Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under juli 2010

Av Lambergsfrua - 7 juli 2010 22:08

För ett par dagar sedan slutade min datormus att fungera. Bara så där utan vidare. Testade med musen till den bärbara (jo, jag har en sån - jag tycker det är smidigare än att sitta och fila på pekplattan). Den fungerade, alltså var den gamla datormusen slut.


När vi kom in till våra vänner i nöden, Wermlandsdata förkunnande Mannen i Mitt Liv med ett glatt flin: "Hustruns mus har pajat!" Tänk att ett så enkelt och gammalt skämt kan väcka så mycken munterhet hos gubbs i alla åldrar.


Så nu har Hustrun skaffat sig en ny mus - he he!  


Onsdag

Idag har jag scannat fraktsedlar på LBC Frakt. Man har köpt in en ny snabb maskin, som fullkomligt spottar fram fraktsedlarna. Jätteroligt att jobba med - även om den förkortar min arbetstid betydligt.


Skräpplockning

När jag kommit hem igen, gick vi ut en sväng i det fina vädret. Vi tog med oss en kasse och skräpplockartången och gick runt Tjärnen och Kanalen. På så sätt förenade vi nytta med nöje. Jag tog inget foto av skräpet, men däremot av fina blommor och båtar.



Några av husen i vår bostadsrättsförening sedda från en av Tjärnens bryggor.


En för mig okänd växt i strandkanten.


På väg ut mot Vänerns böljor


I våras fick jag lökar av dotter Maria. Satte dem i jorden, men trodde inte att de skulle blomma redan i år - men jodå! Jag tror det stod tigerliljor på förpackningen. Jättefina, tycker jag!


Lambergskanalen från båthusen på Herrhagssidan.


Fotbollen är slut, Peter har gått till sitt tillfälliga hem och vi ska snart krypa ner i våra sköna loppelådor.


Innan jag säger god natt och avslutar för idag vill jag tacka så innerligt mycket för kommentarer hos mig. Jag får skjuta upp bloggvandringarna ett tag - det är så mycket annat som upptar min tid just nu. Jag hoppas ni har tålamod med mig.


Varma och soliga kramar till er alla!   






Av Lambergsfrua - 5 juli 2010 11:31

Jag vill bara tacka alla er som har skrivit kommentarer! Jag har skrivit svar där också, eftersom jag inte hinner bloggvandra nu. Snart dags för lunch och jobb.   


Vi har mulet här idag och +22 för tillfället och vind från syd.

Önskar er alla en riktigt fin start på veckan!

Soliga kramar   

Av Lambergsfrua - 4 juli 2010 14:54

God söndag på er!

Idag är det USA:s nationaldag, som amerikanarna alltid firar med pompa och ståt.


Alla som har möjlighet hissar flaggan, pryder sina hus med konstrikt draperade flaggor och sätter ut småflaggor längs hela tomtgränsen


Detta vid en båtklubb utanför Boston.


Patriotiismen får flöda fritt.   


Minsta lilla by bjuder på parader, tävlingar, lekar och andra festligheter. Där  kan man kan kalasa på glass, varm korv, hamburgare och annat gott. Dagen avslutas med ett hejdundrande fyrverkeri.

 
Det här är också en dag då familjer och vänner också samlas för en umgås och grilla - BBQ med andra ord.


Ibland önskar jag att vi hade lite mer av den här festyran hemma hos oss på vår nationaldag den 6 juni. Norrmännen kan också det där med att skapa feststämning. Man behöver ju inte direkt drapera flaggor på trappräckena, men vi skulle kanske kunna anstränga oss att i alla fall hissa flaggan, om vi har någon och vifta lite mer med våra små flaggor   


Nog om detta. I natt har vi sovit under takfläktens viftande. Ingen vacker tingest, men ack så uppskattad   

Visserligen är det inte riktigt lika varmt idag, men våra två bordsfläktar får jobba. 

 

Det är mulet idag och vi har begåvats med några omgångar duggregn. Det är fortfarande kvavt och det skulle inte sitta fel med ett litet - mycket litet - äskväder för att friska upp luften något.   


Soliga kramar till er alla som tittar in!   

Av Lambergsfrua - 3 juli 2010 22:31

Fortsättning den 2 juli

Nej kära vänner, det handlar inte om något som går att äta   

På förekommen anledning vill jag berätta, att gårdagens minigolfrunda vanns av MiML med sonen Peter som god tvåa. Min insats gav mig en tredjeplats...   


Sen vill jag gärna visa några bilder, som blev kvar från gårdagen.


En liten sothönsunge som paddlar på med sina stora fötter. Den och ett syskon pilade omkring i vattnet tillsammans med sina föräldrar, medan vi åt vår lunchpita ute i Lillängshamnen på Hammarö.


Vill också lägga in en bild från den fina badplatsen Mörudden där vi tog en glasspaus - också på Hammarö.


Efter den rafflande matchen mellan TYskland och Brasilien tog vi en lite promenad i den ljusa och ljumma sommarkvällen. Både borstnejlika och prästkragar tillhör våra favoriter. Bingo! Fick dem på samma bild   


Ljuvliga rosor som hängde utanför ett staket på Herrhagen.


Lördag den 3 juli

Hämtade sonen Peter för att visa honom månadens bondemarknad på Torget. Den var inte mycket att hurra för, så det kändes lite snopet.


Däremot blev han imponerad av de fina blomsterträden, som finns där.


Åkte sen ut till Skage fyr på Hammarös sydspets. Det är ett av våra absoluta favoritplatser här i trakten.


Där har man fri sikt mot öppen horisont - ett av våra absoluta favoritställen att bara sitta och njuta av naturen och av att finnas till.


Vi var inte ensamma därute. Ett ungt par kom och la sig lite längre bort för att sola. Mannen stegade ut mot vattnet och vi förväntade oss att få se ett dopp - men ické. Han kände lite på vattnet och återgick sen till sin filt bredvid kvinnan.


Sen ville vi också visa ett annat av våra smultronställen - Getingbergets badplats på Hammarö. Där finns en fin och mycket långgrund sandstrand, som är lämplig för barnfamiljer.


Och precis lika lämplig för silvergrå pantrar, som föredrar att njuta av badlivet från en stol i skuggan vid klipporna. Här finns alltså något för alla åldrar.


Sen blev det naturligtvis fotboll för hela slanten.   


Önskar er alla en god sömn i loppelådan, när det är så dags.

Soliga kramar!   




Av Lambergsfrua - 2 juli 2010 19:16

    

Flaggan har varit hissad hela dagen och vi har firat sonen

Peters födelsedag i strålade sol och högsommarvärme.

I stället för tårta bjöd vi på jordgubbar i förmiddags.Stora, söta och saftiga   


Sen gv vi oss iväg till minigolfbanan på Hammarö för att gå en runda.

Här finns två banor, en vanlig och en betongbana. Den senare är godkänd för tävlingar. Eftersom det pågick tävlingar idag, fick vi hålla till på den vanliga banan.


 

Anläggningen är fin, men de unga tjejerna som stod i kiosken var totalt nollställda. Kompisarna som satt vid serveringen var klart intressantare än att ta betalt av kunder och ge dem bollar och klubbor.   


Peter koncentrerar sig...


Fint utslag  - MiML kollar läget...


  Jippi! Det blev hole in one för födelsedagsbarnet!  Det var värt ett litet behärskat glädjeskutt 


MiML ska slå medan både Sonen och en liten kille kollar intresserat. Killen kommenterade dessutom livligt...   


     

Fint blomsterarrangemang utanför minigolfbanorna.


Vi tog oss sen ner till Lillängshamnen, där det både finns en småbåtshamn och fiskrökeri. Det är bröderna Frannson som fiskar och familjerna driver gemensamt försäljning och rökeri. Deras produkter finns i alla Konsum Värmlands butiker och utvalda ICA-butiker i länet.


 

Vi köpte pitabröd fyllda med varmrökt lax och lite annat gott. Det finns flera bord i området, men vi valde det som ligger längst ut på piren.


Där har man fin utsikt över båtar som som ska till eller från hamnen.


Och samtidigt fri sikt ut över Vänerns stora innanhav.


En sothöna svassade omkring i vattnet nedanför oss.


Och en mås höll koll på oss - den hoppades väl att vi skulle lämna någon godbit på bordet.


Väl hemma igen slog vi oss ner framför TV:n för attse den spännande fotbollsmatchen mellan Holland och tippade vinnaren Brasilien - som till slut fick se sig slaget av Holland. Här syns en lycklig Sneijder och besviken Melo. Bilden har jag lånat från nätet


Önskar alla en fortsatt fin kväll!

Soliga kramar!   







Av Lambergsfrua - 1 juli 2010 23:17

Peter!

Varmaste grattiskramar på din födelsedag!


 

Vi hissar flaggan för dig och önskar dig en trevlig och minnesvärd dag - vi ska i alla fall göra vårt bästa   


Din födsel var lite dramatisk. Vi hade ätit grönsaksfat till middag, något som jag är myclet förtjust i. När jag fick ont i magen framåt kvällen tyckte jag, att det var ganska förståeligt. Det vet ju alla, att Verkmästarn i magen har det lite jobbigt med sån mat. När jag inte hade somnat framåt midnatt gick det upp för mig, att det kanske inte var grönsakerna som orsakade magsmärtorna. Utan du!


Vi bodde då i Ösmo och hade taxen Mackie. En god vän i Nynäshamn hade lovat att ta hand om Mackie, när det var så dags. MiML ringde vår vän, packade in Mackie i bilen och åkte milen ner till Nynäshamn, lämpade av jycken och tillbaks till Ösmo för att hämta mig. Jag låg i baksätet under den fyra och en halvs mil långa körningen på krokiga vägar till Södertälje Lasarett. Uppe på Sorundamalmen gick vattnet. Klockan 02.40 klev jag i alla fall  in i hissen upp till BB för egen maskin - om än något framåtböjd.


Nu blev det full fart på berörd berörd personal. Dusch eller andra förberedelser var det inte tal om - Peter noterades född kl 02.55   

 

Dina morföräldrar var så oerhört stolta och glada, när du föddes - första barnbarnet kan tänka. Mormor tittade ömt på dig och kallade dig sin lilla rosenprins. Hur rart som helst - du är ju född i rosornas månad.


Idag har den där lilla rosiga prinsen vuxit upp till en mogen medelålders man och liknar minst av allt en ros. Prins eller inte, men go' e' han i alla fall  

Soliga kramar till dig Peter och till alla andra som tittar in!   

Av Lambergsfrua - 1 juli 2010 16:48

Onsdag

I går jobbade jag på LBC Frakt och där har man köpt in en ny scanner för fraktsedlarna. En riktig turbomaskin!

Datakillen Anders hade testkört den på sitt rum och den funkade perfekt. Sen flyttade han till "mitt" rum - och då funkade den inte. Suck.


Eftersom båda maskinerna inte kan köras samtidigt och jag inte ville vänta för länge, arbetade jag med den gamla maskinen -  medan Anders återgick till sitt muttrande över tingens ordning.   


När jag sen var klar med mitt jobb, återkom han och si, då lyckades det! Det var bara en enda liten inställningstext, som skulle ändras   


På eftermiddag hämtade vi sonen Peter vid stationen. Han ska vara "vakthund" i syrrans hus en tid framöver. Vi besökte shoppinggallerian Mitticity (en ofattbart fånig blandning av språk), där man informerade om SJ Prio och sommarerbjudanden med tåg. SJ:s tåg, alltså.


 Eftersom både MiML och jag har varsitt kort var det lite intressant att se, vad de hade att erbjuda. Njae, det var väl inget som lockade oss direkt nu, men vi svarade på några tipsfrågor.


När vi stod där och knåpade, kom det fram en mycket trevlig man från SJ:s informationsgrupp och frågade om vi hade Priokort. På vårt jakande svar, sken han som sola i Karlstad, dök ner i en låda och plockade fram en stor, fin och påkostad kokbok som han räckte över!   


MiML tog överraskad emot "Svenska Resmål" av fotografen och skribenten Hans Christiansen och den flerfaldigt prisbelönade Torekov-kocken Rickard Nilsson. I boken finns närmare 100 recept från 27 krogar med recept av några av Sveriges bästa kockar.


Som grädde på moset berättar Kjelle Bergqvist minnen från filminspelningar i olika delar av landet. Visst låter det som en härlig kombination!   

Kjelles kommentar: "Kläderna gör inte kocken!"


Torsdag

Nu har vi fått en pulverbrandsläckare på första våningen i våra trapphus och dessutom en i varje tvättstuga.


Det tycker jag är en mycket klok investering för brandskyddet.


Soligt och varmt här idag. JUst nu är det +22 i skuggan.

Jag hoppas ni också har en fin dag.


Soliga kramar till alla er som tittar in!    


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards