Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 31 juli 2010

Oväntat besök...

Av Lambergsfrua - 31 juli 2010 19:27

... och mycket OVÄLKOMMET   

I förmiddags när vi gick ut genom entréporten fick MiML syn på något konstigt där utanför.


Ja inte blommorna utan metallbiten som stod lutad mot väggen bredvid.  Vad i hela friden? Vi fattade inte först vad det var utan började titta oss omkring och då fick vi se...


 

...att det var låsblecket till entréporten, som på något sätt slitits bort. Här har någon verkligen jobbat härt för att bryta sig in. Våra entrédörrar  är utrsutade med kodlås, men den mekanismen hade man inte brytt sig om.


Vi började då undersöka, vad som eventuellt kunde vara förstört eller stulet inne i huset. Inget var stulet, men det fanns tydliga tecken på att någon/några olovligen varit inne i huset.


Dörren till VVS-centralen var öppen, men inget rört - där finns ju en del ledningar som kunde ha sabbats.


Det fanns brytnärken på ett par angränsande dörrar och en fimp på golvet - nervöst "jobb" kanske    Skåpet med bokningslistorna och tvättstugenyckeln var uppbrutet. Bara att ta nyckeln och låsa upp den dörren. Och där hade någon/några varit iinne.


 

Våra borstar och moppen hänger vanligtvis i hållare på väggen. Städredskapen stod på golvet och hållarna var bortskruvade   

Totalt värdelöst stöldgods - de kostar ju inte många kronor   


Man har fått slita hårt med skruvmejseln för att få loss de där hållarna.


På bänken låg ett par handskar - och ett par små stringtrosor  

Ingenting förstört eller nedsmutsat. Inga inbrott i förråden på vinden eller någon annastans i föreningens fastigheter.


Man blir minst sagt fundersam. Kan det vara någon som trodde att vi har myntautomat vid tvättmaskinen? Kan det vara någon som fått för sig att köra en tvättmaskin? Mitt i natten, eller när det nu var? Snopet - för elen till maskinerna stängs av automatiskt på kvällen.


 


Man blir både arg och ledsen, men vi får ändå vara tacksamma att inget mer blivit förstört.


Förresten, handskarna är ganska fina och är märkta med ett herrnamn. Stringtrosan är strl 38 med litet glittersmycke (konstigt att man lyckats  sätta fast det - det är ju inte många cm tyg menar jag ). Sakerna kan återfås mot beskrivning  ha ha!   


Nu ska jag titta på Anne Lundberg.

Önskar er en skön lördagkväll!

Varma kramar till alla som tittar in.   


Och ja, Agneta, Loppelådan är ett annat ord för sängen   

 
 
Ingrid

Ingrid

31 juli 2010 22:28

Hejsan!
Så tråkigt när sånt här händer. Även om ingenting av värde blivit stulet så är nog det värsta att det gör att man känner sig otryggare och otryggare. Nu gäller det verkligen att låsa om sig och inte lämna några fönster öppna.
Jag tror inte att någon kommer att fråga efter varken handskar eller trosor!
Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
yvonne

yvonne

31 juli 2010 22:50

Men å...bryta sig in för att skruva bort en hållare. De trodde säkert ni hade en myntautomat. Men handskarna var snygga och trosorna också! ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

 
Ruth

Ruth

31 juli 2010 23:56

Så otrevligt med dessa inbrott. Vi hade inbrott här hemma -96 när vi var i Värmland, hela huset upp och ner på och så mycket som var stulet som aldrig går att ersätta. Detta tog mig väldigt hårt, kunde inte sova på natten utan en järnkratta bredvid sängen, en i dag så måste jag titta under sängen innan jag lägger mig för att sova när jag är själv hemma. Det är ett sår som aldrig läker. Skaffade larm ganska omgående efter det inträffade. Varför finns det så många oärliga individer i dag ?
Kram och god natt.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ailas

Ailas

1 augusti 2010 10:26

Usch så arg man blir! Vad är det för dumskallar med fullkomligt respektlöst beteende som gör sånt där? Man brukar skylla på att de "ingenting har att göra", men det är den största lögn som finns! Det finns väl vettigare saker att ta sig för, i så fall. De kunde väl samla kottar eller nåt!!!!
Så ledsamt och så fullkomligt onödigt.

Men kram på dig!

http://ailas.svenskablogg.se

 
wiper

wiper

1 augusti 2010 11:30

Det är ju bedrövligt med all skadegörelse numera. Ja du det var tur att inget mer hade försvunnit eller förstörts. Roligt skrivet på slutet med stringtrosan :D. Det kostar ju för oss alla när nån ställer till.

Ha en jättefin dag
varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

1 augusti 2010 13:38

Jag skrev fel på årtalet när vi besöktes av bovarna det var år 2006. Allt i skåp och lådor låg slängt över golven, riktigt kaos, inte en fläck var orörd. Dom hade brutit upp ett fönster på altanen som dom tog sig in via. Dom hade försökt öppna vapenskåpet med en klinga men gått bet som tur var, 5 vapen kunde dom fått med sig med tillhörande ammunition. Ryser vid tanken över dessa individer som fick gå fria för sin gärning.
Kram vännen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Erik

1 augusti 2010 15:20

Jag har härmed tappat tron på mänskligheten.
That's all.

 
Agneta

Agneta

1 augusti 2010 18:54

Hej på dig!
Tack för förklaringen till Loppelådan, vad nu det ordet "egentligen" betyder. Är det dialekt? Eller egen uppfinnig :-)

Ack ja, vad sjutton ska jag säga om detta elände?
De där hållarna för städredskapen kan vara bra tillhyggen.
Fingeravtryck bör ju finnas, då handskarna lämnades kvar. Än är inte den siste idioten född, som någon sa;-)
Ett "insidesjobb", helt klart. Vem hittar annars vägen dit?
En polisanmälan hoppas jag är gjord då det är tänkbart att man gått vidare till en annan fastighet, utrustad med krokar.
Usch, så otrevligt!
Det där lilla tygstycket som kallas för trosa begriper jag inte vem som hittat på? Ytterligare en idiot.
Om det står namn i handskarna så är väl även de stulna, kan jag tro.
Hoppas att ni får ordning på detta per omgående, utan extra kostnad!
I vår tvättstuga i källaren är det stölder stup i kvarten, av hyresgäster! Låter konstigt, men så fort vi får nya borstar, skyffel m.m så försvinner de i ett nafs.
Källare är inte min drömplats, av förklarliga skäl som jag lämnar därhän :-(
Tur att du har maken som kan gå med dig till tvättstugan, ensam där vågar man inte vara. Men herregud vilket samhälle vi lever i!
Tur att jag inte längre är ung, men tänker på mitt lilla barnbarn på 4 år...!
Sköt om dig vännen!
Kramen, Agneta
P.s
När jag skriver i säkerhetskoden så får jag :-) men lik förbaskat så går inte inlägget igenom utan det kommer upp en ruta där det står, felaktig säkerhetskod. Så trött jag blir på detta varje gång.
D.s

http://www.agnetas.name

 
Suss

Suss

1 augusti 2010 23:29

Vilket märkligt inbrott, undrar vad de var ute efter? Konstigt också att lämna spår efter sig, som handskarna, i dessa DNA-tider med topsning och allt de håller på blir det ännu konstigare. Hoppas det inte upprepas. Kram!

http://www.leontina.blogg.se

 
Lena

Lena

2 augusti 2010 10:40

Men vilken tur ni hade trots allt! Fast jag förstår att känslan är mycket obehaglig av att någon varit inne hos er. Fy för skurkar och banditer!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards