Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2009

Snällt Halloweenspöke

Av Lambergsfrua - 31 oktober 2009 17:01

Idag den 31 oktober är det Halloween. I år sammanfaller den med Alla Helgons Dag vilket upprör många känslor. För många är Halloween bara ett kommersiellt jippo från USA. Det finns en viss sanning i det, men också en annan sanning. Om du verkligen vill veta mer om Halloweenfirandet långt tillbaka i tiden, kan du läsa här.  Intressant tycker jag.  Jag gillar att ta reda på så mycket fakta som möjligt om olika företeelser,  innan jag bildar mig en uppfattning - och nu menar jag rent  allmänt, inte bara om Halloween.


Oavsett vad vi tycker,  tror jag att Halloweenfirandet är här för att stanna och så länge det hålls inom rimliga gränser, tycker jag det är OK. Att slänga tomater eller ägg på dem,  som inte ger godis är helt oacceptabelt. Det ska vara lite lekfullt, inte elakt.


Jag får väl tillstå, att jag har haft väldigt roligt, när jag varit med att planera och genomföra lagom läskiga Hallowenfester hemma hos Barnbarnet under flera år. I år kände han sig för "gammal" för en egen fest, så  i kväll är han (och den ömma Modern) i stället hemma hos en yngre kompis och hjälper till med läskigheterna. Barnets ömme Fader är innerligt tacksam att slippa efter alla år och nöjer sig med bastu och en öl i hemmets lugna vrå *fniss*. Misstänker dock att han är inbjuden på en Bloody Mary sen alla barn gått hem Skrattande

 

Redo för en spökhistoria läst i dämpat ljus från

ficklampa. De där naglarna satt väldigt löst ;)




 
 
Cina

Cina

31 oktober 2009 18:04

Ja jag firar ju inte halloween ligger väl kanske inte för mig!
Men tycker att det ska smyckas på kyrkogården med ljus o krans.

Vilket härligt "SPÖKE" ser riktigt farlig ut...;))

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
Skomakar-Lisa

Skomakar-Lisa

31 oktober 2009 18:23

Hej Lambergsfrua ...
Tänkte läsa om Halloween men länken funkade inte. Det gjorde inget ... Att ungar har fester och klär ut sig har jag heller inget emot. Maskerad som maskerad ... men när man inte ger något vid dörren och får bilen nersmetad med ägg och löv sånt gillar jag inte. Jag är emot tiggeri i alla former. Jag höll på en bra stund för att få bilen ren men den behöver tvättas ordentligt för ägg är svårt att får bort riktigt.
Ha en bra helg !!!
KRam på dig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bosse Bus

31 oktober 2009 20:56

Du har nog pekat på nåt jag inte har en susning om. Måste man ligga i ett speciellt program eller?

Nå ha en skön helg Frua :=)

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

31 oktober 2009 22:10

Cina: Jag tänder ljus för nära och kära som inte finns med oss längre, men jag firar också lite Halloween. Inget elakt eller dumt. Jag hade väldigt roligt, när jag var spöke och läste hemsnickrad spökhistoria för Barnbarnet och hans kompisar.

Skomakar-Lisa: Nu har jag fixat, så länken till Halloweenbakgrunden ska fungera. Jag håller helt med dig, det finns ingen som helst rätt för någon att förstöra för sina medmänniskor, som de här s.k halloweenfirarna gjort för dig. Jag skulle bli rasande om det hände mig :(

Bosse: När jag laddar över foton från min kamera till datorn står det storlek, kameratyp, datum fotot togs och format (jpeg i mitt fall), när jag för pekaren över fotots nummer/namn. Jag ska undersöka närmare om det är ett speciellt program. Återkommer i frågan, när jag vet mer.

Fortsatt skön helg allihop!
Varma kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

1 november 2009 10:06

Vilket söttt Halloweenspöke, henne kan man ju inte bli rädd för!

Ha en riktigt skön söndag!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Berith

Berith

1 november 2009 15:08

Vilket vackert Halloweenspöke !! =)

Ha en skön afton och en mysig kväll , kram =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

1 november 2009 16:31

Underbart spöke :-))) Kan tänka mig att det inte var lätt att läsa sagor med de där naglarna!
Håller med om allt. Halloween som företeelse kommer ju från engelska öarna och är ju precis som här, ett firande av de döda. Dock är ju allt amerikaniserat som vanligt totalt överdrivet. Dock skulle det vara häftigt att nån gång uppleva en riktig amerikansk Halloween med kalkon o allt vad det innebär med spökerier.

http://malmdamm.bloggplatsen.se

 
soffie

soffie

1 november 2009 18:28

guuu va bra du blev ,
roligt med Halloween tycker jag,
håller med om att just den delen av halloweenfirandet då man ska förstöra inte är kul,
Vi hade gett ungar godis ett år de kom å gick hemma hos mej ändå kastade de ägg på mina fönster,Nu visste jag vilka dessa va så deras mamma å ungarna själva fick putsa fönster hos mej dagen därpå!
Svar;japp det va vid Kroppkärrssjön vi va igår,
kram

http://www.soffie69.blogg.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

1 november 2009 19:18

Jo, det finns många som inte gillar att Halloween sammanfaller i samma helg som Alla Helgonsdags helgen.
Intressant information om Halloween hos Wikipedia
Och för barn och ungdomar är denna dag rolig att få klä ut sig och ha kul.
Hade det firats Halloween när min dotter var barn som det görs nu, så oj vad mycket kul vi skulle ha haft :-)
Häftig Halloween häxa på fotot ;-)
Kramar

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
stinalill

stinalill

1 november 2009 20:28

Vilket tjusigt halllowenspöke!! Och vilka naglar!! Jag har inte "firat" denna dag i mitt liv. Men du verkar ha gjort den till en kul tradition med barnbarnet! Det låter mysigt! Och med lagom mycket spökerier för barn, är det säkert lagom läskigt och spännande!

Spökkramen till dig!

http://www.stinalill.bloggagratis.se

 
margit

margit

1 november 2009 20:46

Hittat och tittat in i din blogg! I kväll har jag hittat flera.. bl a din/dig som inte kanske är född på 60 talet och yngre...jag är f -44...och har 5 barn o 14 barnbarn... norrlänning... fårn Vännäs...
Kul med bloggen En trevlig hobby...att skriva själv, läggain bilder..och att titta in i andras bloggar, kommentera och läsa! Önskar dig en fin vecka och kram"

http://margitholm.blogg.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

1 november 2009 23:07

Ingrid: Tackar, tackar! Jag hade i alla fall kul ;)

Berith: Vacker? Mjäe - men roligt var det i alla fall;)

Kvasthilda: Jo, jag har faktiskt upplevt Halloweenmfirande i USA och det var rakt igenom ROLIGT. Vi hade 5-åriga Barnbarnet med oss och han var alltigenom fötjust och heltänd. Det var vördnad för de bortgångna, men ändå lite småläskitg och spöklikt. Den upplevelsen ändrade hela min inställning till Halloween.

Soffie: Trick or treat är OK så länge trick håller sig inom vettiga gränser - ingen förstörelse eller sabbär accepatabelt. DEt gör mig ont att ungar kastar ägg eller annat skräp på fönster eller bilar. INTE OK!

Inger Maryissa: Tack! Ja, jag tror man måste se det här Halloweenfirandet ur barnen synvinkel. Då kan det bli kul - utan förstörelse.

Stinalill: Utan Barnbarnet hade jag aldrig kommit mig för att fira Halloween, men som sagt, han var med oss i USA under Halloweenfirandet när han var 5 år.Det satte outplånliga spår - och han hade SÅ roligt. Naglarna var inte att leka med kan jag säga. De satt verkligen löst...

Margit: Välkommen in till min blogg! Roligt med bloggare som inte är purunga längre - våra två barn är födda på 60-talet, så självklart tillhör en annan generation med en helt anna livserfarenhet. Jag stortrivs med att blogga och få nya kontakter. Hoppas det är OK att jag lägger in en länk till dig.

Varmaste kfamar till er alla, som Kommenterat här
Många go'a kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

1 november 2009 23:45

Nu är denna helg över, inget bus utanför dörren blev det, riktigt lugnt faktiskt, men det blev en omtumlande natt i drömmarnas värd. Du såg riktig tjusig ut i din utstyrsel hehe.
God natt min vän.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

2 november 2009 12:13

Tack Ruth! Skönt att inget busande hände hos dig. Vi har kodlås på vår port, men det plingade ändå på dörren framåt kvällen - och utanför stod två utspökade figurer! Det var våra go'a grannar som skulle på fest och ville visa upp sig först. Sånt är bara trevligt.
Varma krmar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards