Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2010

Himlaspel och hundar

Av Lambergsfrua - 16 oktober 2010 16:44

Ibland känner jag som flera av er, när det gäller att hitta på lämplig rubrik till ett inlägg. Vad hittar man på? Rubriken ska ju egentligen ge en uppfattning om, vad jag tänker skriver om, men inte för lång och gärna lite finurlig. Inte lätt på min ära   


När jag hade kommit så här långt, plingade det på dörren och kära Dottern med lika käre Svärsonen stod där med en tidning åt oss. Expressens härligt blaske-slaskiga kändisbilaga Extra och i utbyte fick de vår Hemma i HSB - och ett glas vin på balkongen     Jodå, det blev bara ett, så vi var skötsamma.   


I flera dagar har vi haf helt fantastiska solnedgångar. Det här gårdagens mot sydväst.


Och så här såg det ut över Tjärnen mot nordväst. Visst är naturen slösande med skönhetsupplevelser!   


Gång- och cykelvägen runt vår tjärn är populär bland både motionärer och hundägare. Många känner vi igen, eftersom de återkommer med jämna mellanrum.


Det här mycket omaka hundparet kommer förbi nästan varje kväll med sin matte eller husse. Den lilla är pigg som en pelikan. Undrar förresten varför man säger så. Pelikaner är sannerligen inte särskilt pigga, snarare stora, klumpiga och lite sävliga - utom när de fångar en fisk, förstås     Den lilla är då som en fiskfångande pigg pelikan - he, he!


Den stora är lugn, stabíl och lite lufsig. Ha har stort överseende med den lillas energi.


Vi kallar dem Lill-Klas och Stor-Klas   


Önskar er alla en riktiogt skön och trevlig lördagskväll - det ska vi i alla fall ha   


Mina varmaste och soligast kramar till alla som tittar in.   





 
 
Agneta

Agneta

16 oktober 2010 18:52

Hej!
Men visst är naturen helt ljuvligt vacker och man kan inte se sig mätt. Dina foton är så vackra så och Lillklas&Storklas är ju fyndigt värre. Dottern o jag hade också ett namn på en granne...och kul var det.
Tack för besöket och trevligt att du gillar när jag blir arg på maktens män, så att det "rinner över"...Men snälla vännen, håller du inte med mig i precis ALLT ;-) Meningen är att få lite fart på läsarna så att alla kan lufta sina åsikter, det är kul det. Att provocera skadar inte ibland ;-) "Jasägare" är det värsta som finns, så visst är det kul att få igång en debatt om man har en avvikande åsikt. Vem vet? Man kanske ändrar synpunkt?
Ha det nu så gott och du, ta det varligt med vinet :-))))
Kramen, Agneta

http://www.agnetas.name

Lambergsfrua

16 oktober 2010 19:55

He he go'a Agneta!
Liiite ja-sägare är jag kanske ibland, men bara ibland, det hoppas jag du har överseende med ;) Debatter är roligt och uppfriskande, men jag har aldrig känt något behov av att delta aktivt själv, i alla fall inte på bloggen - jag är nog en iakttagare. Men jag lyssnar och lär;)

Just innan jag satte mig här en stund igen, såg jag LillKlas och StorKlas gå förbi med både matte och husse - det är ju lördag bevars :D
Vinet har vi plockat undan - ren självbevarelsedrift *fniss*
Varmaste kramar!

 
Ruth

Ruth

16 oktober 2010 21:21

Det här med rubriker kan vara svårare en själva inlägget, ibland går det bara inte att hitta på något slående, men vad då, så kinkig är vi ju inte eller hur ? En bloggare som jag ofta hälsar på hon har inläggsnumret på varje inlägg och har nu kommit till 626. Även har jag noterat att någon kör med veckodagen, så allt är tillåtet när fantasin tryter.

Solen är fantastisk när den går ner, och färgar sin omgivning på ett sprudlande sett, finns det då ett vatten som den speglas emot så blir det klimax. Du har alltid så fina foton på solnedgångar och jag ledsnar aldrig på din fotokonst.

Så många som har en Lill / Stor- Klas, här passerar det också ett omaka par dagligen, en stor Grandanoa och den lilla Mexikanska dvärghunden Chihuahua, störst och minst, ett omaka par, men ack så gulligt. Den lilla har fötter som en trumvirvel för att hänga med, men bärs också vid behov.

Nu pausar jag för i kväll, hoppas ni har det mysigt i soffan / kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 oktober 2010 22:58

Tusen tack Ruth för alla positiva ord om mina foton - de gläder ett gammalt lejonhjärta (jag är ju ett Lejon, så jag kan ju knappast skriva tigerhjärta).

vad gäller rubriker tycker jag egentligen att vad som helst duger, fast bara ett nummer känns kanske lite väl trist. Men som sagt, ingen av oss är ju särskilt kinkig med sånt ;)

Visst är det gulligt med så här omaka hundpar. Precis som du säger, så går de små benen som trumvirvlar. Lill-Klas hinner nog ta 25 steg, medan Stor-Klas tar ett.

Ja, då sover du redan gott på söta örat. Hoppas du vaknar pigg och utvilad i morgon och att det blir en fin söndag för dig och hundarna.
Mina varmaste kramar till dig min vän!

 
Ailas

Ailas

16 oktober 2010 22:54

Sagobilder... så vackra! Tack...!

Pigg som pelikan har jag aldrig hört förr. Pigg som en mört däremot, eller pigg som en ekorre.

Hundföljet ser onekligen lite udda ut, men desto mysigare. Man brukar ju säga att husse/matte liknar sin hund, men i det här fallet kanske den ena liknar matte och den andra husse eller är det alltid samma matte som går ut med hundarna?

Jag har varit ute på middag hos goda vänner. Fortfarande jättemätt! Vi spelade lite familjespel också - tjejerna mot killarna och tänk att vi vann. :)

Jag vill önska dig en trevlig söndag!
Kram

http://ailas.svenskablogg.se

Lambergsfrua

17 oktober 2010 11:50

Ailas!
Jaså! Ja, det kanske bara är i vår bekantskapskrets som pelikanerna används i pigg-sammanhang;) Jag vet faktiskt inte varifrån jag har hört uttrycket första gången, men det är i alla fall längesen. När du skriver om pigga mörtar, kom jag att tänka på en go' elev, som jag hade för många år sedan. Han sjöng med kraftfull och entonig röst: "Det var en mört, som hette Kurt, som simmat bört" DEn mörten var kanske lite för pigg *fniss*
Husse och matte påminner inta alls om sina hundar. De borde ha haft två mellanstora hundar, som med raska steg tar sig fram i tillvaron.
Kul när tjejerna vinner :D
Soliga kramar och njut av söndagen!

 
yvonne

yvonne

17 oktober 2010 08:43

Solupp/nedgångar upphör aldrig att fascinera, och det kanske är deras mening! Snart bor jag så jag också får se soluppgången..kul! Och det här med rubriker på inläggen, det tycker jag (oftast) är jättekul att komma på nåt finurligt ;) Ha det gott!!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

17 oktober 2010 11:44

Yvonne!
Ja, framför allt solnedgångar fascinerar mig. Kanske mest för att jag sällan eller aldrig är upp när solen går upp ;)
Jag håller med dig angående rubriker. Det vara bara det, att jag var precis tom huvudet just då och blev tvungen att aktivera hjärnvindlingen - aj ;)
När flyttar du?
varma kramar!

 
katsura

katsura

17 oktober 2010 19:48

Ha ha -uttrycket pigg som en pelikan har jag aldrig hört. Är det kanske något värmländskt...inte för att pelikanerna kommer därifrån, men... Jag ska lägga det på minnet för det blir ett bra uttryck att använda i skolan, för eleverna är INTE pigga som pelikaner (eller det är kanske just det de är???)
Kram!

http://katsura.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

17 oktober 2010 22:18

Nej Katsura, något värmländskt uttryck är det absolut inte. Jag tror att det snarare är stockholmsk eller kanske göteborgskt - eller nåt annat. Vet faktiskt inte.
Kan du skoja med dina elever om pelikaner - gör det :D
Ha det gott!
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards