Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under mars 2010

Av Lambergsfrua - 24 mars 2010 22:06

Nu är jag här igen!

Det har varit några ganska fullmatade dagar här och det är egentligen bara roligt - lite ovant dock för oss grå pantrar.

    


Shopping

Började gårdagen med att uträtta några ärenden på stan och passade samtidigt på att köpa en tunika och en tröja. Förr hade det varit ett lustfyllt uppdrag, men så känns det inte längre. Det är inte alls roligt att kliva in i en provhytt med speglar på all håll och kanter, där man exponeras i all sin skröplighet i lysrörens avslöjande ljus.    

Desto roligare då, när man hittar något plagg som passar  



Detektiver                       

Vi hann bara komma innanför dörren hemma, så ringde telefonen.

  


Ett par som bor i föreningen, ska adoptera en liten kille från Ryssland. Där är byråkratin helt otrolig och under flera års tid har det inneburit undersökning och vidimering av alla tänkbara och otänkbara fakta om de blivande föräldrarna. Alltså mängder av pappersarbete för dem och allt måste översättas till ryska och undertercknas av Notarius Publicus. Efter två år var de färdiga att ge upp, men längtan efter ett barn vägde tyngre och de beslutade sig för att fortsätta.   

                                     *******    

Nu efter tre år (!) verkade allt vara klart och datum för de blivande föräldrarnas flygresa och hämtning av barnet bestämdes till nästa vecka. Då kom krav på ytterligare fakta rörande parets boende. Fakta som delvis finns hos ordförande i föreningen, alltså MiML och delvis på HSB-kontoret.    

                                       *******


Självklart ställde vi upp för att hjälpa dem att få fram de rätta uppgifterna direkt. Det var ju minst sagt akut. Paret satt hos oss, medan MiML fick fram relevanta uppgifter. Tack och lov för datorer och mail! Kvinnan i sin tur stod i telefonkontakt med både Adoptionscentrum och Boverket, för att höra, så det var rätt papper vi letade fram.


                                         *******

Efter ett par timmar var det ett lättat och mycket tacksamt par, som traskade hem med en plastmapp full med dokument. Som nu ska översättas och sen undertecknas av Notarius Publicus.


 


Visst är det av allra största vikt att de blivande föräldrarna och deras livssituation undersöks noga. Det är ju ändå ett barn det handlar om. Ett barn som man vill förvissa sig om kommer till ett tryggt, kärleksfullt och stabilt hem.

Det är jag övertygad om, att den här lilla pojken gör - när han väl kommer.    



Väckelsemöte ;)

Sen var det dags för lunch och ett informationsmöte för styrelsen om individuell mätning av vatten, el och värme i lägenheter. Det leddes av en kille från Minol Mätteknik, som HSB tecknat ett ramavtal med, eftersom företaget är seriöst, har stor kompetens och kan erbjuda en helhetslösning. Denne man borde gått en strålande framtid till mötes som predikant   


                                     *******

Han kunde sina saker och  det berättade han snabbt och på bredaste breda skånska.   Min pappa var från Skåne, så jag är van vid dialekten. Men här var det späckat med vokaler och rullande r. Det gällde verkligen att vara på hugget för att hänga med i de språkliga svängarna.   



Kärt besök

På kvällen medan Barnbarnet tränade Shorinjikempo, kom sen Dottern och Svärsonen över en sväng med en tidning till mig och naturligtvis satt vi en stund på balkongen och pratade om ditten och datten. De här små spontana besöken är så otroligt värdefulla och vi gläds verkligen åt dem.



Idag har det mest handlat om protokollskrivning och annat arbete för föreningen. Nu är det dags för Loppelådan, så  gonatt kära vänner och sov gott! I morgon hoppas jag få tid för lite bloggvandring:

Mina varmaste och soligaste kramar till er alla!   




Av Lambergsfrua - 22 mars 2010 12:00

Tack alla go'a bloggarvänner, som har skrivit kommentarer! Ni vet att jag alltid uppskattar att höra från er. Tyvärr hinner jag inte bloggvandra idag, man jag tror nog att ni klarar er utmärkt bra ändå   

Här ligger snön fortfarande på marken, men vi har i alla fall ett par plusgrader  

I Skåne har våren gjort sitt intåg och även på andra håll söderut sticker små vårblommor modigt upp sina huvuden till stor glädje för dem, som bor där. Vad passar då bättre än en vers ur Jeanna Otterdahls


En vårvintersaga

Fru Maja täcktes skicka
sitt första lilla bud hit opp,
en klarögd liten flicka
med sippor blå i knopp.
Hon hade hela famnen full
av barnafröjd och solskensgull
och snön smalt bort i hennes spår
och det vart nästan vår.


  Teckning av Elsa Beskow


Det finns tolv (!) verser till, men dem ska jag inte trötta er med nu. Ett par till ska ge er, när Majas Lilla Flicka har vågat sig lite längre uppåt landet.


Dags för veckans jobb och sen styrelsemöte i kväll   

Mina soligaste kramar till er alla som tittar in här!   

Av Lambergsfrua - 21 mars 2010 14:55

I morse när vi drog upp gardinen, dansade luddiga snöflingor stora som lovvikavantar utanför fönstret   . Eller OK då, lovvikavantar i barnstorlek i alla fall.


Eftersom de faktiskt syns på bilden, så fattar ni ju att de inte var små. 

Nehej då, jag ska inte säga ett ont ord om snön, som jag ju välsignade så sent som igår. Jag inser ju att det pågår en rejäl vårstädning hos änglarna och att alla bolstrar och fluffiga täcken måste skakas - kanske har det gått hål på några   


  Det är i alla fall plusgrader, så det blir bara slask och sörja kvar.

  Så här såg det ut från vår inglasade balkong - där vi senare intog vår lunch.


Vattenläckan i Karlstad

Vattnet har vi fått tillbaka, trycket i ledningarna är normalt, men vattenet måste fortfarande kokas. Grönsaker och liknande ska sköljas i kokt vatten.


Världsvattendagen

På tal om vatten; I morgon är det Världsvatten dagen. Om den kan du läsa på Ailas blogg och en länk hon har där till Aftonbaldet. Mycket tänkvärt! Jag hoppas ni vill ta er tid att klicka in där och läsa. Vi har verkligen mycket att vara tacksamma för!    


Mina varmaste och soligaste kramar till er alla som tittar in

Av Lambergsfrua - 20 mars 2010 11:08

He he! Det trodde ni väl aldrig, att ni skulle få läsa hos mig   

Men joo, ni läste rätt!


I morse runt halv sju väcktes vi, när vi sov som bäst på söta örat,


av att telefonen ringde   Det var en person från grannhuset. "Vi har inget vatten!" sa personen. "Jag vill bara kolla om ni har och om det annars är felanmält"


Frågan är berättigad, eftersom MiML är ordförande i föreningen - men nej, vi hade inget vatten vi heller. Inte den allra minsta lilla droppe gick att locka fram ut kranarna.


Snabb koll på text-TV där vi fick veta, att ca 100 000 personer i Karlstad och Hammarö är utan vatten sen tidigt i morse. Två stora läckor har lokaliserats och intensivt reparationsarbete pågår.


I nuläget kan man inte säga, när vattnet börjar rinna som vanligt igen.

Vatten till morgonfikat fixade vi genom att värma innehållet i de små vattenflaskor, som vi alltid har på sängbordet. Kändes lite som campingsemester   


Sen blev det lite väl mycket campingkänsla - vid toabesöket

Inget vatten, inget spola, inget, hm, ja - fräscht...


In i städskåpet, rafs, rafs efter skurhinken och sen försvann MiML ner på gården. Han kom tillbaks med hinken bräddfulld med SNÖ, som vi började tina i kastruller på spisen   


 

Hela diskhon är fylld med härlig SNÖ!   


  Och sen var det bara att vänta på att SNÖmoset skulle smälta.

MiML hämtade mera SNÖ på gården och träffade andra grannar som var ute i samma syfte.   


På det sättet fyllde vi två hela hinkar med SNÖvatten - och så var problemet med toaspolningen löst   


Nu hoppas vi bara att vattenläcken repareras under dagens lopp.

Jag önskar er alla en riktigt fin lördag och skickar soliga och varma kramar till er.   

Av Lambergsfrua - 19 mars 2010 23:01

Först vill jag tacka alla er som har skrivit kommentarer här hos mig igår. Jag har inte hunnit svara och inte heller bloggvandra. Suck. Det får bli en annan dag. Ibland är det tidskrävande att vara en grå panter    


I morse trodde jag första att det snöade, när jag tittade ut genom fönstret - men nej. Det var några plusgrader och lätt dugg i luften   Det är sällan jag blir så glad för lite väta från ovan, som idag!

   Ingen direkt skönhetsupplevelse kanske med smutsiga snöhögar och smältande is. Men jag tycker det är helt underbart   


Rättvisa är skipad

Kvar till finalen i Let's Dance är Claudia och Mattias. Jag håller nog på Claudia, som jag tycker är i proffsklass. Ska bli spännande att se nästa lördag.


Så har tiden slunkit iväg igen och det är dags för Loppelådan igen.

Jag önskar er alla en god natts sömn och skickar mina varmaste kramar   

Av Lambergsfrua - 18 mars 2010 20:59

Kära vänner!

Nu sitter jag här och funderar på, vad som egentligen menas med GOD SMAK. Och vilka är det som har monopol på att avgöra, vad som är god eller vad som är dålig smak?   


Om jag gillar gamla kopparsaker och ställer dem högst upp på köksskåpen - är det dålig smak? Om jag gillar volanger, skira spetsar, silkiga fransar och rosa fluffluff i inredningen - är det dålig smak? Om jag gillar mimimalistisk inredning i svart och grått och vitt - är det dålig smak. Eller är det bra smak, bara för att det just nu är "inne"?   


Vem har rätt att racka ner på min smak? Varför ar det OK att till och med göra ett TV-prgram om detta. Nånstans är jag väldigt kluven här, för jag tittar ju, men det negativa väger över. I min värld är det "Lev och låt leva", som gäller. Jag tycker inte som du, men jag respekterar din rätt att tycka som du vill. Undrar och Simon och Thomas skulle förstå det.   


Nu ska jag inte bry min hjärna mer med detta.

Önskar er alla en riktigt god natts sömn i loppelådan, när det är så dags.

Mina allra varmaste kramar till er alla  

Av Lambergsfrua - 18 mars 2010 20:17

Goder afton kära vänner!

Just nu sitter jag och ser på Sveriges fulaste hem och sätter skrattet i halsen. Paret Ing-Marie och Benny har skapat ett hem fyllt av romantik och dockor. Eller snarare Ing-Marie. Benny är förälskad och förverkligar hennes inredningsdrömmar. Inget i min smak, men det är ändå deras hem.   


Simon och Thomas intar hemmet, lyfter på de rosaromantiska fluffiga prylarna och (hån)skarattar. Jag gillar de här två gubbsen starkt och inser att Ing-Marie och Benny har bett om hjälp pch ställt upp på programidén. Tycker nog ändå, att inredarna är ute på en livsfarlig balansgång. Det gäller ju att ändå visa respekt.


Reklamen är slut för den här gången. Jag återkommer så småningom ;)

Mina varmaset kramar!

Av Lambergsfrua - 18 mars 2010 11:35

Jag har suttit här och bläddrat lite i min gamla sångbok från småskolan. "Nu ska vi sjunga" med teckningar av Elsa Beskow.


 

Där hittade jag den här visan, som passar min sinnesstämning idag - snö och mulet, men några plusgrader.


Vinter adjö!                     

Drivor av snö

smälta för solen ner.

Ingen dig dröja ber.

Vinter adjö!

Bort med din snö.


Vinter adjö!

Isar och snö

mera ej locka mig,

därför jag bjuder dig,

Vinter adjö!

Bort med din snö!


Det finns en tredje vers också, där Vintern hotas att bli utskrattad av göken, om den (Vintern alltså) inte försvinner utan prut   


Önskar er alla en fortsatt bra dag och skickar mina varmaste kramar till er   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards