Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under april 2010

Av Lambergsfrua - 22 april 2010 20:47

Dottern jobbar inom datasektionen på LBC Frakt Värmland och igår ringde hon och gav mig lite jobb. Scanningen av fraktsedlar och komplettering av vissa fraktsedelsnummer låg långt efter och behövde uppdateras snabbt. Kunde jag tänka mig att ställa upp?


 

Klart jag kunde - så idag har jag jobbat sex timmar med detta. Det var stora högar som väntade, så jag får fortsätta i morgon. Jag gillar lite monotona jobb, så totalt olika det jag en gång utbildade mig för. Scanna in fraktsedlar och skriva in saknade fraktsedelnummer på datorn. Ganska kul faktiskt. Även om man ibland får vara detektiv för att hitta det där viktiga numret.


  Kvällens solnedgång

Önskar er alla en fin avslutning på kvällen och en god natts sömn i Loppelådan, när det är så dags.

Varmaste kramar till er alla som tittar in!

Av Lambergsfrua - 20 april 2010 22:06

Usch, vad det är segt att jobba på bloggen ikväll!   

Därför avstår jag från bloggvandringen och får nöja mig med att tacka alla er som har skrvit kommentarer hos mig på det här sättet. Ni gör mig alltid lika glad   


Häromdagen träffade vi på de här kompisarna utanför en affär - vilka uttrycksfulla ansikten   

  "Jaha, och vad glor du på? Har du aldrig sett en hund - eller två förut?"


  "Nä men kolla! Vilken löjlig liten pryl som kommer därborta. Ska det kallas för HUND, jag bara frågar? Bäst jag visar vem som är störst och starkast här!    ll:Voff, voff, voff:ll (bara den kraftigare boxern)Och dessutom ska man acceptera att stå fastbunden vid en SKRÄP-korg härute, medan matte segar omkring därinne. Ibland är det tufft att vara hund"


Dags att lämna både hundarna och er kära vänner - dags för Loppelådan.

Mina varmaste kramar till er all som tittar in   


PS På tal om Loppelådan: det uttrycket har jag lånat från bloggarvännen Bosse "Bus" Nilsson. När jag kom hem från Memmingen upptäckte jag, att hans blogg inte finns längre. Någon som vet något om detta? DS

Av Lambergsfrua - 19 april 2010 11:03

I går åkte vår gamla konstgjorda gräsmatte-matta bort från balkongen! Passade på att göra rent därute innan Dottern och Svärsonen kom för att skära till och lägga in den nya.


När Dottern år i farten är det bäst att hålla sig undan - så det här foto fick jag ta genom fönstret   Nä, jag skojar bara! Hon är go' som gull, men det räckte med två personer därute.


 

Lite pilligt var det att få till passformen i hörnorna. Husväggarna är inte alltid helt raka.


Så här fint blev det till slut   Stort och varmt tack för hjälpen!   


Årets första båt!

Mitt under jobbet med gräsmattan kom säsongens allra första båt glidande in i Tjärnen. Det om något är ett säkert vårtecken.   


Visserligen var kapten och passagere rejält påbyltade - men vad spelar väl det för roll 


Svanbesök - igen

Längre in i Tjärnen höll ett par svanar till - fast vi såg inte så mycket av deras elegans.


  De var så intensivt upptagna med att äta att vi mest såg deras vita rumpor och svarta paddlande fötter.   


Soligt här idag. Snart dags för lunch och veckans jobb.

Önskar er en härlig vårdag och skickar mina varmaste kramar till alla er som tittar in.   

Av Lambergsfrua - 18 april 2010 15:19

Japp! Igår snofsade vi till oss och gav oss iväg på konsert.

I present på bröllopsdagen i december fick jag nämnligen två blijetter till just den här konserten av Mannen i Mitt Liv. Han är nämligen lika förtjust i Robban som jag och vi har följt hans artisteri nästan från starten


  Vi tycker hans texter är både roliga, sorgliga, romantiska, kluriga, vackra och tänkvärda. Han förmedlar alltid något. Vem minns inte

t.ex melodiösa Maria-Therese.


