Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2010

Vi har blivit med ny TV

Av Lambergsfrua - 6 oktober 2010 17:35

För en tid sedan  visade sig plötsligt ett lodrätt svart streck tvärs över bildskärmen på vår treåriga platt-TV, som vi köpt hos TV-specialisten som har sin butik i närheten.   


Först trodde vi att det var något tillfälligt, men strecket visade sig vara i högsta grad beständigt. Tidvis vande sig ögat och vi kunde nästan bortse från strecket. Tidvis var det oerhört irriterande och det kändes som att vi hade två bildskärmar.   


TV:n hämtades av företagets TV-doktor, som undersökte vår "bebis" efter alla konstens regler. När vi i måndags kom för att höra hur krassligt vår TV egentligen var, skakade "doktorn" bara på huvudet och sa: "Det lönar sig inmte att reparera - något fel med de flytande kristallerna i skärmen".   

Det där med kristaller lät ju exklusivt och fint, men - VA?

Plötsligt hade vi hamnat på den så kallade pottan. Visst skulle vi kunna fylla tomrummet i bokhyllan med några fler böcker, prydnadssaker eller några blommor - men näe. Vi vill ju sitta i våra sköna fåtöljer och följa diverse program. Vi tillhör definitivt inte dem, som har valt bort TV från sina liv och inte skäms vi för det heller.   


Vi började se oss omkring på butikens utbud och efter ca 10 minuter sa käre Mannen i Mitt Liv: "Du får bestämma hur vi ska göra" Snabbt som en kobra svarade jag, att jag redan bestämt mig för den där Grundigs 40 tums LED-TV:n, som för tillfället visade ett gulligt djurprogram. Jag menar, vem kan motstå gulliga djur??   


Det här företaget kommer hem med prylarna, som man har köpt och installerar och programmerar, så allt sen är klart för att bara knäppa på och titta. Suveränt bra service - och igår skedde det hos oss.


Något foto på hur TV:n ser ut ska jag inte trötta er med, däremotfoto på ett tillbehör, som jag uppskattar högt och rent.  


En "tantfjärr"!!!   

Som bihang till den där vanliga innehållsrika fjärrkontrollen med invecklat knappsystem levererades den här TV:n med en liten behändig pryl, inte större än en liten datamus. Där finns de absolut nödvändigaste kommandona - helt superfantastisk otroligt BRA! resten behövs bara inte   


Nu önskar jag er alla en riktigt skön kväll med eller utan TV.

Varma kramar!







 
 
yvonne

yvonne

6 oktober 2010 20:29

"tantfjärr" hahaha! Vilken häftig pryl! Det är ju onekligen en massa knappar man aldrig använder på den stoooooora fjärren! Och tv-program med gulliga djur kan man aldrig få för många av! Du tittar väl på Life, torsdagar kl. 21..Kram!!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

6 oktober 2010 22:39

Ja, det måste ha varit en tant som kommit på den här idén med en "skalad" fjärrkontroll. Helt suverän, tycker jag. Jodå, vi kollar Life torsdagar kl.21 ibland, men inte alltid. Som sagt, gulliga djur kan man inte få för mycket av - även om de djuren inte alltid är 100% gulliga ;)
Varma kramar!

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

6 oktober 2010 22:03

Jobbigt när TV´n går sönder
Själv skulle jag inte kunna klara mig utan TV, speciellt som jag är ensam och det är ju ett sällskap.
Skönt att ni hittade en ny TV som ni gillar och hoppas den håller länge.
Ha det så gott

http://ingermaryissa1.blogg.se

Lambergsfrua

6 oktober 2010 22:37

Go'a Inger Maryissa!
Så sanr vad du säger om TV:n. Hånad av många, men den öppnar ett fönster mot omvärlden oavsett om man är ensam eller inte. Ja, nu håller vi tummarna för att den TV:n inte blir randig den också ;)
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

6 oktober 2010 23:23

I dag är alla prylar köp och släng, inget lönar sig att reparera mera, slöseri att det har blivit så. Kan bara gratulera er till den nya burken, en sådan fjärrkontroll skulle jag vilja ha, enkel och ren, inga krusiduller och konstigheter. Mycket nöje med alla program i höstmörkret, njut, njut !
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 oktober 2010 12:50

Ja du Ruth, visst blir man förvånad över att nästan inget "lönar sig" att reparera. Man tar så hutlöst betalt för en felsökning och ev. reparation, att man som kund blir avskräckt och ser sig om efter nytt. Nu talar jag förstås om tekniska prylar.
Ja, den här "tantfjärren" är helt suverän:) Naturligtvis kallas den för "damfjärrkontroll", men killen som levererade och installerade TV:n var inte så fin i kanten ;)
Ja, nu när höstmörkret faller över vårt land, blir det skönt att krypa upp i TV-fåtöljerna och njuta av det som serveras - eller reta sig på det ;)
Ha det riktigt gott!
Varma kramar!

 
Ingrid

Ingrid

7 oktober 2010 11:16

Grattis till den nya fina TV:n!

Inte kan man välja bort den där dumburken inte. I alla fall inte när man sitter här ute på vischan och det inte bjuds så mycket annan underhållning.

Hoppas nu att ni har bättre tur med den här. Lite längre tid än tre år tycker man ju att de ska hålla!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

7 oktober 2010 12:45

Tackar Ingrid!
Även fast vi inte direkt bor på vischan, tycker jag det finns en hel del som är roligt/trevlig/ intressant att titta på. Det är ju så bekvämt att ha underhållningen direkt in i vardagsrummet utan att behöva ta sig till underhållningen, vad det nu kan vara. Å andra sidan behöver ju inte det ena förta det andra ;)
ja, nu räknar vi kallt med att den här ska hålla några år längre än bara tre år.

Ha det gott!
Varma kramar!

 
Ingmarie

Ingmarie

7 oktober 2010 13:58

Visst är det härligt med ny tv, vi har platt tv men inte så stor som ni köpte
lycka till med alla programmen den kommer att visa
kram

http://mimmiros.blogg.se

Lambergsfrua

7 oktober 2010 16:15

Tusen tack Ingmarie!
Håller med dig till 100%! Igår satt vi och ah:ade och oh:ade för att det är så fin bild med superklara färger. Bönderna kinde vi verkligen se i närbild och hade de haft några pormaskar hade vi sett dem också ;)
Varma kramar!

 
Ingegerd

Ingegerd

10 oktober 2010 20:55

Men så bra, tanfjärren! Skulle jag vara nöjd med. Även vi blev med ny burk i veckan, platt den också. Har inte vant mig än, men fint med stor text. Och Bonden har jag lyckats missa.
Grattis till TVn, klart den ska hålla!

http://vitplister.blogg.se/?tmp=10204115

Lambergsfrua

11 oktober 2010 20:55

Tantfjärren är helt suverän. Dottern kallade den snabbt gubbfjärren. Hon menade att gubbsen skulle må bra av att ha lite färre knappar på sina fjärrisar att trycka på ;)
TV:n är en riktig fining - vi är jättenöjda, tack!
Soliga kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards