Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under januari 2010

Av Lambergsfrua - 18 januari 2010 23:10

Tack alla go'a bloggarvänner för era kommentarer, ingen nämnd och absolut ingen glömd, för svar angående uppladdning av fotona!   

Jag visste väl att jag kunde lita på er och få ett vettigt svar. Direkt när reklamen kom in utökades ju antalet bilder till 200 för 20 kronor, men sen har jag faktiskt inte sett någon upplysning om detta. Jaha, det är alltså fritt fram nu då. Toppen tycker jag. Då skulle man ju kunna återgå till namnet bloggagratis, eller hur   


Normalt sett brukar MiML och jag jobba på ett reklamkontor mellan 13 och 17 på måndagar. Sen tar två unga tjejer över och jobbar fram till ca kl.20 I förmiddags fick vi besked om, att en av tjejerna inte kunde komma på grund av en lättare ögonoperation. Hon kände sig fortfarande lite yr så vi ombads om möjligt börja tidigare .


Inga problem. Eftersom vi är billösa den här veckan, hämtade chefen oss och vi drog igång 11.30 Full fart till 17, då vi fick skjutsades hem.

Middag och sen direkt till styrelsemöte i vår bostadsrättsförening kl 18.   

Vattenläcka har drabbat en av de boende, lite andra problem som måste lösas akut plus missnöje med snöröjningen. Hemma igen strax före 21. Satte oss att glo på Idrottsgalan, som vi tycker blev riktigt sevärd, tack vare Peter Settman. Den killen kan lyfta den tristaste förställning   

Nu är det dags att ta en säng på ryggen ocxh sova fem kvart i timmen   

Gonatt go' vänner och sov gott!

Varmaste kramar!   

Av Lambergsfrua - 17 januari 2010 16:10

Jag måste fråga er bloggarvänner - får man ladda upp bilder gratis numera???   


Jag hittar ingenstans där det står, hur många bilder jag har laddat upp eller om det forfarande kostar 20 krornor. Eller någon annan summa. Är jag möjligen blind?   

Hoppas ni kan ge mig ett svar!


Varmaste kramar!   


Utsikt från ett fönster över populär lekplats i frostig omgivning. Fotot är taget i förrgår.    

Av Lambergsfrua - 17 januari 2010 14:38

Alla den vackra rimfrosten har försvunnit och dagen är riktigt gråmulen med ett par minusgrader. Skönt ändå att slippa den där kylan tycker jag, som så gärna vill ha lagom av allt    Fast det är svårt att få.


Måste säga, att funktionen med smileysar *vilket ord!* gillar jag och att de är så många. Varje gång upptäcker jag dessutom nya. En del är jag väl lite tveksam till, men flesta är kul eller gulliga - eller både och.


Idag har jag varit ute och snurrat lite på Facebook och inser att "alla" är med där. Ja, utom Mannen i Mitt Liv förstås.   


Jodå, jag är också med, men är inte särskilt aktiv. Jag brukar nöja mig med att kolla runt lite. Jag tycker nog att det är lite snuttifiserat. Typ I like, Hemma igen, Mysig lördagkväll osv. Däremot har jag hittat personer där, som jag inte haft kontakt med på åratal och det är lite spännande.   


Önskar er alla en fortsatt behaglig söndag och skön kväll. Skickar med en bild från i förrgår av skidåkare på Lambergstjärnens is.Han skaffade sig motion genom att skida fram och tillbaka flera gånger - men in under bron vågade han sig klokt nog inte.

Varmaste kramar!   


 
Av Lambergsfrua - 15 januari 2010 18:26

Det är väldigt vad veckorna går snabbt! Och nätterna blir lite kortare för varje dygn som går.    I kväll är det årets första nymåne och den ska var lite magisk, sägs det. Nu gäller det att gå ut och niga för den och önska sig något inför det nya året.   

_______________*________________*___________________*________

Tyvärr är det molnigt här ikväll,  så jag tror det får vara. Misstänker att det inte gills, om jag stegar ut i snön och niger djupt mot molnen - för att inte tala om vad grannar skulle tro   

_______________*_________________*___________________*________

Vi har skjutsat Dottern med familj till Göteborgståget i eftermiddag, för de ska göra stan och hälsa på Barnbarnets Morbror. Under tiden får vi låna

deras bil, som också är en Mitsubishi Colt - "Så kan ni träna" som Svärsonen uttryckte saken.   

_______________*__________________*___________________*_______

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, först se på Skavlan *vilken kille* och sen se på Let's Dance, som vi spelar in. Då kan man spola förbi all reklam   .

_______________*__________________*____________________*______

Jag tackar för alla era vänliga kommentarer om vår "nya" bil. Kanske Silverkulan, som Sonen Peter föreslog, är ett passande namn. Silver för bilen och kulan för oss ej längre så slanka personer *garv*


Önskar en riktigt skön fredagkväll till alla mina go'a bloggarvänner och er andra som hittar hit.


Varmaste kramar!


En lite strimma solljus syntes över Vänern vid halv tretiden idag, sen blev det mulet igen - men rimfrosten är sagolikt vacker

Av Lambergsfrua - 14 januari 2010 19:26

Ut med Skrapnos - in med Colten!   

Idag har vi skrivit kontrakt på en Mitsubishi Colt av 2006 års modell, som är uttagen i september, alltså drygt tre år gammal. Vi får den inte förrän nästa vecka, eftersom vi vill ha motor- och kupévärmare inmonterade och så ska vinterdäcken monteras på.   


Känns bra att vi har kommit så här långt nu. Måste säga att vi blivit mycket väl bemötta både på Wafab:s Plåtverkstad och hos Swema Bil här i Karlstad. Inget onödigt krångel och vi har till och med fått skjuts både dit och hem. Visserligen tjänar ju försäljaren och firman pengar på vårt köp, men vi har i alla fall aldrig fått den servicen förr vid något bilköp.     


Önskar er alla en skön kväll och avslutar med ett foto på nyförvärvet.

Varmaste kramar!    


 

Av Lambergsfrua - 13 januari 2010 22:39

Ja, så har vi då fått besked från försäkringsbolaget - det lönar sig inte att reparera vår lilla Skrapnos. Det skulle kosta mer än vad den är värd. Däremot löser de in Skrapnosen till ett betydligt bättre pris, än vad vi hade vågat hoppas på, så vi har accpeterat det och ska nu försöka skaffa en "ny" begagnad bil. Klokast vore förstås att använda sig av allmänna kommunikationer, taxi och hyrbil, men nää det vill vi inte ännu. Det känns på något sätt som om vi skulle kapitulera för - ja jag vet inte riktigt. För ålderdomen kanske.


Vi har kollat några bilar, men inte bestämt oss till 100% ännu. Det gör vi först i morgon, då vi ska ut till bilfirman.


Morgonen var mycket dimmig och det lämnade underbart vackert fostiga trän. Sen har det varit mulet, men ändå ganska ljust och -11


Önskar er alla en riktig god natts sömn

Varmaste kramar!


 

Av Lambergsfrua - 11 januari 2010 23:35

Nästan midnatt och här sitter jag. Jobbat idag och sen mest glott på TV. I morgon bär det av till plåtverkstan med bilen, som nu verkligen gör skäl för namnet "Skrapnos".

Vad som sen händer, får försäkringsbolagets besiktningsman avgöra. Enligt killen på verkstan lönar det sig ju inte, att reparera den. Nio år gammal - men det är väl ingen ålder på en bil. Den går som en klocka. Det räcker med att vifta med nycklarna, så startar den snällt. Men se sånt bryr sig inte en besiktningsman från ett försäkringsbolag så mycket om. Hur gammal är bilen och hur långrt har den gått? frågar han bara.

Jaja, vi får se vad det blir av detta.


Önskar er nu allt gott och en god natts sömn.

Varmaste kramar!


PS Har inte hunnit bloggvandra hos er alla de senaste dagarna, men lugn, bara lugn - jag återkommer ;) DS

Av Lambergsfrua - 10 januari 2010 22:28

Flera av er blev intresserade av den sockerborg eller snöborg som Dottern och hennes familj har gjort till jul i flera år. Visserligen är ju julen utdansad, men kanske kan "receptet" vara något att spara till nästa jul.


Det är inte hennes egen idé. Jag tror, att hon hittade beskrivningen i en tidning. Hon har inte den kvar men här kommer hennes egen version av "familjereceptet":


Och med detta och några olika upplagor av Sockerborgen/Snöborgen önskar jag alla en riktitg god natt!

Varmaste kramar!


Hur man gör en Sockerborg/Snöborg

Vi räknar med att det går åt 3-5 paket bitsocker och 2-3 paket florsocker 

Klä en bricka el dylikt med aluminiumfolie (borgen ska gå att flytta) 

Markera borgens konturer på folien, tänk på att göra tornen tillräckligt breda för att få ner värmeljus - bara batteridrivna sådana.


Bland ett par skålar med vanlig kristyr, inkl ättika 

Sedan är det bara att sätta igång o bygga med kristyr som murbruk 

Dekorera tinnar o torn genom att droppa kristyr på dem 

Placera härligheten på lämpligt ställe och gör ett vintrigt landskap runt med hjälp av bomull.


OBS! Tänk på att använda batteridrivna ljus inne i borgen, även socker kan börja brinna (vi vet…).

 

Folieklädd bricka - här syns grunden till2006 års bygge från ovan

2004 års bygge


2006 års bygge


2007 års bygge


2008 års bygge


2009 års bygge med diodlampor som lyser upp inne i borgen 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se