Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under maj 2010

Av Lambergsfrua - 21 maj 2010 21:28

Åska är inte att leka med
I går drabbades Värmland av regn och åska som påverkade vårt vardagsliv.

Varmvattenstopp
Vid femtiden på torsdagen slog åskan ut ett ställverk i Karlstad. Hedenverket, som levererar fjärrvärme, blev helt utan ström. Som en konsekvens blev alla fjärrvärmekunder utan varmvatten under någon timme.   

Fast det märkte vi faktiskt inte. Vi brukar inte duscha vid den tiden på dygnet och jag hade precis avslutat fönsterputsningen.

Tågtrafiken stoppad

Åskan igår ställde till det även för tågtrafiken. Dottern kom från Stockholm och skulle anlända till Karlstad strax före fem.

 
När hon närmade sig Karlstad ringde hon till vår Svärson för att bli hämtad vid stationen. Men det kom inget tåg. 


Ett blixtnedslag orsakade ett omfattande signalfel, så all tågtrafik till och från Karlstad stod helt still under flera timmar.

Tåget blev stående på spåret i Skattkärr – en stadsdel i Karlstad. Ingen fick lämna tåget ”av säkerhetsskäl”, dörrarna var låsta och där satt passagerarna och väntade. Och väntade. Och väntade.


Även en fin miljö kan upplevas som ett fängelse.

Efter ca två timmar rullade tåget in på Karlstad Central med ett antal ganska trötta och frustrerade passagerare får man förmoda


Soliga kramar från heldagsregn i Solens stad!

 

Av Lambergsfrua - 20 maj 2010 18:26

Tack kära alla ni, som har skrivit kommentarer hos mig - jag blir alltid lika glad för att ni bryr er   


I morse, när jag skulle kliva in i bilen för att åka till LBCFrakt för att scanna klart de där rackarns fakturorna, som jag inte hann med igår på grund av datorkrånglet, fick jag se det här

Man blir ju bara alldeles varm om hjärtat. Måtte ingen gammelgädda eller glupsk kråka minimera den lilla familjen.


Vid hemkomsten blev vi lite förvånade. Ena grannens bil stod dikt an till andra grannens bil på P-platsen. Ena granne hade glömt att dra åt handbromsen...


Inte så kul, för andra grannes bil är ny... Skada begränsade sig till trasigt  bakljus.


Efter jobbet gav jag mig iväg till Kära Svärsonen för att infria mitt presentkort om fönsterputs. Värmen var pressande, men det blev bara sååå bra.   

Jag kände mig jättenöjd. Barnbarnet kom hem och hojtade glatt "Hej! Vad gör du här?" Berättigad fråga. när mormors långbrallor och sandaler fanns i köket, men ingen mormor i sikte. Mormor putsade ocxh gned barfota och i shorts på övervåningen.

 

Nu ska Mormor bara ta det lugnt, äta middag på balkongen och kolla TV.

Önskar er alla en fin avslutning på dagen.

Soliga kramar!

Av Lambergsfrua - 19 maj 2010 22:44

Idag har jag jobbat med att scannafraktsedlar och efter ca 2 timmar blev det totalstopp i datorn. Scanningen funkade, fraksedlarna syntes på datorns bildskärm, men när jag sen skulle komplettera fraktsedelsnummer syntes bara ett tomt vitt ark utan en enda siffra på.


Företagets datakille Anders kom till undsättning - trodde både han och jag.


Till slut hämtade han en annan bildskärm för att se, om det skulle hjälpa - men nej!Då gav han upp och ringde företagets datasupport, som i sin tur hänvisade till scannerfirmans support   


Efter ca en timmes jobb fick Anders allt att fungera - till min glädje och hans lättnad. Stort tack, Anders!


Nu är det dags för Loppelådan, så jag önskar er alla en god natts sömn.

Soliga och varma kramar!

Av Lambergsfrua - 18 maj 2010 22:28

Bättre sent än aldrig!

Idag flaggar jag för alla som heter ERIK och då i första hand för kära Sonen och Mannen i Mitt Liv, som har det som andranamn och lika kära Barnbarnet, som har det som tilltalsnamn. Här kan man tala om ett verkligt släktnamn   

  Soliga kramar till er!

Av Lambergsfrua - 18 maj 2010 20:42

Jaha, vart tog de här två dagarna vägen   

I går förmiddags hade vi ännu ett möte om vår lekplats, som ju ska rustas upp. Tre olika företag har kontaktats, bara ett har behagat svara - NCC. Så nu kom en kille därifrån för att kolla vad vi vill ha gjort.

Och sen var det dags för jobb och vårens sista styrelsemöte i föreningen. Gissa om det kändes skönt, när vi väl kom hem igen på kvällen   


Solnedgång från balkongen

Vi tände ljusen i den fina ljusstake, som Anders i Lödde gav oss. Han har gjort den själv av trä och  stenar, som han hittat i naturen. Den känns mycket speciellför mig, eftersom det är en del av Skåne - min pappas hemtrakter.


Tisdagen

I dag har det varit ca +20 och mulet. Skönt med lite värme. Mycket skrivarbete med alla papper som ska skickas in till HSB-kontoret från årsstämman och konstitueringsmötet förra veckan.


Och så pajade vår internetuppkoppling och därmed telefonen!

Efter att utan resultat ha utfört de olika moment, man kan pröva i sådana situationer, kontaktades Bredbandsbolaget - via mobilen. Troligen ett större fel, som "man jobbade med" var svaret. Efter upprepade kontakter insåg supporten, att det nog kunde vara så, att vårt modem hade lagt av. Suck! Ett nytt modem kommer till oss på torsdag eller fredag. Fast det tror jag inte, färrän jag har sett det. 


För tillfället funkar internetuppkopplingen genom att vi har kopplat bort modemet och satt sladden direkt in i "hålet i väggen". 


I eftermiddags kom ett gäng grabbar och prövade fiskelyckan i Tjärnen. Jag såg aldrig om de fick något, men det är nog en trevlig sysselsättning ändå - fast personligen skulle jag få fnatt av att stå där och veva eller stirra på ett flöte    Tur att vi människor är olika.


Jobb på LBC åt Dottern i morgon - fast hon är i Stockholm då.

Önskar er alla ett fint slut på kvällen och en god natts sömn i Loppelådan, när det är så dags.


Soliga och varma kramar!   


 

Av Lambergsfrua - 16 maj 2010 21:41

Idag har vi bara tagit det lugnt och i eftermiddags hade vi bjudit över Dottern med familj för att fira Svärsonens födelsedag lite i efterskott.

 

Vi har bestämt att inte köpa dyra presenter tiill varandra - men det är alltid kul med paket.


 

Jag gav Svärsonen ett presentkort på fönsterputsning av alla fönster i deras hus - fönsterputsning har nämligen varit hans ansvar ända sen den dag han och Dottern slog sina kappsäckar tillsammans för många år sen.

Jag tror inte han blev besviken   Jobb i morgon och sen dags för säsongens sista styrelsemöte i föreningen.


Önskar er alla en god natts sömn, när det är dags att krypa ner i Loppelådan.

Varma och soliga kramar från ett regngrått Karlstad   

Av Lambergsfrua - 16 maj 2010 21:17

Ja som ni vet, övernattade vi i Halmstad på Eurostop.

 

Här syns hotellet nere från shopping-gallerian. Hotellet är elva våningar högt och vi bodde på åttonde våningen. Jag gillar fria vidder   


Lördag den 15 maj

När vi styrde norrut mot Göteborg hade vi regn och +8. Inte kul med regnröken från alla fordon på motorvägen. I Göteborg duggade det bara, vilket kändes som ren bonus.


Hämtade Sonen och åkte till jättemysiga Café Vanilj på Vasagatan

Verkar vara ett populärt ställe, för vi lunchtid var det ganska fullt inomhus. Jag ville gärna sitta ute med en filt om knäna, men den idén vann inget gehör hos mina två vikingar.


Väldigt trivsamt inomhus, så jag var inte besviken.


Sonen i glatt samspråk med sin pappa, innan vi for vidare hemåt.


Vid Uddevalla upphörde regnet, i Säffle hade vi +18 och i Karlstad möttes vi av fuktig sommarvärme med +23! Vi som hade +4 på Hallandsåsen.   


När vi packat upp och sen satt på balkongen kom den mysiga och annorlunda båten "Bryggan" glidande in i Tjärnen efter sin premiärtur för säsongen.

Det hade faktiskt regnat på förmiddagen i Karlstad och först vid 14-tiden höll det upp och då kom också värmen.


Solnedgång över kav lugnt vatten.

Av Lambergsfrua - 15 maj 2010 09:46

Regn, regn, regn - nej jag menar massor av flytande solsken  

Önskar er alla en fin lördag.

Varma kramar!   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se