Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2010

Andlös söndag

Av Lambergsfrua - 17 oktober 2010 19:29

Jaha, vad menar jag nu med det, kan man undra. Jo, för första gången på en dryg vecka tog vi en promenad i det soliga höstvädret för att lämna söndagens DN till dottern och hennes familj. Den här förkylda veckan har gjort stor skillnad på vårt flås.   Det är inte mer än ca en kvart promenad i maklig takt dit bort, men slutspurten består av en uppförsbacke. Vi tog en och annan paus för att beundra klorofyllen   



Här har gullriset kommit in i andra blomningen - och vi försökte komma in i andra andningen   


Låt mig säga att vi väl inte var helt fräscha, när vi kom fram. Vi bjöds i alla fall på gott kaffe ur deras fantastiska kaffemaskin. Jag valde caffe latte, men maskinen gav ifrån sig expresso, som rann ner i en liten smäcker silverfärgad kopp.


Starkt så man kunde få lockigt hår och hål i magen på kuppen. Jag hade gärna tagit det där med lockigt hår, men avstod mer än gärna hålet i magen. Eftersom  huset inte kunde bidra med mjölk, fick jag en klutt vaniljglass i mitt kaffe. Caffe gelatti kan man säg *fniss*.


Vi traskade hem, nu i nerförsbacke och stannade en stund på gån- och cykelbron över Lambergskanalen just där den sväller ut till Lambergstjärn.


Inte många båtar är kvar i vattnet nu, men den här entusiasten hade varit ute och fiskat. Kapten var väl påpälsad, men det såg ändå kylskaget ut. Han skakade energiskt på huvudet, när vi frågade om han fått något.


Änderna å andra sidan betedde sig som om det redan var vår igen - kolla så energiskt anddraken paddlar på efter honan, som inte verkar ett dugg intresserad. Hon fryser nog om paddlarna... *fniss*


Önskar er alla som tittar in här en riktigt skön kväll.

Varmaste kramar!   


 
 
Ruth

Ruth

17 oktober 2010 20:17

Hahaha, där fick du till rubriken, jag trodde du hade valt bort söndagspredikan i kyrkan, men så fattade jag. Att vara sjuk några dagar tar på krafterna, man märker det väl på konditionen och det som är ansträngande. Säkert gjorde promenaden gott och hjälper kroppen i ballans igen. Fortfarande många färger på träden, snart faller dom, så ser det ut här också. Tänker inte kommentera dina foton i dag, du vet vad jag tycker. Ha en fin kväll.
Kramiz

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

17 oktober 2010 22:16

Tack för det berömmet! Tyckte nog själv att det var lite roligt - och det handlade definitivt inte om kyrkan;)
Ja, det är inte klokt vad man tappar ork efter en sån här pärs. Lite skrämmande att få påskrivet så där, att kondition verkligen är en färskvara.
Ha det gott själv min vän!
Varma kramar!

 
Ingrid

Ingrid

18 oktober 2010 11:35

Det märks minsann på konditionen när man varit förkyld en tid, fast jag känner mig ganska hyfsat i form nu, men ännu är det lite host och krax då och då.

Vilka fina foton från Lambergskanalen, vatten är verkligen underbart vackert alla årstider.

Ha en fin ny vecka!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

19 oktober 2010 22:46

Vad skönt att du känner dig bättre nu. Jag var hos doktorn igår i ett annat ärende och fick då hostmedicin utskrivet. Hon tyckte att jag behövde det och jag kunde bara hålla med. Nätterna är för bedrövliga och håller både mig och käre Mannen i Mitt Liv vaken, Det känns som att jag stör hela huset, men ingen har klagat ännu. Inte MiML heller ;)
Tack för berömmet om fotona från Lambergskanalen! Jag tycker själv att det är så vacker med alla dessa färger och vatten därtill. Vatten är så rogivande, tycker jag.
Varmaste kramar!

 
Ingen bild

Sonen

18 oktober 2010 12:31

Fina bilder som vanligt. Det där med flåset känner jag dessvärre igen, det är en ständig källa till dåligt samvete, tyvärr. Jag blir rund i ansiktet när jag inte rör på mig, och efter det att jag klippte mig i lördags tycker jag att nyllet påminner om ett päron till formen. Inte så snyggt ... Jag får greppa detta - i morgon.

Kram

Lambergsfrua

19 oktober 2010 22:43

Tack Vännen!
Ett päron till farsa har jag hört talas om - och sett: Vansinnigt roligt film - he he. Ett päron till son däremot är något nytt *fniss*
För oss räcker det att titta ut genom fönstret för att få dåligt samvete. Det är alltid någon eller några, som joggar eller stavar sig runt Tjärnen - utom nattetid, förstås.
Pappa ska klippa sig på fredag, eftersom grannarna tycker, att han börjar likna en hippie :D
Varma kramar!
Ma

 
Ingen bild

Maria

18 oktober 2010 13:21

Bra jobbat att ni trampade över hit. Några varv runt Lambergstjärnen också sa har ni snart fått upp flåset igen :)
Förresten, såg du artikeln i NWT idag gällande släktforskning?
Kram Maria

Lambergsfrua

19 oktober 2010 22:39

Tack Vännen!
Det blev lite andfått, men ordnade sig i alla fall. Visst såg jag artikeln om släktforskning i NWT och det är nog så att Genline är det bästa redskapet.
Varma kramar!
Ma

 
wiper

wiper

18 oktober 2010 13:54

Man tappar verkligen flåset av en förkylning men bra att ni ändå tog en liten promenad. skönt att ni fick er en kaffepaus i alla fall. Jättefina bilder du bjuder oss att njuta av. Gillar båtbilden som är fulla av liv och känsla.

Ha en fin måndag
varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

19 oktober 2010 22:35

Hej go'a Wiper!
Visst är det bedrövligt, att man blir så slak av en vanlig förkylning - usch:( Kaffestunden var trevlig, men jag fick lägga lite vaniljglass i mitt för annars blev det för starkt
Tack för berömmet för fotona och speciellt båtfotot. Jag tyckte det var så vackert med höstlöven bakom.
Ha det gott vännen!

 
Margit

Margit

18 oktober 2010 22:58

Så vackra bilder du visar!!
och kaffet...ja det gäller att "ta vad man haver"..SÅ BLIR DET LITE NYA SORTER...
Kramen vännen!!!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

19 oktober 2010 22:31

Tack snälla Marigt för allt beröm:)
Inte dumt attpröva lite nytt - men eftersom jag har lite svårt med kaffe, fick jag spä ut mitt med en klutt vaniljglass :)
Varma kramar till dig min vän!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards