Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under mars 2010

Av Lambergsfrua - 8 mars 2010 22:57

Jaha kära vänner, nu har jag suttit och glott på TV nästan tre timmar i sträck. Helknäppt, om ni frågar mig   

Vad har då varit så intressant, att jag blev en riktig soffpotatis i kväll? Ja först var det en timme om Det Kungliga Bröllopet med Ebba von Sydow och Herman Lindqvist som ledsagare. Måste jag ju bara se. Tyckte inte MiML, som drog sig tillbaka för viktigare uppgifter - dator och andra TV:n   


Sen kom Saltön direkt efter. En serie som både MiML och jag har gillat sen start. Första avsnittet av den här omgången verkar lovande. Där gick en timme till.


Tredje timmen tillbringade jag tillsammans med en grupp svenskor som gift sig till att bli superrika Hollywoodfruar. Fråga mig inte varför jag ville titta på dem. Jag vet inte själv. Jag stånkar och stönar åt dem, samtidigt som jag fascineras av dem på något konstig vis.   


En älskar tofsar och har över 80 stycken i sitt hem. Att köpa ett nytt läppstift blev till ett helt projekt. Det hon brukade köpa, tillverkas inte längre. Stort problemm, så bästa väninnan tillkallades också.   


Ett par andra ska ha Barbieparty för sina väninnor och hade audition för att få tag i snygga bartenders till festen. Filmstjärnesnygga killar kom in en efter en, fick servera champagne till damerna medan de blev noggrant granskade från topp till tå. De fick till och med visa upp sina nakna bringor.   Allt medan de två fruarna åmade sig, himlade med ögonen, smackade med läpparna och pep av förtjusning. Där kan vi tala om omvänd diskriminering - eller kanske vi ska hylla dessa starka kvinnor? Jag menar med tanke på att det är internationella kvinnodagen idag   


Och så fick jag vårens dos av Anna Anka. Hon har fin pli på sin kropp den damen, men mindre på sin röst. Hon behöver ta lektioner hos en talpedagog.


Jag behöver väl inte tillägga att MiML snabbt tassade bort från TV:n, när fruarna dök upp i TV:n. Han har inte mycket till övers för den typen av kvinnor - och det är jag glad för  


Dags för Loppelådan - det tar på krafterna att vara soffpotatis och utsättas för så många intryck *fniss*

Varma och soliga kramar till er alla som tittar in här.   

Av Lambergsfrua - 7 mars 2010 15:01

Idag hissar vi flaggan för vännen Tompa som fyller år!


Vi önskar dig en fin dag med presenter, tårta och blommor.

 

 

Av oss får du en hel bunt färgglada krokus.


________________________________________


Nu har vi lämnat av Peter vid Göteborgståget efter några trivsamma dagar tillsammans med honom Maria, Pelle och Erik.


I går bjöd vi på middag här. Vi lyckades klämma in oss alla sex på balkongen för ett glas vin med lite nassel (smått tilltugg) före maten.


De värmande sittskydd som Maria en gång sydde till stolarna där, tyckte Peter passade bättre som mössa åt henne   


Inte förrän vid besöket i Sunne häromdagen fick Peter klart för sig, att Sunne Ski Center är samma ställe, som vi kallade Finnfallet. Där var vi ju med husvagnen på 70-talet! Fram med fotoalbum som ivrigt studerades.


"Men titta! Det fanns ju två liftar i backen redan då - fast inte lika stora. Och vår husvagn stod, där man nu köper biljetter. Så lite har det ju ändrats"


Efter maten tittade vi på Melodifestivalens Andra chansen. Ja, Erik avstod mer än gärna.    Han föredrog något annat program på sovrums-TV:n.


MiML var lycklig över att Jessica Andersson gick vidare med sin ballad.

"Näää!", utbrast ungdomarna "Det är ju sån där smörig "sista-dansen-låt" som de spelar på Finlandsfärjan". Sen förevisade Maria och Pelle hur det kunde se ut - men det fotot visar jag inte här  


Önskar er alla en skön söndagkväll.

Soliga kramar till er alla som tittar in här   




Av Lambergsfrua - 5 mars 2010 17:40

Våra "ungdomar" hade en strålande dag i Sunnebacken. Ja, ungdomar och ungdomar - åldersspannet är från snart 16 till 46 och i alla fall en av kalufserna har fått gråa stänk, men för oss är de ju i alla fall ungdomar. 

Barnbarnet Erik förevigade Morbror Peter och Mamma Maria i Sunnebacken och det var inte alls så knökafullt, som man skulle kunna ha befarat.


Hepp, go' vänner!


På hemvägen handlade de det, som skulle bli vår middagsmat. När de sen  fräschat till sig och vilat en stund, kom de travande till oss. Maria med en stor ryggsäck på+ ryggen. Jag och MiML hade nog misstänkt, att de skulle beställa hem pizza eller något liknande, men icke, sa Nicke!


De hade varit på ICA och köpt Rib Worlds Fläskfilé - "det allra möraste köttet, perfekt tillagat med exotiska kryddor. Färdigt att äta, bara att värma" Förpackningarna såg ut som förvuxna Tobleroneaskar - trekantiga.

   

En var med Barbequesås & Glaze, den andra var med Piri Piri-sås & Glaze. Till det ett par påsar potatisgratäng, som bara behövde ca en kvart i ugnen. Två flaskor färdig vinsås bara att värma och till det en stor påse sallad med tillhörande dressing och krutonger.


 

Pelle satte en personlig touch på potatisgratängen med extra kryddor.


  Syster och Bror ser till att allt går rätt till medan de avsmakar vinet.


  Under tiden satt Erik vid datorn och plockade över dagens fotoskörd från sin mobil. Här har han tagit ett smickrande *he he* foto av sin morbror i skidbacken  


Så var det dags för middag   

Var och en fick ta för sig, ta sin bricka och sen förflytta sig till vardagsdummet eller balkongen. Och det smakade helt utsökt gott   


Mamma, Bror och Syster satt på balkongen, sen kom även Svärsonen dit - då tog Mamma/Svärmor ett foto   




  Dotter Maria, Svärsonen Pelle och Sonen Peter - MiML kollade lite på Sporten och Barnbarnet Erik satt vid datorn   

Jag måste säga att det var en synnerligen lyckad middag tillsammans med våra allra kärste.


Idag har Pelle och Maria jobbat, Peter och Erik har bara tagit det lugnt fram till eftermiddagen då Syster, Bror och Svärson gick på en föreläsning med efterförljande mingel. Alla parter var helt nöjda - även Erik, som slapp delta   


I morgon blir det gemensam middag här efter diverse aktiviteter. Det ser vi fram mot.


Önskar er alla en fortsatt trevlig fredagskväll och när det är så dags, en en god natts sömn i Loppelådan   

Mina varmaste kramar till er alla från ett soligt Karlstad   


Av Lambergsfrua - 4 mars 2010 17:13

Goder eftermiddag kära vänner!

Jag glömde helt bort att berätta om sonen Peters resa hit. Han hade chansat på tåget och utrustade sig därför med både matsäck, vatten och en god bok - fast om den var så god vet jag förstås inte säkert.    Och en stor portion tålamod, förstås.


Döm om vår förvåning när tåget rullade in på Karlstad central exakt på minuten enligt tidtabellen   Undrenstid är ännu inte förbi!


Idag har han, dotter Maria och barnbarnet Erik varit uppe i Sunne och åkt skidor - förmodligen tillsammans med miljoner andra sportlovsfirare.   


Svärsonen Pelle avstod så innerligt gärna. Han var hemma i stället och tog emot de vitvaror som levererades idag till deras ombyggda kök.


Om några minuter är hela klanen på ingång för att äta middag. Vad det blir? Ja, det vet jag faktiskt inte! De bjuder på maten, som de har med sig när de kommer   

Låter kanske lite konstigt, men som sagt köket är inte helt klart än, så de har inget bra ställe att sitta på och äta. Bara trevligt, tycker vi   


Trots all snö har jag sett mängder av silkeslen videung.


Ha det gott alla go'a bloggarvänner - och varmt tack för dagens kommentarer. Ni är en ständig källa till glädje för mig.   


Soliga kramar till er alla som tittar in   

Av Lambergsfrua - 3 mars 2010 22:28

Det är bara så otroligt roligt - jag har fått så många kommentarer på mina senaste inlägg! Tack snälla rara Lena, Ingrid, Berith, Ruth, Yvonne R, Cina, Inger Maryissa, Margit, Irja, Mirjamita, Liz på Irland och Ailas!


Jag har bara inte haft tid att vandra runt till er bloggar, fast jag så gärna vill. Och jag kommer inte heller att ha det de närmaste dagarna heller. Sonen Peter kom hit från Göteborg idag på några dagars besök. Då blir det inte så mycket tid vid datorn, även om han inte sover här utan hos syrran med familj.


Efter lunchen uppmanade jag Peter och barnbarnet Erik att bistå mig med ris - ja inte till någon risbastu utan till påskris dels nere i vår port och dels till vårt vardagsrum.

  I vanliga fall brukar MiML och jag åka ut i skogen och ta med oss en liten slybjörk, som vi sätter i en kruka nere vid porten. I år har vi inte haft en möjlighet att ta oss fram till någon björk - snön ligger alldeles för djup.


Eriks påhittiga mamma kom då på, att inget kunde vara lättare för hennes förhoppningsfulle telning och hennes egen bror än att trava uppför den plogade skogsvägen till vattentornet på berget bakom oss och där knipsa av en slybjörk.


Efter den delikata kålpuddingslunchen informerade jag de två herrarna om uppdraget. Jag kan ju inte påstå att de hoppade jämfota av förtjusning   . Men de drog på sig vinterkängorna och försvann upp till den "riktiga" Lambergsfruas domäner - hon som jag har lånat mitt namn av.


 

 Nåväl. Herrarna kom tillbaka efter ca en halvtimme. Frusna. Någon Underskön Lambergsfrua hade de inte mött där på berget. Och naturligvis fanns det inga slybjörkar framme vid den upplogade skogsvägen.


Sonen Peter tog ett kliv ut i naturen med sekatören i högsta hugg - och sjönk ner till knäna. Snabbt kliv tillbaka till vägen. Generöst räckte han sen över sekatören till sin unga systerson, som i sin tur tog flera beslutsamma kliv ut i naturen, greppade en slybjörk och knipsade av ett fång grenar av varierande storlek och utseende. Med iskalla fötter och snöfyllda kängor tog han  sig sen snabbt tillbaks till sin morbror på vägen. Vid porten här hemma tryckte de ner fångsten i krukan, innan de hastade in i värmen. Den här inte fullt så undersköna Lambergsfrua bjöd på värmande kaffe och gick sen ner och pyntade riset  - och tänk vad lite färgglada fjädrar kan göra stor skillnad   


Idag har det varit en strålande solig dag med masor av takdropp.  Jag har ju skrivit en hel del om Gumman Tö. Vill du se hur hon ser ut, kan du kolla i Beskow-Siegvald: Vill du läsa? II. Det var min läsebok i småskolan - och jag fullkomligt älskade bilderna där.    


Gonatt alla människobarn och sov gott i Loppelådan!

Soliga kramar till er alla som tittar in här   

Av Lambergsfrua - 2 mars 2010 15:35

Jag vill börja med att tacka Inger Maryissa, Margit, Ailas, Irja, Berith och Ruth för att ni tog er tid och skrev ner era synpunkter om kommentarer till inläggen. Det känns som att jag utan problem kan fortsätta, som jag har börjat och ibland variera mig lite - som nu till exempel   


Igår rasade delar av taket på ICA Maxi i Kristinehamn, medan taket skottades.    Ingen människa skadades som tur var, men skottarlaget fick kvickt som attan hoppa från taket ner i snödrivorna - ett hopp på ca tre meter. I Nya Wermlands Tidning kan du läsa om raset


Sonen Peter kommer till Karlstad i morgon på några dagars besök, så vi behövde bunkra upp lite. Tog Silverpilen ut till vårt ICA Maxi på shoppingcentret Bergvik. Där var vissa delar framför Maxi avstängda - för att man skottade taket. Man började faktiskt det jobbet redan förra veckan och det känns ju bra.Men visst kikade jag upp mot taket därinne...   


I natt var det -10, men nu är det +0,5

Solen skiner och Gumman Tö sitter på vårt tak - dropp, dropp, dropp. Trevlig Tant   


Önskar er en fortsatt fin dag!

Soliga kramar till er alla som tittar in här

Av Lambergsfrua - 1 mars 2010 20:32

Det här är bara inte klokt! Det snöade i går, det snöade i natt och det har snöat hela dagen idag.   Snösvängen skär guld med täljknivar - eller plogar "monetas" med sina maskiner. Det är inte för inte. som snön kallas Det Vita Guldet i deras kretsar.   


Jag har funderat en del på det här med att svara på kommentarer. Det är ju så himla kul och stimulerande med kommenater, som en respons på det man skrivit. Sen ser jag ju att vi alla gör lite olika med kommentarerna. En del svarar direkt efter kommentarerna, några svarar kollektivt i nästa inlägg och andra gör ingen återkoppling alls. Jag har inte riktigt klart för mig vad som anses "rätt".   


Jag försöker  bloggvandra lite varje dag, men hur gärna jag än vill, hinner jag sällan läsa alla bloggar, som jag har i min länklista på samma dag.  Och jag skriver inte alltid kommentarer i alla jag har läst.


Det skulle vara intressant att höra lite ,hur ni tänker om det här. Det finns naturligtvis inget "rätt eller fel", men vilka riktlinjer har ni?   


Nu ska jag snart se Spårlöst och rensa tårkanalerna lite - pappersnäsdukar fram ;=)


Som vanligt önskar jag er alla en riktigt god natts sömn i loppelådan, när det är dags för skönhetssömnen *fniss*

Mina varmaste kramar till er alla!   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards