Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under augusti 2010

Av Lambergsfrua - 18 augusti 2010 21:58

Nu när det är kväll här, är det dags att gratulera vår goda vän Barb i La Conner norr om Seattle. De ligger ju nio timmar efter oss i tid.


 

Sweet smiles and warm hugs to you dear Barb!

Lots of love from us in Karlstad   

Av Lambergsfrua - 18 augusti 2010 18:46

Först och främst ett varmt tack till er som har kommenterat i min blogg! Jag har inte hunnit bloggvandra och alltså inte heller skrivit något, men ni vet att jag alltid blir lika glad för era "visitkort"   


Efter att vi varit på ICA Maxi i förmiddags  och veckohandlat kom kära barnbarnet Erik hit för lunch och umgänge. Kan bli lite trist att vara hemma själv i väntan på kvällen med biobesök tillsammans med kompisar.


Efter att ha ätit grillade kycklingspett på balkongen, masserade Morfar Eriks ömmande muskler runt skulderbladen. Morfar är duktig på sånt och Erik var belåten efter knådningen.


Sen bakade Erik och jag en chokladkaka i långpanna. Kakan skars sen i mindre bitar, som var försvinnande goda  Vi erbjöd honom att ta med de överblivna kakorna hem, men han avböjde med ett vänligt litet flin: "Om det inte finns några kvar, när jag kommer nästa gång, så är det helt OK!" 


I kväll har vi gått ett varv runt Tjärnen ocxh plockat skräp utrustade med soppäse och "griptång". Det är otroligt så mycket skräp det blir på baraen vecka, men det är inte bara folk, som skräpar ner. Kajor och skator är fantastiskt skickliga på att plocka upp intressant skräp ur papperskorgarna. Ändå har vi inte helt öppna papperskorgar utan sådana med tak och inkast från sidan. Det hindrar inte fåglarna!


Vi har vid flera tillfällen sett just kajor sitta och balanser på sopkorgen och ivrigt picka upp skräp därifrån - och de lägger minsann inte tillbaka något efter sig   .


Önskar er alla en fin fortsättning på kvällen!

Av Lambergsfrua - 17 augusti 2010 18:18

Kära kloka dotter Maria ringde och förklarade för sina korkade föräldrar, att hennes pappas reaktion troligen berodde på allergi mot ett insektsbett   

"Har du något bett?" frågade hon. "Jaa!" svarade hennes pappa. "Fast jag vet inte vad som bitit mig", la han till. "Svider och kliar".


"Jaha, och du funderade aldrig på, att du är allergisk mot getingstick och legat på sjukhus för den sakens skull?" fortsatte hon obarmhärtigt. "Och att du har antihistaminspruta hemma för den sakens skull???"


Hmm, näe. Reaktionen kom ju inte i direkt samband med det där bettet, men troligen är det orsaken. Och det kan lika gärna ha varit en spindel som en humla eller något annat oknytt.   


Nu är allt OK igen, MiML är sitt gamla vanliga jag. Sonen Peter har ringt och kollat läget och om en stund kommer Maria och vår go'a Svärson hit - också för att kolla läget. Skönt att bli lite "ombrydd" och ynkad   


Soliga och varma kramar till er alla!   



Av Lambergsfrua - 17 augusti 2010 11:42

Ja, med den rubriken syftar jag inte på någon delikat räkfrossa, något som i och för sig både MiML och jag gärna hänger oss åt.   


Från frisk till sjuk på några minuter!

När vi satt i godan ro framför TV:n  i går kväll började MiML plötsligt rysa till.  Och igen! Och igen!       Han såg minst lika oförstående ut som ja., Jag menar, den film vi tittade på var inte det minsta ruskig, snarare tvärtom   


Rysningarna tilltog för att övergå i rena frossbrytningar    I stället för att se klart filmen kröp MiML självmant ner i sängen.


Trots att han tog på sig en T-shirt och jag bäddade om honom med en extra värmande filt, skakade han så kraftigt att jag trodde benen skulle ramla av sängen. Feber? Jo, det är klart, men när den stigit upp till 39 avtog frossbrytningarna för att sluta helt. Och febern steg inte mer.


Jag ville ringa Sjukvårdsupplysningen, men MiML ville absolut avvakta lite till. Det är nämligen den vägen man måste gå här för att få komma till Akuten   För säkerhets skull hade jag i alla fall plockat fram lappen med telefonnumret både dit och till taxi... 


Jag tassade omkring som en osalig ande, doppade en handduk i kallt vatten, vred ur och placerade på MiML:s hals, hämtade  vatten att dricka och fick honom att peta i sig ett par febernedsättande tabletter.


Han slumrade till och jag satt i sängen bredvid och läste till framåt ett-tiden. Först då sov han så pass lugnt att jag kunde slappna av. Jag slocknade rätt snabbt, när jag väl lagt mig till ro - troligen av ren utmattning.

I morse var febern nästan borta, men MiML kände sig slak och trött. Som en urvattnad sill ungefär   Så idag blir det "Lugna Gatan" här.


Någon vettig förklaring till MiML:s feberfrossa har vi inte hittat. Han kände sig visserligen lite orolig i magen igår, men kände ingen smärta. Något han ätit, kanske? Men jag har ju ätit samma saker och jag mår bra. Kanske en reaktion på den nya medicinen han har fått, även om feberfrossa inte finns med som biverkningar i FASS. En del andra ja, men inte just feberfrossa. Så än en gång har det blivit bevisat - min kära MiML är en mycket speciell man!   


Mina varmaste kramar till er alla som tittar in här!   




Av Lambergsfrua - 15 augusti 2010 17:44

Det var ju lätt som en plätt att lägga in Bloggvännen Mailis fina bild på bloggen! Det var ju bara att göra precis som vanligt    Problemet var, att jag försökte öppna bilden och titta på den, när jag hade sparat den i MIna BIlder. "Fel filformat" stod det. Men den gick alldels utmärkt att ladda upp den i bloggbilder ändå. Sens moral - man ska inte vara alltför nyfiken....   


   

Tusen TACK, goa Mailis   


Soliga kramar till dig och alla andra som tittar in   

Av Lambergsfrua - 15 augusti 2010 15:22

Igår blev jag så överraskad och glad och rörd - och stolt!    

Bloggvännen Köpings-Mailis skickade en så fin bild till mig, som hon har gjort  själv. Hon ville bara tacka för att jag är hennes bloggvän. Jag blir nästan lite generad - men mest som sagt GLAD!


Jag ville så gärna visa er - men jag går bet på att lägga ut bilden på bloggen .   Mycket kan jag, men just det kan jag inte. Jag har försökt på alla möjliga sätt och även involverat min privata support kära barnbarnet i detta, men icke sa Nicke. Nu har jag i alla fall fått berätta om min gåva   


I går kväll var Tjärnen precis spegelblank och solnedgången bjöd på ett sprakande färgspel. Tjugo i tio bröts ytan av en liten båt, som långsamt gled in mot bryggorna. Visserligen utan lanternor - men vattnet blev som böljande siden efter den. En verklig skönhetsupplevelse väl värd att minnas, när snön yr runt husknuten...   


Vi har fortfarande molnigt och varmt här, just nu +24 och luftfuktigeheten är 74%. Det ska jag också minnas, när snön yr runt husknuten...   


Varma och soliga kramar till er alla som tittar in.   


Av Lambergsfrua - 14 augusti 2010 15:41

Oj oj oj, vad det regnade här i går!   

Ändå klarade vi oss bra här jämfört med uppåt Arvikatrakten, där flera hus fått översvämmade källare. Och åskan antände ett hus.  Nya Wermlands Tidning berättar mer. Jag känner med dem som drabbades.  Kvavt var det också och regnet friskade inte upp särskilt mycket.


Idag har det varit mulet men uppehåll och nu försöker solen klämma sig fram genom molnmassorna. +24 och en luftfuktighet på 74% gör luften tung att andas, tycker jag. Svetten sipprar fram i pannan bara man blinkar lite lätt. Kvavt är bara förnamnet! Jag gillar inte åska, men en liten urladdning skulle kanske skulle göra susen. Utan att antända något hus eller ladugård


Har plockat röda vinbär till lunchen. Det finns mängders mängder på föreningens buskar och det är bara ett fåtal som plockar. Det finns svarta vinbär kvar också, medan krusbärsbuskarna är glädjande nog renplockade.


Önsklar er alla som tittar in en fortsatt skön helg!

Soliga kramar   





Av Lambergsfrua - 13 augusti 2010 11:49

Utspillt kaffe

I går jobbade jag på LBC Frakt med att scanna fraktsedlar och lite annat pyssel. Efter någon timme med scannigen fyllde jag mitt glas med cappuccino. Ja, jag har med mitt eget glas, eftersom jag tycker att de vanliga glasen på LBC  är så fjuttigt små. Även muggarna. Mitt rymmer fyra dl. Det tycker jag är lagom   


Ställde den fulla muggen på skrivbordet och fortsatte jobbet. Naturligtvis förstår ni vad som hände - jag viftade till med handen och välte glaset   


Det är helt fantastiskt hur mycket vätska det blir av fyra dl, när det ligger uthällt. Jag hann rädda fraktsedlarna med ett kobrasnabbt hugg, men sen spred det sig på bordet under scannern och under tangentbordet. 


När skrivbordet inte räckte till för vätan, fortsatte den ner på golvet, där elkablar och sladdosa ligger.  Jag ilade (nåja) iväg   och hämtade Torky, ner på golvet under skrivbordet (aj ja, mitt knä!) och lät Torky göra skäl för namnet. Dotter Maria var i närheten och kom till undsättning - med mera Torky.  


Sedan fyllde jag än en gång mitt glas med cappuccino - som jag ställde på behörigt avstånd från mina viftande händer   


Kanalsimmare!

Framåt kvällen fick vi till vår förvåning se en man komma simmande från Kanalen in i Tjärnen! Barn brukar bada vid bryggan nedanför gång- och cykelbron över Kanalen, men de håller sig där och gör inga längre simturer.
Han crawlade energiskt på där båtarna tar sig fram och tillbaka till bryggorna inne i Tjärnen. Och det kom faktiskt en båt, men kapten såg simmaren i tid och väjde. Kanske inte den allra lämpligaste platsen för en simtur. Jo, om han hade haft en mössa med röd flagga på kanske    


Inställd utflykt

Idag var vi bjudna till goda vännerna Annelis och Runes sommarställe på Jäverön för att umgås och grilla. Dit tar man sig antingen med en kort bilfärjetur från Herrön eller med Båtbussen från Inre Hamn. Vi hade planerat att ta Båtbussen för en behaglig sjötur på Vänern. Men si vädergudarna hade andra planer   Mulet och skurar - fast ganska varmt. I alla fall inget väder för en skärgårdsutflykt. Nu har vi skjutit upp besöket två veckor och håller tummarna för bättre tur då.


Önskar er alla en fin dag oavsett väder.

Soliga kramar till alla som tittar in!   









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards