Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under maj 2010

Av Lambergsfrua - 25 maj 2010 22:34

Ondagen den 26 maj hissar vi flaggan för goda vännen Annelis pappa, som fyller 90 år - en aktningsvärd ålder. Vi hoppas dagen blir fin och mycket minnesvärd i kretsen av nära och kära.

Lambergsfrua och Lambergsfruas man skickar varmaste gratulationer.

Av Lambergsfrua - 25 maj 2010 22:12

Har idag varit ute ich fotograferat lite

En tålmodig fiskare stod i eftermiddags vid Lambergstjärn ch han fick flera napp! Här bärgar han en av sina fångster.


MiML har gullvivan som sin  favoritblomma - förgätmigej är en av mina favvisar.


Konvaljen är nog den absoluta favoriten för mig - ljuvlig doft och sval skönhet.


Sonen är mest förtjust i syrenen.


På vägen mötte vi en mycket social katt. Prrrr.


Spirea blommar rikligt nu.


I morgon är det dags för fakturascanning på LBC. Önskar er alla en god natts sömn i Loppelådan, när det är så dags.

Soliga kramar!   


Av Lambergsfrua - 24 maj 2010 22:24

Jag får avstå bloggvandringen i kväll. Det är på tok för segt på nätet. Är det fler som har samma problem, eller ligger problemet hos mig kanske?

Kramar!   

Av Lambergsfrua - 24 maj 2010 22:09

Tack för era snälla och uppmuntrande kommentarer om min oförklarliga blåtira.

Tandhygiensiten tror, att jag har legat på min hand, när jag sovir och på något sätt tryckt till mot ögat i sömnen. Jaja, kanske - inte vet jag. Blått är det i alla fall.   


Inte så varmt idag, men ingen blåst - alltså spegelblank Lambergstjärn.


Önskar alla en god natts sömn, när det är dags för Loppelådan.

Soliga kramar till alla er, som tittar in hos mig!     

Av Lambergsfrua - 24 maj 2010 12:14

Tack alla go'a rara bloggarvänner för kommentarer! Varmt uppskattat - men det vet ni redan.


I morse, när jag tittade mig i spegeln för att ansa till hårsvallet, möttes jag av en Lambergsfrua som tittade tillbaka - med en rejäl blåtira!   

Jag har inte den blekaste aning om hur den har hamnat där. Jag har inte gått i sömnen och dängt in i någon dörrkarm och MIML har inte vevat med armarna i drömmen - vilket har hänt någon gång.


Hade tid hos tandhygienisten i förmiddags, så det vara bara att ta sig det med blåtira och allt.

Där finns ett litet "museiskåp" med uppbyggliga föremål från forna tiders tandläkarmottagningar.   


Dags för lunch och jobb på SDR.

Önskar er alla en skön och trevlig måndag!

Soliga kramar!   

Av Lambergsfrua - 23 maj 2010 12:10

I går kväll var vi ju bjudna till Dottern med familj för att äta lite gott och umgås med familjen och Svärsonens föräldrar, som var på besök från Åmål.


Naturligtvis hade jag nya kameran i handen och gjorde lyckliga små stopp längs vägen för att fotografera allt vårvackert naturen har att bjuda på nu.


Väl framme väckte kameran berättigad uppmärksamhet och studerades nog av de församlade. Jag pös förstås av stolthet över den i mitt tycke fantastiska zoomen - i alla fall jämfört med min gamla kamera.


Vi satt på altanen och åt. Svärsonens mamma lagar helt underbart god mat. Vi inledde måltiden med sill, som hon lagt in själv och kånkat med sig på tåget - som dessutom stannade i Grums, där det blev ett oplanerat byte till buss.

 
Sen bjöds vi på en smaskig smörgåstårta från företaget GLG 
Väl hemma igen ville jag förstås titta på bilderna i datorn - minneskortet var tomt!   Någon av "testarna" har tydligen raderat alla bilderna av misstag och det är inte mycket att göra åt. Lite tråkigt förstås, men det kan man överleva.


Tog en sen kvällsbild över Lambergstjärn - och den har jag i alla fall kvar   Det ljusa på himlen är faktiskt ett moln och inte skräp på linsen   


Ha det gott och var rädda om er!

Varma och soliga kramar!   


Av Lambergsfrua - 22 maj 2010 15:20

Efter mycket velande och funderande har jag äntligen kommit till skott och köpt en ny kamera   


Valet föll till slut på en Nikon S8000 Coolpix med 10X optisk zoom och 14,2 Megapixlar, som jag tror jag kommer att bli nöjd med.

Jag har naturligtvis testat den.   

Första bilden har jag tagit i normalläge. Det är faktiskt lite lätt soldis. Jag såg ett stavande par på andra sidan Tjärnen.   


Full zoom på dem. Det är faktiskt ett par av våra grannar, men det såg jag inte först.


Vy mot Herrhagen och deras vackra gamla vattentorn.


Med full zoom kom det så här nära.   Jag har inte behandlat bilderna i Photshop. Skulle gärna skärpa kontrasten lite, men då hade ju inte bilden varit riktigt rättvisande för kameran.


Jag får träna lite mer. Jag är inte van vid att enbart se motivet i skärmen. På den gamla kameran kunde jag även kolla i sökaren.


Snart ska vi till Dottern med familj för lite gott att äta och samvaro med hennes Svärsonens föräldrar, som är på besök. Det ska bli trevligt!   


Önskar er en riktigt Glad Pingsthelg!

Varma och soliga kramar till er alla, som tittar in hos mig!   

Av Lambergsfrua - 21 maj 2010 22:03

Jag har fått en award av Liz på Irland , något som naturligtvis gläder mig mycket. Tusen tack!

 


Till den hör att man ska berätta sju saker om en själv, som kanske andra bloggare inte känner till. Kan ju bli hur spännande som helst, he he     

Jag minns inte vad jag skrev förra gången, som jag fick en award och kanske lika bra det - man ska inte upprepa sig för alltför ofta...

Här kommer lite fakta om mig:

 

Sju saker om mig själv

1. Född och uppvuxen på västra Söder i Stockholm. En harmonisk uppväxt. Enda barnet - mycket omhuldad och älskad. Troligen ganska bortskämd. Om man nu kan bli bortskämd med kärlek. Duktig på att spela ut föräldrarna mot varandra. Mamma var lite strängare än pappa (fast hon var egentligen inte sträng heller). Fick jag nej från mamma, gick jag till pappa, som oftast sa ja.Och ibland tvärtom.   


2. Började skolan vid sju års ålder och blev skolvärlden trogen ända till pensioneringen vid 64 års ålder. Då var jag så övermätt på allt vad skola heter, att jag valde att sluta lite i förtid, något jag aldrig ångrat. Men skolan med allt vad det innebär finns ändå alltid med mig


3. Alltid varit förtjust i musik. Började spela först blockflöjt och sen piano i förskoleåldern. Tvåradigt dragspel byttes senare ut mot ett pianodragspel. Härligt ljud! Här protesterar MiML högljutt - han tycker det låter för bedrövligt. Önskade mig sen en gitarr och fick en av pappa.

Tog lektioner, men det instrumentet var mycket svårare atta bemästra, än vad jag hade trott. Jag var nog för ömhudad - fick skavsår på fingrarna av strängarna. Men visst var gitarren en snygg dekoration där på väggen...

Trumpet, klarinett och saxofon är nog mina favoritinstrument.    

Avskyr däremot säckpipa. För mig är det ett tortyrinstrument.     4. Är sunt nyfiken på det mesta i livet och intresserad av mycket. Gillar att ha koll på saker och ting - kontrollbehov med andra ord. Här nickar mina närmaste kraftigt och mycket beskäftigt.   Älskar därför att resa, men det har väl inte undgått någon, som läser min blogg. Förutom att under många år gjort upptäcktsresor i vårt eget land från norr till söder, från öster till väster och noggrant undersökt Europa, har jag besökt alla världsdelar utom Asien och rest i 49 av USA:s 50 stater. Vet inte vad Kansas har gjort för ont, men den staten har jag och MiML missat under våra resor kors och tvärs i det landet. Svalbard eller Sydafrika, Newfoundland med Labrador eller Stora Barriärrevet, Fiji eller Stockholms skärgård - alla har  de sin tjusning och fantastiska naturscenerier att erbjuda. Nu står Island på tur - om inte askmolnet sätter stopp för den resan.   Resan bokades två veckor innan vulkanutbrottet.


5. Har jobbat i USA några somrar som ledare på ungdomsläger, dels med scouter i staten New York och dels med ungdomar från Philadelphias slum. Två totalt olika upplevelser. En blandning av mysiga lägereldar och dragna knivar - men ändå består minnet mest av mötet med så många fantastiska och engagerade människor. Har fortfarande kontakt med en del av dem.

MiML och jag har också haft en egen feriebostad i Cape Coral på Floridas västkust. Den såldes, när MiML drabbades av mailgnt melanom - han ska undvika sol, något som ju finns i överflöd där.   


6. Har gått ett år på Lanthushållsskola och kan både mjölka, mocka och sätta upp en väv om det skulle knipa. Kunskaper jag inte har så stor nytta av i mitt dagliga liv,, om man så säger.   


7. Min kamera är min ständiga följeslagare - ja, utom, när jag verkligen behöver den. Då igger den kvar hemma.


Jag kan inte välja ut någon av mina bloggarvänner för att ge en award till. Som förra gången ger alla er på min länklista en award för era bloggar, som ger mig så mycket glädje, värme och klokhet.

Tack alla för att ni delar med er av era liv!


Önskar er alla en god natts sömn i Loppelådan. Var rädda om er!

Soliga kramar från ett regngrått Karlstad! 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se