Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under maj 2010

Av Lambergsfrua - 10 maj 2010 12:02

I gårdagens inlägg finns en bild på mina favoritsandaler. De är faktiskt av märket Crocs, alltså samma fabrikat som den där Foppa-toffeln ni vet.

Mina heter Patricia Crocs och om dem kan du läsa här.


I morgon hade vi ju planerat att köra söderut. Väskan är packad och vi är mentalt på gång, men, men. Första etappen på resan till goda vännerna Anita & Åke har jag just tvingats ställa in - jag har en förkylning, som inte vill ge sig. Det är halsen som krånglar och jag vill ju kunna prata med dem vi besöker.   


Nu hoppas jag bara,att jag är i talbart skick till torsdag, då vi ska träffa släkt i Skåne och få en guidad rundvandring i byn, där pappa vistades stora delar av sina tidiga barnaår. Än har jag inte gett upp hoppet om att kunna genomför den delen av resan.   


Sänder mina soligaste kramar till er alla som tittar in här   

Av Lambergsfrua - 9 maj 2010 21:06

Idag har vi inte varit så där superaktiva, mest småplock med olika saker.

Imorgon är det jobb och sen på kvällen föreningens årsstämma med efterföljande konstitueringsmöte. Eftersom Mannen i Mitt Liv är ordförande har han än en gång kollat att alla papper finns med i dokumentportfäljen och så har han än en gång gått igenom sitt inledningsanförande.

 

Vi avslutar med läckra landgångar från GLG - ett företag som driver både restauranger och catering här i stan. Sen ska det bli väldigt skönt att få komma hem igen - det är alltid en anspänning inför sådana här evenemang.


Jag är redo!

Om sen allt går som planerat styr vi söderut i landet på tisdag för att besöka vänner och släkt. Det blir inte så ofta, så det är en efterlängtad resa.


Vid sådana tillfällen vill man ju vara till sin fördel *fniss* Jag har därför idag smort in mina synliga kroppsdelar med BUS - ni vet Brun Utan Sol.


Jag börjar redan se mycket fräschare ut   Solkyssta kinder, he he 


När jag ändå var i stöten fick fötterna ett skönt bad och sen en dutt färg på tånaglarna.   

Nu är jag redo att möta Våren på riktigt.   


Önskar er alla en god natts sömn, när det blir dags för Loppelådan.

Soliga kramar!   Av Lambergsfrua - 8 maj 2010 22:05

Goder afton alla vänner!

Idag har det varit mulet, +11 och kalla vindar. Medan tvättmaskinen snurrat har jag försökt få lite ordning på mina foton, så jag kan bränna in dem på CD - inget har blivit gjort sen nyår... Suck.


Då stötte jag bland annat på flera foton från Island, som vi flög över en strålande klar tidig junimorgon för två år sen.

Jag satt vi fönstret och knäppte nog ett tjugotal foton i pur förtjusning över de storslagna naturscenerierna därnere.


Jag undrar just hur det ser ut idag - om man över huvud taget ser något alls för askmolnet.


Återvänder till kvällens solnedgång här hemma, som färgade himlen så vackert och speglade sig i Lambergstjärnen. Kan någon fatta varför solen så ofta behagar visa sig efter en helmulen dag, strax innan den ska försvinna för kvällen? Hur som helst, den är alltid lika välkommen.


Önskar er en god natts sömn, när det är dags för Loppelådan.

Varmaste kramar till er alla som tittar in här   

Av Lambergsfrua - 7 maj 2010 16:21

Möte om Lekplatsen

Kl.9.30 hade vi ett andra möte på föreningens lekplats med HSB:s sakkunnige på lekplatser och säkerheten kring dem. Vi ville få en del förtydliganden kring hans besiktningsprotokoll, vilket vi också fick. Men attans så kallt det blåste om öronen   

Jag tror det här är lekplatsens populäraste lekredskap. Sen 1986 har glada småbarn trampat runt, runt på den - och ska så få göra i fortsättningen också. Den har kultstatus!   

Nya sitsar, nya trampor och ny färg kommer att göra susen.


Sen funderade vi på, om det är lönar sig att reparera den här gunghästen. Kanske bättre ändå att köpa en ny - men de kostar ca 5 000 kronor.

Ny sadel och ny färg behövs och lita andra småjusteringar. Ja det låter ju vettigt, men betyder en hel del petigt jobb. Hantverkare idag tar ju en massa kronor i timmen och det här jobbet låter sig nog inte göras på en kafferast, om man vill behålla den gamla karaktären. Ja ja, inget är ännu bestämt. Det löser sig på nästa styrelsemöte.


Jobb idag - nej!

När jag sen kom till jobbet på LBC Frakt för dagens jobb, visade det sig att man inte hade lyckats få fram några fraktsedlar åt mig att jobba med. De fanns, men var inte klara för min ömma behandling   

På så sätt fick jag en oplanerad ledighet.


Blomtjuvar - igen!

När vi skulle äta vår lunch på balkongen, fick jag plötsligt se två små töser ca 8-9 år ivrigt plocka de påskliljor, som vi och en granne planterat alldeles vid bron för att glädja alla. Visst är det som förgjort med detta i år!   


Mannen i Mitt LIv har en kraftig stämma och la nu på ett extra kol, när han ropade till dem att sluta. "Låt bli blommorna! Dom har vi satt för det ska vara fint. Det växer inga påskliljor vilt här!" hojtade han med tordönsstämma.   


Töserna såg ganska förvånade ut, svarade snällt att det fanns några kvar och rann sen iväg som små vesslor med en stor bukett långskaftade påskliljor i handen. Undrar om mamma blev glad... Jag tror inte töserna kan glädjas åt dem i alla fall.


Gammelgäddan

Jag var senare ute en sväng på bron för att fotografera Tjärnen från min favoritplats.

Det blev ingen bra bild, men jag lägger in den ändå bara för att visa grönskan - och nordanvinden som upprör vattnet.


Då fick MiML plötsligt se den här stora gäddan flyta i fjolårsvassen - stendöd förstås. Undrar lite över dess öde och hur den hamnat där.


Önskar er alla en fin början på helgen!

Soliga kramar till alla som tittar in!   
Av Lambergsfrua - 6 maj 2010 15:59

Hej kära vänner!

Först vill jag tacka för alla go'a och vänliga kommentarer, som jag har fått! Ni gör mig lika glad varje gång   och hoppas ni inte ger upp, även om jag inte alltid hinner skriva något hos er.   


Välkommen gåva

Idag har det varit full fart för oss. Först till Myrorna med ett par kassar från garderobsrensningen.

 

Det känns bra att sakerna kommer till nytta inom Frälsisarméns sociala arbete. Lite lustigt att second hand-kläder idag kallas för vintage. Låter väl lite snofsigare kan tänka   - men det är fortfarande begagnat, secont hand eller återanvändning.


Ännu en välkommen gåva

Gav sen bort vår stora gamla videokamera med väska till en affär, där man dels jobbar med videoinspelningar, dels samlar gamla kameror på en "museihylla". Om nån vill köpa, är det OK, annars står kamerorna där som lite kuriosa. Ägaren blev verkligen glad, tog i hand, bockade och tackade.    Passade på att uträtta några andra småärenden nere i stan, när vi ändå var där.


Rundvandring 1

Ut till Bergvik, där IKEA fick ett besök av oss.

 

Vi skulle bara ha ett par småsaker, men fick ändå en rejäl promenad på vandringen runt  den snitslade banan genom varuhuset.

Vi köpte i alla fall inget som behöver skruvas ihop, innan det kan användas.


Lunch

Vi unnade oss att luncha på en Burger Supreme på MAX

  Inte så nyttigt kanske, men gott - och vi tog i alla fall med GI-bröd...


Rundvandring 2

Sen var vi redo för en runda inne på ICA MAXI - nu började det kännas i fötterna.   Skönt att komma hem och packa upp prylarna och kunna ta en kopp kaffe i lugn och ro.


Kvällsaktivitet

Om knappt två timmar ska vi iväg på ett seminarium för styrelseledamöter om budget- och förvaltningsfrågor i HSB Värmlands regi.

 

Även om vi tillhör dem, som valt att teckna avtal med HSB Värmland för att få hjälp med de här frågorna av deras sakkunniga, är det ändå intressant att känna till så mycket fakta som möjligt. Kunskap är en lätt börda att bära   Oj, nu kände jag plötsligt hur präktighetsglorian trycktes ner på huvudet och pressar på öronen - mest på det ena, tror jag   


Hur som helst med detta. Solen skiner och det är vårskönt ute.

Önskar er alla en riktigt fin fortsättning på dagen!

Varma och soliga kramar till er alla som tittar in hos mig   


Av Lambergsfrua - 5 maj 2010 21:06

Hej kära vänner!

En solig dag med temperaturer runt +11. Jag har jobbat idag med att scanna fakturor på LBC Frakt. När jag kom dit i förmiddags,om jag inte in  i datorprogrammet.   


Förresten, visst är det en ganska kul slogan -Alltid på rull för dig... Hm.


Det visade sig att en datorkunnig man på företaget gått in och gjort en nödvändig ändring av namnet på alla datorer. Bindning till en person, som kanske slutar eller går i pension är inte bra. Ett neutralt namn måste till.   


Det hade den datorkunnige fixat på "min" dator, precis innan jag kom in i förmiddags. Det tog 40 minuter för honom att komma tillrätta med problemet, eftersom han missat att datorn var kopplad till en scanner via ett specialprogram.   


Under tiden tog jag en kopp kaffe, satt i besökssoffan i lobbyn och läste intressanta artiklar om LBC Frakt - och kände mig allmänt i vägen. I "mitt" rum låg denne store man i hela sin längd utsträckt på golvet och fixade med diverse kablar. Han var lika lättad som jag, när allt funkade som vanligt igen.   


Ja ja, allt blev bra till slut.


Och nu är också kvällen snart slut. Underbart ljus över Lambergstjärnen strax före kl 22.

Sov gott i Loppelådan!   

Soliga kramar till er alla som tittar in här   Av Lambergsfrua - 4 maj 2010 21:00

Go' kväll kära vänner!

Idag var det soldis och +11, så jag tog mig samman och putsade våra vintersmutsiga fönster inklusive dem på den inglasade balkongen. Det tog sin rundliga tid, men jag kände mig supernöjd efteråt och njöt i fulla drag   


Dottern och Svärsonen kom över för att se om det var något de ville ha av det jag rensat ut ur klädkammaren i helgen. Sen satt vi en stund på balkongen och då fick vi plötsligt se, hur en vuxen kvinna med fin boxer böjde sig ner vid de återstående små påskliljorna på andra sidan Tjärnen och plockade dem som var kvar   


Vi blev så häpna och förbaskade att Dottern och jag gick direkt in till datorn och skrev en insändare i vår lokaltidning. Hur tänkte hon? Att påskliljor växer vilt i Karlstad? Eller???


Nr sen Dottern och Svärsonen travade hemåt började det regna och inte måttligt heller. De blev genomvåta - och mina rena fönster prickiga...   

GRRR! MUTTER och MORR!


I morgon ska jag jobba på LBC Frakt med att scanna fraktsedlar. Önskar er alla en skön kväll innan det är dags för Loppelådan.

Mina varmaste och soligaste kramar till alla er som tittar in här!   

Av Lambergsfrua - 3 maj 2010 19:51

Så har vi då avverkat våra fyra eftermiddagstimmar på jobbet.


 

Personen med ljushuvudet är jag - fniss!


Min enkla arbetsplats finns i ett rum innanför lagret. Ibland blir det ganska ljudligt och ibland ganska svalt om fötterna. Lagerkillarna har sin dator i samma rum som jag sitter. De är varmt klädda och kommer då och då in för att knappa viktiga saker - och glömmer att stänga dörren. Suck. De tycker nog att jag är lite tjatig, som reser mig och stänger om oss.


Medan vi har jobbat, har grönskan tilltagit - underbart! Våra fina bänkar är flitigt använda - här är det ett förälskat par som njuter av vårsol och vattenblänk.


 

 Och här är det en husse som sitter och smaska i sig en hamburgare från den närbelägna kiosken medan hans två jyckar väldigt gärna vill få en smakbit.


Dags för Bonde söker fru!

Varma och soliga kramar till er alla som tittar in!   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se