Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under februari 2010

Av Lambergsfrua - 22 februari 2010 11:09

När jag kollade väderrapporten på TV i morse hade jag stor lust att smacka en stor knytnäve i TV-rutan. Där stod vädermannen och pratade om ett snöväder som höll sig söder om Vänern - och samtidigt snöade det utanför fönstret hos oss norr om Vänern. Det var väl en litet snömoln, som hade rymt från stora snöområdet upp till oss kan tänka.   


Fortfarande lätta flingor i luften, men det är bara tunna moln. Kanske vi rentav kan få en solglimt i eftermiddag   


Jobbar som vanligt i eftermiddag som på alla måndagar , sen hem för middag  och direkt till styrelsemöte i bostadsrättsföreningen. I kväll kommer också valberedningen för att få muntligt besked om vilka ledamöter, som önskar bli utbytta inför nästa år. Förutom de vanliga ärendena ska vi dessutom ta ställning tillen del motioner. Målsättningen är att i alla fall vara hemma igen före nio i kväll.


Önskar er alla en bra dag oavsett vad ni ska syssla med!

Soliga kramar    

Av Lambergsfrua - 21 februari 2010 21:20

Så har vi då skottat oss ut ur bostaden efter det senste dygnets envisa snöfall. Idag strålade solen, naturen och stan var inbäddad i gnistrande vitt och termometern orkade aldrig över -14. Det var friskt och hm, tja - fräscht  


De tre långa båtbryggorna i Lambergstjärn syns inte längre- bara stolpen med kranen, där det  sommartid finns färskvatten för båtfärderna.

Grindarna till bryggorna syns men sen är det vitt och slätt.


En titt genom köksfönstret kändes som att förflyttas tillbaka till vara barns jular, då vi sprayade konstsnö på fönstren för att förhöja stämningen. Här var det äkta vara!

 

Sen blev det långkallingar på och diverse annat varmt, för Silverpilen skulle skottas fram på sin p-plats.

Det blev ett tufft jobb. MiML slet med skottningen och jag slet med att skrapa rent rutorna från snö och is. Isen satt som berg - men till slut hade vi en riktigt stilig Silverpil igen.   


Måste bara få visa er en grannbil. Den go'a lilla ägarinnan, kör inte gärna på vintern.

Och nu lär det nog dröja innan hon gör sin nästa tur med bilen


Jag tycker sadelmössan är för läcker!


Och vet ni, idag fanns det inga barn på vår lekplats!   Av den  jättepopulära lilla karusellen syns bara rattarna och rutschbanan försvinner ner i det okända - kanske till Alice i Snöunderlandet   


Nu är jag snart skelögd av att ha skrivit här och samtidigt slängt getögon på herrarnas kombinationsåkning.

Önskar er alla en god natts sömn i loppelådan, när det blir så dags. Skickar varma och soliga kramar från Snöriket   

Av Lambergsfrua - 20 februari 2010 19:31

Sitter här med datorn i knät men kollar tjejrnas Super G - och får ont i magen. Dom är bara så duktiga, men flera har åkt ur eller vurpat och dom vurporna ser livsfarliga ut   


Om en stund ska Anja åka och jag kan inte annat än hålla både tummar och tår för denna fantastiska tjej.


Kramar!   

Av Lambergsfrua - 19 februari 2010 15:27

I går öppnade Lidl en butik inte långt ifrån där vi bor, så idag skottade vi fram Silverpilen och tog en liten tur dit. Mycket folk, glada miner och alltigenom vänlig personal.


 

Vår erfarenhet är att Lilds frukt och grönt håller hög kvalité och den nya butiken håller verkligen måttet - i alla fall än så länge.   


Utanför entrén hade Hemvärnets gubbs ställt upp ett gammalt fältkök och serverade korv med bröd för den som var hungrig och juice i kartong för den som behövde släcka törsten.   

Gubbsen frös om händerna i snålblåsten. 7 minusgrader kan vara tufft för tassarna - både dom upptill och dom nertill   


Här väntar Mannen i Mitt Liv på en korv. Det syns dåligt, men på skylten står det KORVBJUDNING. När jag tog kortet frågade hemvärnskillen *han hade inte hunnit att bli gubbe än* om jag eventuellt var från någon av lokaltidningarna. Gulligt - för jag tror inte att någon tidning anställer silvergrå pantrar, inte ens lokala blaskor. Han hade önskat det för att få visa, att Hemvärnsgubbsen inte bara springer omkring i skogen och leker krig.

             Vilket härmed är bevisat! Caveman


Önskar er alla en riktigt skön och mysig fredagkväll!

Skickar mina soligaste kramar till er alla från ett snötäckt Karlstad   

PS Har ni förresten tänkt på vad många fula smileysar *min försvenskade pluralform* det finns här. Och att det tycks finnas fler sura och griniga än go'a och glada. I alla fall får man leta efter dom go'a och glada DS

Av Lambergsfrua - 18 februari 2010 22:28

Nu har Dottern med  sin lilla familj travat hemåt i snövädret efter en mycket trevlig kväll. Vi inledde på balkongen, där v skålade i bubbel för våra två Marior - kära Dottern och min go'a kusin Maria (Mia) i Skåne. Till bubblet tuggade vi på sesamknäcke med sardeller, något som vi alla gillar skarpt. Trinda gröna oliver fanns också att tugga på.


Bildkvalitén är under all kritik, men ger ändå en fingervisning om, hur det såg ut.


Sen bjöd vi på kall buffé med rostbiff, olika skinkor, helstekt fläskfilé, tomater, färsk ananas, druvor, kiwi, psyalis och  mimosa- och potatissallad.

  
Till det bjöd svärsonen på fräscht vitt vin.Så ringde brorsan Peter från Göteborg för att gratulera och blev uppbjuden för umgänge och skidåkning i slutet av vecka 9. Det blir trevligt   


Sen måste förstås gubbsen kolla lite på OS, barnbarnet Erik fösvann in i sovrummet till andra TV:n för att se nåt intressant - inte OS, jag lovar   

Dottern och jag satt på balkongen och diskuterade livets allvar - rynkor och slingor i håret bland annat *fniss* Trots åldersskillnaden är vi mestadels på samma våglängd, något att vara innerligt tacksam och glad för.


Nu är det dags för loppelådan efter en intensiv och mycket innehållsrik dag.


Slutar med att tacka er alla som kommenterat idag - och förlåt att jag inte hunnit svara. Det har bara inte funnits tid, men jag har läst och glatts åt alla era kommentarer.

Varma och soliga kramar!.

Av Lambergsfrua - 17 februari 2010 18:49

I morgon den 18 februari har vi fyra personer att fira - en 45-åring, en 48-åring, en 60-åring och en 70-åring   

Eftersom jag antagligen inte hinner sitta några långa stunder vid datorn i morgon, hissar jag flaggan redan i kväll.


Först för vår kära dotter Maria, som kommer hit med sin lilla familj för att fira. Det är lite rörigt hemma hos dem nu, för köket byggs om...


Jag och pappa ger dig en hel rabatt full med pärlhyacinter - din vårfavorit. Tulpanerna får du på köpet   


Sen för min go'a kusin Mia nere i Skåneland. Hon får ljuvliga rosor från sin egen trädgård, som är lika prunkande varje sommar.

Vi höjer våra glas med bubbel klockan 18 och önskar våra två Marior allt gott! Soda Cup 2


Den tredje personen vi firar är "gamla" vännen Anders. Long time no seen, men klart vi firar honom!

 Vad passar bättre till en kille i sina bästa år än massor av tulpaner   


Slutligen gratulerar vi vännen Marica som har rymt fältet.

Hon firar sin födelsedag på safari i Kenya - och sen sol och bad på Madagaskar. Avundsjuk? Jag? Näää! Det är nog jättevarmt och jättejobbigt - och jättespännande!


Hoppas ni alla fyra får en minnesrik och fin födelsedag!

Varmaste gratualationskramar!
Av Lambergsfrua - 16 februari 2010 13:16

Är det någon som vet vad som hänt med bloggen Utan Farstu ? Den skrivs/skrevs av GEB alias Biggan.


Senaste inlägget på hennes blogg är från den 10 december 2009 och sen blev det plötsligt tyst. Har hon eventuellt börjat blogga någon annanstans, har hon kanske lagt av utan att ta bort bloggen - eller hemska tanke, har det hänt henne något? Jag vet att flera av er också följde hennes blogg. Vet ni något?


Önskar er alla en fin fettisdag - dags för semla!

Varmaste kramar!Av Lambergsfrua - 15 februari 2010 21:13

Go'kväll!

Till alla er kära bloggarvänner, som röstade på Lars-Oves foto från Höga Kustenbron i Provinstidingens tävling om årets bild, vill både han och jag skicka ett stort och varmt TACK! Tyvärr, tyvärr vann inte hans bild.   


Här kan du se det vinnande fotot.Visst är det också bra...   


Nu ska vi se klart på Spårlöst. Reklamavbrott just nu.


Önskar er alla en god natts sömn, när det är dags för loppelådan   

Varmaste kramar   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se