Alla inlägg under november 2009
Sedan vi strosat runt i den gamla mysiga stan Cascais blev det dags för lunch på en uteservering mitt inne i gamla stan. lena talade nästan lyriskt om den portugisiska specialitén grillade sardiner, men både jag och MiML avstod. MiML var plötsligt inte alls hungrig - men en öl kunde han tänka sig. Jag föredrog en varm macka med ost och skinka. Vi har ätit grillade fiskar förr och de brukar serveras hela med huvud och allt. Jag gillar inte mat som ligger där på tallriken och glor nästan lite anklagande på mig, när jag ska hugga in.
Lena var nöjd med sitt val - men hävdade samtidigt, att varje gång hon beställer, har hon glömt hur mycket ben det egentligen finns i en sardin...
Vi hann sen inte så långt på Strandpromenaden förrän det började skvätta igen. Då tog vi skydd under tak på en uteservering och avnjöt en kopp kaffe, medan vi tittade ut över havet och de fräsande vågorna som rullade in.
Inte konstigt att det var tomt vid borden som saknade tak
Snart kunde vi ge oss iväg igen. Nästan framme vid Cascais kände vi behov av att sitta en stund i solen och vila fötterna
Havet är lika vackert i alla väder - men jag föredrar det nog med lite solglitter som här.
När vi åt frukost regnade det ordentligt, men senare blev det uppehåll och vi gav oss ner till Strandpromenaden för att gå in till Cascais. Just när vi kom till tunneln under järnvägen började änglarna gråta igen. Så där vi stod vi tillsammans med några andra personer och inväntade torrväder.
Vid ingången till tunneln finns den här fina kakeldekorationen - så mycket trevligare än en grå betongmur
När vi återvände till hotellet vid halvelva-tiden stod det en flaska vin och en blombukett på vårt rum med en hälsning från rum 312 . Vem i gruppen bodde där - för det måste ju vara någon av våra medresenärer som ville gratulera MiML lite i förväg.
Sökte upp rum 312 - och efter en stund öppnades dörren av vår goda vän Lena! Vi visste ju att hon skulle komma på självaste fördelsedagen, men hade inte en tanke på att hon kunde dyka upp tidigare. Verkligen en glad överraskning! Innan vi skildes för natten blev det lite småprat över en gin & tonic, som Lena påpassligt medförde ingredienserna till.
Till att börja med fick vi vandra runt det rikliga buffetbordet och plocka till oss av det vi gillade bäst. När vi var nöjda serverades olika kött från rejäla grillspett - vid bordet
Servering direkt på tallriken, alltså!
Mannen i Mitt Liv ser lätt skeptisk ut, men köttet var delikat och servitören var generös
Det serverades kött tills man bestämt tackade nej. En av våra medresenärer blev till slut full i skratt och hade svårt att sluta - då kom desserten fram Under hela måltiden kunde vi njuta av brasiliansk sång och musik
Caiprinha
Klassisk brasiliansk drink som serveras i små glas
1 glas
6 cl cachaca (brasiliansk rom)
2 bitar lime
1-2 msk råsocker
Några isbitar
Lägg några bitar lime i ett litet glas.
Krossa limebitarna med en sked.
Häll över råsocker och täck med rom.
Lägg i krossad is och servera.
På kvällen for hela gruppen på 20 personer till en restaurang i Cascais för att äta och dricka gott.
Vi välkomnades i dörren av dessa två gentlemän.
Det känns som om den där kaktusen håller på att ta över hela trädgården
Mmm - man bara njuter! I Karlstad var det snö just då
Vid staketet tillen skola i Estoril
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|