua - 5 augusti 2009 10:50

I går morse lämnade vi Idre Fjäll i regn. Där har man utcheckning redan kl.10 vilket enligt mig är totalt inhumant *fniss* med tanke på de vanliga människors (läs våra!) morgonrutiner och kravet på slutstädning. Alltså klev vi upp vid halvåttatiden - ja, MIML och jag alltså. Barnbarnet fick snusa vidare en timme till i sovrummet längst bort från vårt - för att vara utom hörhåll för morfars eventuella *hm* snarkningar...


Av de vackra omgivningarna vid Transtrandsfjällen i Sälenområdet såg vi inte mycket, för molnen låg så lågt. Så plötsligt hojtade Barnbarnet: "Älg! Älg! Älg! - Dääär!" Och sträckte fram sin arm mellan oss i framsätet och pekade. Och visst! Där stod en älgko och betade vid vägkanten,  medan hennes två kalvar var skyggare och höll till inne bland trädstammarna. Och hon stod kvar medan vi fotograferade. Vilken fantastisk naturupplevelse!


När vi körde in i Värmland lättade molnen, regnet upphörde och vi gjorde ett stopp hos "Petter i Bo'a" i Höljes. Det är nog den mest innehållsrika ICA-butiken i hela Värmland. Förutom det vanliga sortimentet i en matvarubutik, finns här allt du kan tänkas behöva i ett hushåll - utom möbler. I två plan! I källarvåningen trängs gummmistövlar med bl.a verktyg, ljus, tomtar, fleecetröjor, porslin, leksaker, sidenblommor, krukor med mera, med mera.  Till vettiga priser. Barnbarnet botaniserade intresserat och  inhandlade sen ett badmintonset för 30 kronor.  Ett par frostade ljushållare för värmeljus blev mina för samma summa. "Ja, vi har ju inga såna förut!" sa Mannen I Mitt Liv med ett lätt ironiskt flin.  Jodå det har vi, men de här var ju så fina;)


I Sysslebäck var det dags för lunch, men vi hittade ingen bra plats att stanna på. för att äta vår matsäck.  Då fick Barnbarnet se en skylt med texten "Chokladfabrik".  Snäll morfar svängde  in och hamnade vid "Pralinen", där två tjejer tillverkar glass efter italienskt recept och choklad  - allt helt utan minsta tillsats av k0nstigheter. Bara äkta råvaror rakt igenom! Visst blir man glad:)


Så det blev varsin strut med två kulor av den hemgjorda glassen till lunch:) Och det var såå gott *lycklig suck* Chokladen säljs styckevis och Barnbarnet köpte några bitar att ha med sig hem som present.


I Karlstad välkomnades vi av  Barnbarnets ömma föräldrar *uttrycket myntades av vår Son, när Barnbarnet var mycket litet Barnbarn*.

Kärt återseende och sen bjöds vi på hemlagat dillkött med färskpotatis - "för det har väl inte blivit så mycket hemlagat på resan" kommenterade Dotter och Svärson;)  Nähä nä, del blev väl inte så mycket av den varan *fniss* Tack snälla ni  för omtanken! Det smakade suveränt gott:)


Idag är det tvätt och fot0n som gäller. Ska sammanföra Barnbarnets bilder med mina, så de kommer i rätt sammanhang. Tack och lov att han hade sin mobiltelefonkamera, när jag nu glömde batteriladdaren till min kamera! Jovisst, hemma igen hittade jag den lilla väskan med batteriladdaren prydligt nerlagd tillsammans med kortläsaren - och myggmedlet:) Allt som inte är stulet kommer igen, inte sant!?


Kram till er alla som tittar in!Av Lambergsfrua - 4 augusti 2009 19:26

Morföräldrarna och jag på Nipfjället


Renar som betade inne i stugbyn i Idre fjäll


Det var allt för den här resan. 

Ha det bra allesammans!

Erik

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se