Tjejjer har alltid fascinerad Robban och många av dem har han skrivit om. Ingela vill han inte gärna sjunga mer, eftsrsom den sången väcker tråkiga minnen.


Det var i det närmaste fullsatt i salongen. Många 60+are men glädjande nog många 40+are också. Det var glest mellan tonåringarna om man så säger  Tyvärr håller inte Robbans röst riktigt längre, men han är smart nog att ha bytt ut sin trogna följeslagare bandmaskinen med förinspelad musik mot en helt strålande 5-mannaorkester. De killarna kan både spela så brallorna rämnar och dessutom backa upp Robban med tonsäker sång. Wow vilket fantastiskt ös! Det klappades och stampades hej vilt i bänkraderna   


Vi är vana att se Robban sprallig och med glimten i ögat. Glimten finns kvar men med ålderns rätt är han inte lika sprallig som förr - ont i höfter eller knän kanske. Rörelsemönstret var minimalt.


 
Jag plockar ändå en vacker bukett rosor och ger till Robban för all underbar musik med härliga texter han har bjudit oss på under årens lopp - och fortfarande gör.


Men jag måste också ge massor av rosor till 5-mannabandet, som faktiskt blev en oväntat stor behållning.  


Mina allra varmaste kramar till er alla som tittar in!   


Av Lambergsfrua - 17 april 2010 15:13

I dag fick vi mail från goda vänner norr om Seattle i USA, som är oroliga för att vi har drabbats hårt av nedfallande aska från den isländska vulkanen Eyjafjallajökulls utbrott. Visst blir man varm om hjärtat för omtanken  Amerikansk media är fylld med uppgifter om askmolnet över Europa. För mig ser det här mest ut som vanliga moln, men enligt bildtexten är det askmoln över Skåne.


Våra vänner minns, när vulkanen Mount St Helens söder om Seattle hade sitt utbrott 1980. Då spred sig askan över stora områden. I Spokane i staten Washington ca 45 mil bort bildades ett ca dm-tjockt lager på marken och i trädgårdarna.   

 Vid det utbrott sprängdes hela toppen av vulkanen. Det är fullkomligt ofattbara krafter - Naturen är oss övermäktig i många sammanhang.


För att gå till det personliga planet är jag enbart tacksam för, att vi var på vår lilla Tysklandsresa till Memmingen förra veckan och inte den här. Då hade vi varit kvar därnere - på obestämd tid.   

Undrar just hur det går för Köpings-Mailis, som flög till Egypten på 10 dagar nu i tisdags.


Önskar er en skön lördagkväll.

Mina soligaste kramar till er alla!   


Av Lambergsfrua - 16 april 2010 22:58

Hej igen kära vänner!

Det har varit ett par dagar med olika aktiviteter som har inkräktat på tiden för mitt bloggande   . Jag har inte hunnit bloggvandra som planerat, men jag vill tacka er alla, som tagit er tid att skriva kommentarer hos mig - alltid lika uppskattat ska ni veta   


Torgdagar i Memmingen

Varje tisdag och lördag är det torgdag på Marktplatz i Memmingen med det vackra Rådhuset som effektfull kuliss. Och det är en riktig marknad full av närproducerade livsmedel, frukt, grönsaker och inte minst blommor. Ljuvliga blommor!


 

De flesta kunder har med sig en egen korg eller kasse - den här "dra-maten" tillhörde en av de charmigare!


  Vilken potatis! Högsta kvalité och många olika sorter att välja på.


  Massor av saftigt goda äpplen från odlingar vid Bodensjön.


  Kanske någon lockas av fräsch kålrabbi - fast jag vet faktiskt inte hur man ska använda den rotfrukten. Läckra ser de ut i alla fall.


 

Har ni någonsin sett så stota rädisor? Jag har det inte. Och de var mjälla i smaken.


Här har vi ett stort urval av grönsaker och rotfrukter.


  Mängder av krispigt knoppiga tulpaner.


  Det var mycket folk och de köpte kassvis med sig hem av allt som fanns.


      Avslutar marknadsbesöket med flera fång undrbara rosor. Njut!


Dags för Loppelådan!

Sov gott alla go'a bloggarvänner.

Mina varmaste och soligaste kramar till er   


Av Lambergsfrua - 14 april 2010 17:59

Lindau är ju känd för att vara en vacker stad vid Bodensjön. Med tåg tar det bara ca en och en halv timme dit från Memmingen. Klart vi åkte dit!


Lustigt nog fanns det rabattbiljetter för fem personer - och det passade ju oss perfekt. Här kommer vårt tåg. Kära Barnbarnet vänder helst nacken till numera...


Kära Mannen i Mitt Liv, MiML ni vet, visar sig både framifrån och bakifrån - bara det handlar om tåg   Jodå, vi delar intresset för tåg. Här kollar han att stinsen gör sitt jobb vid avresan från stationen...


Ön Lindau och staden med samma namn vars gamla stadskärna befinner sig på ön är en riktig pärla -  Lindau är ett unikt litet örike.


  Tåget går ända fram till hamnen, som så här års är smyckad med mängder av blommor.


Hamnen som färdigställdes 1856 räknas i dag till en av de vackraste vid Bodensjön. I hamnen, bredvid fyren, vakar det bayriska lejonet med blicken fäst någonstans långt i fjärran.


Medan Svärsonen och Barnbarnet älgade upp i fyren, satt i MiML och jag i solen och bara n-j-ö-t   . Dottern anslöt senare, sen hon sett till att resten av familjen kom upp dit de skulle.

Ni missar väl inte den blommande magnolian bakom oss!   


Hamnen och delar av Strandpromenaden i Lindau


I gamla stan kan man i timmar promenera genom romantiska gränder med färgglada hus.


 

En höjdpunkt är här det gamla rådhuset som byggdes på 1400-talet. Tyvärr hade vi motljus här, men fotot ger ändå en uppfattning om den fantastiska utsmyckningen.


  En matta av blåaste blå scilla - ljuvligt vackert!


Utflyktsbåt på väg in i hamnen - det var mycket folk på dem. Barnen hade påsklov där precis som hos oss.


  Tro det eller ej, men av de här tre ungdomarna tog sig ett dopp - måste ha varit minst sagt s-v-a-l-t   


Ja det här blev ett litet urval av alla de bilder jag har och det får räcka. Jag vill inte trötta er med flera.


Önska er en fin avslutning på den här strålande vårdagen! 

Mina allra varmaste och soligaste kramar till er alla.   


PS Bloggvandringen får tyvärr vänta lite, men den är något jag faktiskt ser fram mot. DS


Av Lambergsfrua - 13 april 2010 13:10

BYGGNADER

Jag tänkte börja med att visa några stadsmiljöer från Memmingen..


Utsikten från vårt hotellrum. Vi bodde vid en tvärgata till Marktplatz


Marktplatz med sitt skönt bemålade Rådhus. Uteserveringarna var fulla av soltörstande gäster.   


Här på gågatan satt vi en stund i eftermiddagssolen med ett glas kall öl/vitt vin. Att titta på folk är ett roliigt nöje - som dessutom är helt gratis.   


 

Många hus härstammar från 1600-talet - själva bageriet är väl något yngre


Genom stan rinner Der Bach - Bäcken, men det ser mer ut som en kanal. Far och dotter betraktar knoppande träd


Attraktivt boende vid Det Bach - och ginsten blommade   


  Stadsmuren började byggas på 1100-talet. Inte konstigt att delar av den har förstörts. Det kostar att underhålla och renovera.


  Tänk så vackert man kan göra ett fönstergaller - och blommorna gör ju inte saken sämre. Observera det lilla avvattningsröret på blomlådan - fiffigt.   


Önskar er alla en fortsatt fin vårdag.

Mina soligaste kramar!   Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se