Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under oktober 2010

Av Lambergsfrua - 12 oktober 2010 21:07

God afton kara vänner!

Hoppas er dag har varit lika bra som min. Solen har strålat och vårt HSB-möte om serviceavtalet blev långt men lyckat.


Jag har just sett klart Glada Hudik med dessa underbara människor och ska snart krypa ner i loppelådan.

Sov gott alla go'a vänner som kikar in hos mig.


Varmaste kramar!   

Av Lambergsfrua - 11 oktober 2010 22:41

I morgon kommer en person från det företag, som ska hämta de onamnade cyklar, som vi rensade ur våra förråd i lördags. Vi har sett att några cyklar har hämtats av sina ägare och ställts tillbaka i cykelrummen igen. Man hade glömt att namna... Men det finns fortfarande ganska många kvar, som ingen vill kännas vid.    


Efter lunch har vi i styrelsen för vår brf ett möte med ansvariga från HSB angående uppdatering och eventuella ändringar i föreningens serviceavtal. Det är ett häfte med fullskrivna A4-blad, som nu ska behandlas. Vi har i alla fall kommit överens om, att fokusera på avtalets innehåll och inte utförandet. Fast jag undrar om det löftet kommer att kunna hållas...  


Dags att krypa ner i loppelådan - önskar er alla en god natts sömn!

Varma och soliga kramar!   

Av Lambergsfrua - 11 oktober 2010 10:40

Jo, men visst är det härligt när en ny vecka inleds med sol och hög, klar luft.   


Vi hade frost på bilarna här i morse, men förhoppningsvis har den töat undan, när MiML och jag nu snart ska iväg till vårt måndagsjobb.


Jag vill bara tacka innerligt alla er, som har skrivit kommentarer hos mig det senaste dygnet och som jag inte har svarat på. Ännu! Det får vänta tills jag kommer hem igen efter jobbet.   


Önskar er alla en fin dag!

Varma och soliga kramar!    

Av Lambergsfrua - 9 oktober 2010 19:56

Vill bara visa ett egendomligt moln och några stämningafulla foton.


Vågor på himlen i soldnedgången


En båt glider in till bryggorna i Lambergstjärnen.


Ännu en båt smyger in i solnedgången. Den har faktiskt lanternor, fast det inte framgår av mitt foto.

Varmaste kramar!   

Av Lambergsfrua - 9 oktober 2010 12:54

Fredag

Igår jobbade jag på LBC Frakt igen. När jag scannat dagens skörd av fraktsedlar fortsatte jag med den andra delen av mitt jobb - in i arkivet för att att sortera och förpacka gamla fraktsedlar i dokumentlådor.   


Scanningen är ju en säkerhet i sig, men den har inte pågått så länge och tydligen ska dessa oscannade papper sparas tio år. Eller inte. Svårt att få klara besked och för säkerhes skull sparas sedlarna tills vidare. Det känns tryggast så.


Två av arkivets väggar är klädda med bokhyllor från golv till tak och den tredje väggen upptas av ett antal skjutbara bokhyllor - varenda lten millimeter av alla hyllor är utnyttjade till bristningsgränsen av pärmar och lådor proppfyllda med fraktsedlar från 2000 och framåt. Rätt imponerande syn!   

Det är den fjärde väggen som står i fokus för mig. Jag sorterar sedlar som står i kartonger på golvet, lägger dem först i dokumentlådor och sen i stora flyttkartonger tydligt märkta med innehållet. Jag har själv erbjudit mig att utföra det här arbetet och tänk, jag tycker faktiskt det är riktigt roligt!   


Visar det här fotot bara för att ni ska få ett hum om vad jag pysslar med.Målet mitt jobb är att dels sortera fraktsedlarna och dels att frigöra yta mitt på golvet. Gärna kartonger längs väggarna och på höjden, men inte huller om bladder ute på golvet. Som ni ser finns det fortfarande en del att göra här - Kul!   


I går kväll tog jag den här bilden från ett av våra fönster. Solen lyste på höstfärgerna och himlen var mörkmörkt blå - men det kom inget regn hos oss.


Fyra småtöser åkte rutschkana i lekparken om och om och om igen under glada tjoanden och skratt. Sån't gör mig glad!   


Cykelrensning

På något outgrundligt sätt tycks cyklarna i våra cykelrum och -ställ framför portarna föröka sig genom atomklyvning eller celldelning - de blir alltid fler under året.    


Vi inser, att en del medlemmar helt enkelt lämnar sina cyklar när de flyttar. Inte så svårt att förstå med tanke på i vilken dålig kondition en del cyklar är.


Vad gäller cyklar utanför porten är vi övertygade om, att de har blivit ställda för man vill inte ha besvär med att forsla bort dem. Utan sadel och med bara ett hjul är det ju inte mycket till fortskaffningsmedel.   


För två veckor sedan informerades alla boende om den kommande cykelrensningen och ombads sätta namn på sin cykel. Ännu en påminnelse och idag genomfördes rensningen. Alla onamnade cyklar ställdes ut på gräset en bit från husen. Eventuella ägare måste ju få en chans att ta tillbaka sin cykel, om den till äventyrs skulle stå där – utan namn.    

 

Den här bedagade skönheten hade inte många ekrar kvar i framhjulet Jag undrar om den inte har blivit uppfiskad ur Tjärnen eller Kanalen    


Vi började rensningen kl.10 och då var det fortfraande disigt i luften - men vackert med alla höstfärgerna.


Vid lunchtid hade det lättat så pass att solen trängde igenom. Då blir höstfärgerna som allra vackrast. Vår utsikt över vattnet mot Herrhagen.


Önskar er alla en skön lördagskväll!

Soliga kramar till alla som tittar in här   Av Lambergsfrua - 7 oktober 2010 19:51

Igår var MiML och jag och veckohandlade på ICA Kvantum. ICA har just nu  ett lotteri, där varje ICA-vara du köper ger en lott i lotteriet, där man kan vinna allt från bilar och resor till lite enklare saker.   


 När vi kom fram till kassan med vår självscanningpistol, började en lampa i taket blinka, där det stod VINST! Jätteroligt, förstås.   


En vänlig kille kollade noga, vad vi hade vunnit - och sen fick MiML hämta vinsten, medan jag väntade vid kassan. Vann vi en bil? Nix! Vann vi en resa? Nix. Vad vann vi då??? MiML kom tillbaka med en förpackning - plastpåsar!   


Ärligt talat - sådana vinster känns mest som ett slag i ansiktet. Hellre ingen vinst alls än en sån där fånig vinst. Jag menar med tanke på vad som finns i vinstplanen. Det är en himla skillnad på en bil eller en resa och en förpackning plastpåsar. Mne visst påsarna kommer säkert til nytta ...


Önskar alla som titar in här en fortsatt skön kväll och sen en god natts sömn i loppelådan.

Soliga kramar!

Av Lambergsfrua - 6 oktober 2010 17:35

För en tid sedan  visade sig plötsligt ett lodrätt svart streck tvärs över bildskärmen på vår treåriga platt-TV, som vi köpt hos TV-specialisten som har sin butik i närheten.   


Först trodde vi att det var något tillfälligt, men strecket visade sig vara i högsta grad beständigt. Tidvis vande sig ögat och vi kunde nästan bortse från strecket. Tidvis var det oerhört irriterande och det kändes som att vi hade två bildskärmar.   


TV:n hämtades av företagets TV-doktor, som undersökte vår "bebis" efter alla konstens regler. När vi i måndags kom för att höra hur krassligt vår TV egentligen var, skakade "doktorn" bara på huvudet och sa: "Det lönar sig inmte att reparera - något fel med de flytande kristallerna i skärmen".   

Det där med kristaller lät ju exklusivt och fint, men - VA?

Plötsligt hade vi hamnat på den så kallade pottan. Visst skulle vi kunna fylla tomrummet i bokhyllan med några fler böcker, prydnadssaker eller några blommor - men näe. Vi vill ju sitta i våra sköna fåtöljer och följa diverse program. Vi tillhör definitivt inte dem, som har valt bort TV från sina liv och inte skäms vi för det heller.   


Vi började se oss omkring på butikens utbud och efter ca 10 minuter sa käre Mannen i Mitt Liv: "Du får bestämma hur vi ska göra" Snabbt som en kobra svarade jag, att jag redan bestämt mig för den där Grundigs 40 tums LED-TV:n, som för tillfället visade ett gulligt djurprogram. Jag menar, vem kan motstå gulliga djur??   


Det här företaget kommer hem med prylarna, som man har köpt och installerar och programmerar, så allt sen är klart för att bara knäppa på och titta. Suveränt bra service - och igår skedde det hos oss.


Något foto på hur TV:n ser ut ska jag inte trötta er med, däremotfoto på ett tillbehör, som jag uppskattar högt och rent.  


En "tantfjärr"!!!   

Som bihang till den där vanliga innehållsrika fjärrkontrollen med invecklat knappsystem levererades den här TV:n med en liten behändig pryl, inte större än en liten datamus. Där finns de absolut nödvändigaste kommandona - helt superfantastisk otroligt BRA! resten behövs bara inte   


Nu önskar jag er alla en riktigt skön kväll med eller utan TV.

Varma kramar!Av Lambergsfrua - 5 oktober 2010 22:38

Goder afton alla go'a bloggvänner!

Jag är så innerligt glad och tacksam för alla kommentarer ni skriver hos mig, trots att jag har varit så usel på att bloggvandra och ge kommentar den senaste tiden.   


Det har varit så mycket annat som har tagit  upp min tid och fortfarande gör. Självpåtaget och roligt, men ganska tidskrävande. Och när jag sen väl har lite tid över, kollar jag bara min egen blogg, svarar och skriver lite.Sen blir det inte mycket mer.   


Superegoistisk? Ja, kanske. Men jag gillar att bloggvandra till er och se vad som hönder i era liv, så ni kan vara lugna - snart knyter jag på mig vandrarskorna igen och hälsar på hos er igen.   


Önskar er alla en god natts sömn o sköna loppelådan!

Varmaste kramar!   Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se