Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under januari 2010

Av Lambergsfrua - 9 januari 2010 23:27

Jaha, vad pysslar man med en sån här kall januaridag? Vaknade till -19 och under natten hade det varit -22.2 som kallast. Men då sov jag på söta örat, som tur va'.   


Var ute på en liten biltur i förmiddags med Dottern och  Svärsonen för de skulle kolla på nytt köksbord med stolar. De hade redan undersökt IKEA:s sortiment utan att hitta något som föll båda i smaken. Nu var det stora möbelfirman Sonnelids, som skulle utforskas. Mycket möbler finns det, måmga snygga möbler finns det och lika många mindre snygga möbler finns det också. Nix, de hittade inget här heller, men det var kul att botanisera lite i utbudet. Sen kollade vi lite på bilar också med tanke på vårt tillknycklade fordon - och det kostar ju inget att bara titta *fniss*


Senare på eftermiddagen kom paret till oss med några tidningar och vi fick en trevlig stund tullsammans. Har mest suttit vid datorn och jobbat med foton från vår Portugalresa. Måste bränna in foton nu. Har alldeles för många liggande i datorn. Fortsätter kylan i morgon ska det bli gjort då.


Dags att hoppa i loppelådan, som bloggarvännen Bosse Bus brukar uttrycka saken   

Varmaste kramar till er alla!

Av Lambergsfrua - 7 januari 2010 16:40

Kung Bore håller oss i ett järngrepp. Det har snöat lätt här idag och i morse visade termometern på -18. Just nu är det "bara" -14.   Alldeles för kallt för mig i alla fall


Vi har städat ut julen nu.  Julgransplundring hos oss betyder bara, att vi monterar ihop granen och lägger ner den i sin kartong. P.g.a allergier i familjen har vi haft plastgran sen många år. Den första inköptes för dyra pengar i början av 70-talet via Astma- och Allergiföreningen. Idag är den utbytt mot en smidig liten sak med fiberoptikbelysning.   


Snabeldraken har fått göra sitt och nu känns hela lägenheten fräsch och redo för Fröken Vår. Nåja, det var kanske en lätt överdrift. Gumman Tö ska väl göra sitt jobb först...   


Som motvikt till kylan här hemma visar jag idag några sand- och vattenbilder från Maspalomas.


Maspalomas är tillsammans med Playa del Ingles de populäraste städerna på Gran Canaria. Längs stranden har de båda städerna vuxit ihop, men separeras av den berömda Maspalomasöknen. I den intillliggande lagunen kryllar det av fisk och här häckar många olika fågelarter.


Mannen i Mitt Liv vid den lilla fisk- och fågelrika lagunen vid Maspalomasöknen.


Dottern och Barnbarnet roade sig med att hoppa i sanden. Svärsonen nöjde sig med att fotografera   

Detta område som egentligen är för litet för att kallas öken. Det är ett naturreservat med en hel del sällsynta växter. En del sanddyner är över 10 meter höga - perfekta för hopp och kullerbyttor    


Något dopp i havet blev det inte. Det var röd flagg på grund av kraftiga vågorna och underströmmar. Trots det fick de många badvakterna flera gånger ropa in dumdristiga badarare till stranden. Fattar inte hur folk tänker egentligen - någon självbevarelsedrift bör man ju rimligen ha.   


Njut av varma vindar och solglitter!   


Ett av lyxhotellen vid stranden har en stor pool som ser ut att smälta samman med havet, men det är en synvilla. Poolkanten är längst bort vid den silvriga granen. Där rinner överskottsvatten från poolen över kanten och bildar ett vattenfall ner i en damm på Strandpromenaden nedanför - men den syns inte förrän du är framme vid kanten. Helläckert, tycker jag.   


Så här poolkanten och vattenfallet ut från Strandpromenaden. Man kan se badare som är framme vid poolkanten och tittar ut över folk och hav.  


Önskar er alla en rikitgt skön kväll!

Varmaste kramar i vinterkylan,   

Av Lambergsfrua - 6 januari 2010 22:14

Tack alla ni go'a bloggarvänner, "gamla" som nyfunna, som har skrivit kommentarer till mina senaste inlägg! Ingen nämnd och absolut ingen glömd.  Jag är helt överväldigad och rörd över all er vänlighet och omsorg, att nu bryr er och tar er tid att uttrycka det i skrift. Det värmer gott, ska ni veta.

 

Sen vill jag återigen tacka Ruth, som låter oss låna vackra bakgrundsfoton från sitt bildarkiv. Min bakgrundsbild kommer därifrån - och visst är den fin   


Önskar er alla en god natts sömn. Var rädda om er och varandra.

Varmaste kramar!    


Av Lambergsfrua - 5 januari 2010 19:33

Det har varit en händelserik dag. Först tandläkarbesök för lagning av tappad plomb, sen veckohandling - och därefter en bilkrock  


Det var en halkolycka i ett gathörn här i stan. Bilen framför oss stannade vid väjningsplikt och körde sen och vi efter. Då stannade bilen framför oss för en bil, som dök upp längre bort. MiML hade inte en chans att tvärstanna på det hala underlaget. Vår bil gled in i den framförvarande bilen. Och man får inte köra på en annan bil oavsett orsak. Som tur är kom ingen till skada i någon av bilarna.    Däremot bilarna.  Vår värst. En sån lidrig liten krock och så stora konsekvenser på karosserna och det som finns därunder.  


På plåtverkstan ansåg man, att vår bil inte lönar sig att reparera, eftersom skadorna bl.a drabbat en hel del elektronik förutom spolarvätskebehållar, lampor, huv, flygel och högra framdörren.  Svårt att förstå, när man ser bilen. Nu det blir upp till Försäkringsbolagets sak att bedöma, vad som ska göras. Vi i alla fall fyllt i skadeanmälan, som vi skickar i morgon. Sen får vi avvakta och vänta på svar.


Så ska ni ut i trafiken nu - var extra försiktiga!    

Önskar er alla en lugn och trivsam Trettondagshelg.


Varmaste kramar!   


Vad månde bliva av vår lilla trotjänare?     


  

Av Lambergsfrua - 4 januari 2010 22:55

På vårt hotellområde fanns det några katter, välmående, inte tiggande. De kom dagligen och kollade läget, lät sig gärna klappas så där lite lagom och travade sen vidare på sina hemlighetsfulla uppdrag.


Barnbarnet utförde vissa akrobatiska övningar för att fånga en av de svarta katterna på bild.


 


Och visst blev resultatet bra  


Efter väl genomförd fotoposering lät sig Den Svarta sig klappas av Mannen i Mitt Liv


Den här lilla minifiguren kom med sin matte till en resturang, där vi satt och åt. Jag tror inte, att hon var särskilt snäll mot sin hund, för den såg hela tiden förskräckt ut och hukade, när hon vände sig mot honom.


På biltutflykten upp i bergstrakterna stötte vi på getter vid flera tillfällen - på vägen. Det var väl det bekvämast sättet att ta sig fram    


Men hallå! Vad har hänt här?? Har djuret stupat på sin vandring?    Nej då. I det lilla diket rann friskt vatten. Vad kan vara mer lockande för ett djur med vinterpälsen på en solig varm dag? Och enda sättet att nå dit var ju, att helt sonika vika ihop frambenen som en fällkniv   


Nu stänger jag fotoalbumet för den här gången och önskar er alla en rikitg God Natt!

Varmaste kramar!

Av Lambergsfrua - 4 januari 2010 11:48

En blek vintersol och -12 här just nu. Då tycker jag det kan passa med några foton från vår jul på Gran Canaria. Där är Trettondagen den stora dagen, då de tre vise männen kommer med klappar till barnen.


Många dekorerar sina husfasader med en klättrande och klängande tomte eller de tre Vise Männen med sina gåvor på väg att ta sig in till barnen.


I SPAR-butiken tassade personalen omkring i tomtedräkt - utan den där förskräckliga tomtemasken som skrämmer slag på våra barn   


Med detta önskar jag er alla en fin dag!

Varmaste kramar,


 


     


Av Lambergsfrua - 3 januari 2010 19:53

Gårdagens solnedgång var lite ovanlig. Solstrålarna träffade de små snökristaller, som fanns i luftlagret och bildade en vertikal liten pelare. Mycket vackert tycker jag, även om fotot inte på långt när kan återge färgspelet.På eftermiddagen var vi bjudna till Dottern med familj för beundra åretas upplaga av deras Sockerborg och sen titta på deras och våra foton via TV:n.

Varför krångla med pepparkakshus, när man kan göra en snövit borg av sockerbitar!


 

När vi sen travade hem i kylan lyste en måne så vackert över Lamberget.

Fofograferat av Dottern, som följde oss en bit på vägen hem


Önskar er alla en god natt!

Varma kramar,

Av Lambergsfrua - 3 januari 2010 19:46

Nu har jag börjat få lite ordning på alla mina foton från julresan till Gran Canaria. Som ett litet smakprov delar jag med mig några skönheter vi fotograferade på julaftonen i den lilla stan San Fernando inte långt från vårt lägenhetshotell i i utkanten av Maspalomas.

Njut!


Varma kramar till er alla!

    Det hade regnat under natten och förmiddagen - det syns på blomman.   Fotot taget av Svärsonen    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se