Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under november 2009

Av Lambergsfrua - 16 november 2009 15:08

 

Vi landade i Lissabon vid 18-tiden och transferbussen tog oss till hotellet i Estoril. En resa som normalt tar ca 30 minuter via motorvägen, men nu var det rusningstrafik. Fascinerande med denna moderna bilpark. Resan tog oss dryga timmen - snacka om koldioxidutsläpp Rynkar på näsan

Av Lambergsfrua - 16 november 2009 15:06

Dyrt blev det, men vi hade antagligen accepterat vilket pris som helst för att få passen i vår hand. I verkligheten är de här passen mer rosafärgade än vad som framgår av bilden.


 

Av Lambergsfrua - 16 november 2009 14:58

Ja, ni som har följt min blogg den senste tiden vet, att det inte var helt problemfritt för oss att komma ut ur Sverige - våra pass var ju inte längre giltiga.

 

Det blev stressad bussfärd till Polisstationen på Arlanda och passpolisen där.



  





Av Lambergsfrua - 11 november 2009 22:05

Hej igen alla kära bloggarvänner och andra besökare!

Kom hem igår kväll efter 12 timmars transport från dörr till dörr, som man säger. Lämnade Estoril kl 06.30 Suck och stön.  Tack vare att vi bara hade handbagage hann vi med eftermiddagståget till Karlstad och det var skönt. Dottern hämtade oss vid stationen och sen bara mådde vi gott, plockade upp det lilla vi hade, kollade mail och post. Många grattismail och många kort till MiML, vilket gladde oss båda. Laddade över fotona till datorn. Jag kan lugnt säga att de som  vanligt var många, alltför många. Det blir rensning så småningom. Skäms


Idag har vi tvättat coh veckohandlat. Får besök av goda vännerna Åke och Anita från  Ljung i morgon. Ljung i Västergötland där vi bodde och arbetade i 30 år,  innan vi flyttade hit till Karlstad. Sonen kommer upp från Göteborg på fredag och då äter vi lunch allihop tillsammans, innan vi lämnar honom hos hans kära syster med familj för biobesök och umgänge, medan vi fortsätter hem tillsammans med våra vänner. Sen blir det en god middag och  ett eller ett par parti whist, som vi damer oftast förlorar till herrarnas stora förnöjelse Glad. Vi damer bryr oss inte så mycket utan har mest kul med att plocka med korten. Vi vet ju hur mycket gubbsen uppskattar att vinna Flört På lördag förmiddag åker våra vänner hem igen och för oss blir det ungänge med familjen och teaterbesök. Vi ska se farsen Omaka par. Mycket spring i dörrar med andra ord Flört


I kväll kom dottern med familj på besök. Vi hade med några småsaker till dem från Portugal och vi hade mysigt på balkongen med vin och lite nassel. Ni vet, nassel betyder lite drinktilltugg, som oliver, soltorkade tomater och lufttorkad skinka till exempel. Eller vad som helst som faller en i smaken.


När vi sitter där i all sköns ro, plingar det på dörren och två personer från föreningens styrele kommer för att uppvakta MiML med blommor och presentkort på en av stans restauranger. Inte nog med det, jag fick också ett presentkort på samma restaurang i försenad födelsedagspresent - jag fyllde jämnt redan förra året, men det hade styrelsen missat :) Detta besök visste dottern med familj om, men de hade inget sagt till oss. Det blev en riktigt trevlig stund, då vi alla trängde ihop oss på balkongen - finns det hjärterum och så vidare Glad


Nu kommer vi att ha fullt påställ från i morgon och hela helgen. Det blir nog inte så mycket tid för bloggen under de här dagarna och det hoppas jag ni har överseende med. Jag ska försöka lägga in några bilder under nästa vecka, men Orsa Kompani lovar inget bestämt. Jag ser i alla fall fram mot det och att få tid att bloggvandra.  Ha tålamod med mig - jag finns kvar här Flört


Många varma kramar till er alla - och stort tack för alla go'a kommentarer! Så innerligt uppskattade.



Av Lambergsfrua - 9 november 2009 18:46

Idag var det fint väder coh + 19 - det kan man väl inte klaga på?! På programmet idag stod först  en utflykt med gruppen till Cabo da Roca som är Europas västligaste fastlandspunkt. Kargt, vilt och vackert och mycket blåsigt. Ett mycket spännande landskap.


Sen fortsatte vi rakt inåt landet till den gamla staden  Sintra, som är upptagen på Unescos världsarvlista. Där besökte vi först Nationalpalatset som byggdes av Portugals förste kung Jao 1 så att han och hans drottning Filippa kunde komma bort från sommarhettan i Lissabon. Där var det mycket kakel i inredning och utsmyckning.


Strosade runt i de branta och vindlande gränderna tillsammans med en massa små japananer fullbehängda med kameror Flört Hoppade av bussen i Cascais, där vi åt lunch på en trevlig uteservering och vandrade sen tillbaks till hotellet.


I kväll väntar en trerätters avskedsmiddag med gruppen Vad som står på menyn får vi inte veta i förväg.

Och i morgon blir det frukost kl.06.00 och planet går 08.30 - suck vad tidigt Gråter

Önskar er alla en skön kväll.

Kramar!

Av Lambergsfrua - 8 november 2009 12:04

Hej igen alla ni som tar er tid att besöka min blogg!

Jag glömde ju berätta att vi besökte Casinot här i Estoril på MiMLs fördelsedag! Cool

Det är Europas största och flott så det förslår. Inte alls så där ljudligt och blinkande och bloppande och rasslande som i Las Vegas. Blankglänsande inredning i rött, svart och vitt, eller snarare cremefärgat. Mycket speglar och dämpad belysning. Män ur personalen gled omkring klädda i kritstrecksrandiga kostymer och kollade ordningen eller jobbade vid spelborden. Servitriser i minikorta kjolar och anständiga blusar trippade  omkring och serverade drinkar till de spelare som beställt.


Jag såg ingen enda manlig servitör och inte heller några kvinnor bland de kostymklädda "vakterna" - hm. Man kan ju fundera över vilka unkna värderingar som bitit sig  fast i den här världen av spel och dobbel Skäms  Hur som helst var det en spännande upplevelse - 0ch nej vi spelade inte. Glad


Idag har vi inget särskilt på programmet, så vi tar nog en tur längs strandpromenaden in till Cascais. Lite ostadigt väder idag. Det kommer en och annan skur, men dessemellan tittat solen fram och det

är +18. Klart skönare än hemma Skrattande


Önskar er alla en rikigt skön söndag och skickar många varma kramar!



Av Lambergsfrua - 7 november 2009 18:47


Växlande och +18. Lena flög hem till Stockholm tidig morgon och vi var på sightseeingtur till Lissabon. En mycket vackert stad med många sevärdheter. Starkt kuperad eftersom den är byggd på kullar.!I övrigt har dagen varit lugn.  och ikväll blir det musik i baren efter middagen.


Önskar er alla en riktitg skön lördagkväll och trevlig helg! Glad

Kramar!


Av Lambergsfrua - 7 november 2009 18:33

Vädret var inte det bästa på färmiddagen men vi tre gav oss i alla fall ner till Strandpromenaden för att ta oss till grannstaden Cascais. För att undvika bli gei nomblöta när det kom en kraftig skur tog vi vår tillflykt till ett strancaf'é för en fika. Sen kom solen och innan vi gjorde Cascais osäkert tog vi en vätskepaus på annat strandcafé.

Strosade runt i stan, satt ute och åt lunch och traskade sen tillbaks  tlll hotellet . Där finns både portugiser, turister, j0ggare, surfare och fiskare med kastspö.


På rummet stod nu en iskylare med en flaska vitt vin, ett liten fruktkorg och ett brev adresserat till Mr Uffe. Det var gratulationer från barn och barnbarn. Glad Middag åt vi på en trevlig restaurang inne i Cascais - men den här gången tog vi taxi. Dit kom också en av Lenas söner, som bor i Lissabon.


Så det blev en trivsam och mycket minnesrik födelsedag för MiML.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards