Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2010

Mugg o skylt

Av Lambergsfrua - 10 augusti 2010 21:24

Bloggvännen Ruth har utmanat oss alla på attcvisa favoritmuggen - ja för morgonkaffet alltså. Vad trodde ni?   Bloggvännen Anita

har antagit utmaningen och nu har också gjort det. Haka på du också - låt oss få se din favoritmugg!


Jag gillar kaffe och likaså doften av nybryggt kaffe. Alltså har jag under årens lopp hävt i mig åtskilliga muggar per dag i förvissningen om, att min mage är tillverkad av plåt eller något liknande - hårt, opåverkbart. Men jag upptäckte, att min mage definitvt inte var av plåt och den protesterade till slut med akuta magplågor. Slutade då direkt med kaffet - nej, det var inte helt problemfritt, men magsmärtan i samband med den så kallade gudadrycken underlättade genomförandet.


När andra dricker kaffe, dricker jsg oftast varm vatten, vilket jag kallar att fika   . Rolig incident: efter en god middag hos goda vänner bjöds vi på kaffe med avec. Värden stod lätt handfallen framför mig och utbrast:" men vad i hela friden serverar man till VATTEN???   


Men efter si så där 20 -25 år utan kaffe accepterar magen ett glas latte eller  cappuccino om dagen.


Så i stället för en fikamugg visar jag mitt cappuccinoglas   


Sen måste jag bara visa den skylt, som dotter Maria har satt upp i häcken ut mot gatan.


Visst är det trist att en sån skylt ska behövas, men faktum är att delar av häcken börjat vissna, därför att hundar pinkat där. Ännu värre är, när hundägare tillåter sina älsklingar - en del stora som kalvar - att kröka rygg vid häcken eller mitt utanför entrédörren - och sen inte plockar upp "resultatet". När vi vid ett sånt tillfälle såg en husse beymmerslöst trava vidare, var vi flera som hojtade till honom att plocka upp efter hunden. "Jag har ingen påse" blev svaret. Man tar sig för pannan.   


Låt mig bara säga, att de allra flesta hundägare sköter den här saken alldeles utmärkt - men det är ju de andra som märks...


Önskar et en god natts sömn i Loppelådan.

Soliga kramar till er alla som tittar in!   

 
 
Agneta

Agneta

11 augusti 2010 00:34

Hejsan!
Ja du, det där med kaffe är ett otyg när magen säger NEJ. Jag gick över till snabbkaffe för sisådär 30 år sedan och då upphörde problemen. Så här baljas det utan paus, dagarna i ända. Dock har jag den senaste tiden börjat hälla mjölk i..suck!
Muggar är inte bra, bättre med EN liten kopp kaffe, som förr i tiden.
Bra att du skriver om detta, ska börja med koppar igen, gamla och fina arvegods...! Godare att dricka ur kopp av tunnt porslin med fat och vacker silversked :-)Mer njutbart och ser trevligare ut, dessutom. Slipper man som nu att hälla ut hälften!
Att fota favo-muggen blir för min del omöjligt då jag väljer efter dagshumöret :-)
Händer att jag dricker te också. Bättre för mage/tarm samt innehåller koffein samt en del nyttigheter som jag skrivit om på någon av alla mina hemsidor. Ska leta reda på vilken :-) Här är den ju:
http://www.agnetas.name/agneta25/tips.htm
På den sidan med Tips står en del av värde :-)

Hade ingen aning om att "grönfodret" inte tål hundkiss! Trodde det var nyttigt med lite gödning av alla de slag.

Här i området dräller det av hundar o katter som gör sina behöv överallt,gärna på den lilla gräsplätten nedanför mitt rum, där jag nu sitter. Soprummet ligger bredvid, så flugorna mår bra när man "glömt" påse....dumheter!
Skylten ser trevlig ut, men är nog för snäll, tror jag. Sätt dit en liten fejkad kamera på toppen, har säkert större effekt :-) Skyltar/Varningstext har man en tendens till att ignorera efter ett tag. Vår skylt begravdes dessutom under snödrivorna när dom skottade. Smart gjort!
Ha det så bra!
Nattiskramar, Agneta

http://www.agnetas.name

 
Ingrid

Ingrid

11 augusti 2010 08:29

Hejsan!
Jag har följt din uppmaning och nu finns min favoritmugg till beskådanden.

Visst är det trist att det ska behövas såna här skyltar, men tyvärr är det nödvändigt.

Hoppas solen lyser på dig idag! Här är det ganska skapligt än så länge i alla fall.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
yvonne

yvonne

11 augusti 2010 08:37

Synd att många hundägare verkar vara så korkade...ändå är det ju väldigt många som plockar upp efter sig nu för tiden :) Och lite hundkiss går kanske an, men har en kissat så ska ju fler dit osv... :( Hoppas skylten hjälper. Kaffe är gott på morgonen! Eller i en latte nån gång. Ha det gott!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

 
Ruth

Ruth

11 augusti 2010 12:10

Kul att du visar din latte/vattenmugg. Många som inte dricker kaffe dricker oftast te. Säkert så har ni era bestämda platser på vid köksbordet och soffan också, vi är vanemänniskor mera en vad vi tror om vi tänker efter.
Hundkiss både dödar gräs samtidligt som det ger näring. På våren är hundarnas gräsmatta så brunfläckig, men gräset kommer och mattan blir grönare och kraftigare en grannens, ingen mossa är där heller. Gräsmattan på andra sidor av huset är fylld av mossa trotts alla åtgärder. Så kiss är både på gott och ont. Klart som korvspad att man plockar upp efter sin hund, det är en självklarhet för alla hundägare och för allas trevnad. Inga skyltar skall behöva finnas någon stans. Knyt fast ett par bajspåsar på en pinne bredvid skylten med text, saknar du bajspåse så ta en här, hehehe....
Kramiz

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

11 augusti 2010 13:32

Det var en rolig utmaning. Man är ju lite vanemänniska och använder gärna samma kaffekopp eller mugg varje morgon. Rolig läsning ;)

Vad härligt och skummande det ser ut i ditt glas. Jag älskar cappuccino. Ja du det är verkligen trist att man skall måsta sätta upp en sån skylt. Skall man ha hund så får man följa reglerna och ha sunt förnuft.

Önskar dig en fin onsdag
vram kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Maria

11 augusti 2010 17:31

Kul att se vår skylt på nätet! Hade häcken varit 20 meter lång vore det nog OK med lite hundkiss, men med tanke på att huset är 4,20 brett och häcken ungefär 2,5 lång m så blir ett gäng skvättande jyckar per dag lite tufft + att de i praktiken vattnar vår entré. Inte fräscht!
Har nu kompletterat skylten med en fin blandning av cayenne- och vitpeppar som vi tror avskräcker en del fyrbenta vänner. Ruths idé med påsar var bra, den tror jag vi ska testa :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards