Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 20 november 2010

Snart advent!

Av Lambergsfrua - 20 november 2010 13:11

Tiden rinner iväg och nu börjar gråa november lysas upp av diverse juldekorationer. På tisdag kommer den pampiga granen till Torget och redan lyser och glimmar det i träden inne i centrum. Med reklamen idag kom tre smyckekataloger till brädden fyllda med guld, diamanter, glitter och kanske lite glamour.   


Men varför kostar sakerna 149 kr, 1.999 kr eller 9.999 kr? Hur dumma tror de att vi kunder är?  Tror de att kunden tänker " Ja ringen kostar 140 nånting eller 9 000 nånting"? Nu köper jag i och för sig inte så dyra smycken, men jag skulle generellt sett vilja se en bojkott mot företag som envisas med  att prissätta  sina varor på det sättet - fast så blir det förstås aldrig.   


Med bara en vecka kvar till första advent har jag plockat fram min lilla USB-gran, som jag fick av Barnbarnet för några år sedan.


 

Den skiftar färg hela tiden -  blått, rött, violett med glidningar in  varandra. Mycket effektfullt och visst det piggar upp vid datorn.   


Jag vet de som redan har tänt sina ljusbågar för att det är så mörkt ute och vi kommer nog att tjuvstarta lite i veckan som kommer.


 Stjärnan däremot  tänds den första advent och släcks på trettondahgen. Där är  MiML och jag är nog lite traditionsbundna. Så var det i hans föräldrahem, så var det i mitt och så har vi gjort i vårt gemensamma hem.   


Här har det snöat i natt, lite nu på förmiddagen och det hänger fortfarande snö i luften. En dag som gjord för innepyssel och avkoppling.


Önskar er alla en riktigt fin helg!

Varmaste kramar!   

 
 
yvonne

yvonne

20 november 2010 13:48

Jag ser nu en massa fönster, och inget av dem har tjuvstartat med vare sig båge eller stjärna ;) Inte jag heller! Sånt står uppe på vinden än så länge...har lite annat att sätta upp först..gardiner och så ;) Och tavlor, huuu...Söt liten gran! Sån kanske man skulle ha nu.. :)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

20 november 2010 16:01

Yvonne!
Här på Lamberget har jag inte sett någon som har tjuvstartat, men jag talade med ett par damer i måndags, då jag ringde dem från jobbet på SDR. De hade redan tänt sina ljusbågar för att det är så mörkt och trist nu. Ljusbågar i förtid kan jag accepetera, men inget annat ;)
Lycka till med hängningen av tavlor och gardiner!
Varm kram!

 
Ingrid

Ingrid

20 november 2010 14:39

Visst har man sina traditioner. Här får minsann inte fuskas och tändas i förtid, men jag brukar få igenom att jag kan få tända adventsbelysningen på lördagskvällen. Julpynt och julgran har vi kvar till trettonhelgen, då plockas allting bort utom utebelysningen. Den har vi kvar till den sista januari. Det är lite länge, men vi har ju det så mörkt här ute på landet där det inte finns någon gatubelysning, så det är så mysigt med de där lamporna som lyser upp.

Jag önskar dig och maken en riktigt trevlig helg!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

20 november 2010 15:57

Ingrid!
Vi gör precis likadant - på trettondagen åker julpyntet bort, men ljusslingan på balkongen får vara kvar lite längre för att skingra mörkret och fortsätta skapa lite mys. Även fast vi bor i stan, känns det mörkt och grått i januari.
Önskar dig och din Åke detsamma!
varma kramar!

 
Ingen bild

Love

20 november 2010 19:02

När det gäller traditioner är jag benhård. Inget får ändras. Adventljusstakar, utebelysningar och stjärnorna i uterummet får inte tändas förrän på morgonen den 1:advent. Eftersom det är rätt mycket att göra så måste jag börja på måndag att plocka fram alla skarvsladdar gardiner mm.
Adventbordet står framdukat på söndag och barn o barnbarn kommer.
Här är det absolut kolmörkt ute nu när jag går ut med Gaius är det reflexer och ficklampa gäller.
Gaius har en egen blinkande lampa på kopplet.
Vi har idag varit med dotter och tittat på en liten valp som hon ska hämta om några veckor.
Höll på att åka dit på en hund till för dom är helt underbara.
Skönt för dig att få lite mer tid du kan ju inte hinna med allt även om det är kul. Var sak har sin tid och nu har du mer egentid att spendera på det du vill. Dygnet har egentligen för några timmar eller är det det att jag sover för länge på morgonen tro. Slår inte upp mina blå tidigare än 9 och Gaius är lika morgontrött tack o lov.
Har varit dålig på att blogga men fick ihop några rader i går att läsa andras är jag duktig på även om jag inte kommenderar jämnt.
Ha nu en fin pysselvecka och njut av livet.
Kram
Love.

Lambergsfrua

21 november 2010 11:13

Love!
Ja du, det där med skarvsladdar kan göra oss ännu gråhårigare än vi redan är ;) Det är ett väldigt pysslande med dem och olika timers (Man kan väl inte säga timrar?),

Vi har en liten julby, där varje hus har en lampa inuti. Eftersom de är inköpta i USA krävs det en transformator till varje lampa. Det ser ut som ett skatbo bakom gardinen vid kontakten - men fint blir det:)

Vad trevligt det låter med ett adventsbord till barnens och barnbarnens besök. Visst är det roligt med traditioner - bara de inte blir alltför betungande för frun i huset;)

Det var nog bra att du inte föll för frestelsen att köpa en liten gullig valp. Då skulle du Gaius inte få så många sköna sovmorgnar som ni har nu.

Jag är så dålig på att bloggvandra nu, men det blir nog bättre framöver. Jag vill tro det i alla fall.

Ha det riktigt gott! Önskar dig en fin vecka tillbaka!
Varmaste kramar till dig min vän

 
Ruth

Ruth

20 november 2010 21:55

Granen är uppe mitt på torget här, såg det i går när jag var och handlade, lamporna satt också på plats, men tror inte den lyser i mörkret ännu.
Din lilla gran är söt, kommer ihåg när du visade den förra året. Tittar nu på en Svensk komedi på 4:an, paus nu så jag passar på att kika in här. Hoppas ni får en fin dag i morgon.
Kram vännen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

21 november 2010 11:04

Ruth!
Du är verkligen minnesgod! Visst visade jag granen förra året också ;) Faktum är att jag höll på att glömma bort den i år. Jag fick se kartongen inne i klädkammaren av en slump, när jag letade efter en sak. Nu får granen lysa fram till trettonhelgen. Då är man för det mesta så trött på alla julsaker att det känns skönt att plocka bort dem.
Varmaste kramar till dig min vän

 
wiper

wiper

21 november 2010 10:53

Ja nu börjar det närma sig jul och man vill gärna börja pynta lite så det lyser upp och blir mysigt. Håller med om den knäppa prissättningen. Vilken fin USB-gran en sån får jag nog köpa till datan också för man sitter här så mycket ;)

Vi brukar också följa traditionerna för så var det under uppväxten och det sitter i.

Ha en jätteskön söndag med din man

varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

21 november 2010 11:01

God middag Wiper!
Den trevliga lilla USB-granen har Barnbarnet köpt på nätet på Coolstuff. Där finns det massor av roliga saker, som man absolut kan leva utan;))
Önskar dig och din man en fin söndag också!
Varmaste kramar!

 
Suss

Suss

21 november 2010 20:34

Jag har börjat förbereda, bytt gardiner och satt fram lite saker. Ingenting får dock tändas förrän till helgen. Fast i år ska jag börja på lördagen, för då har bjudit till en försmak på julen - ett första adventsfika för barnen och lite vänner.
Jag läser svar på kommentarer och svarar ofta själv också, men har funderat på samma sak. Går folk tillbaka och kollar? Kram!

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

21 november 2010 22:20

Vad mysigt det låter med pysslande inför advent :) Jag ska byta gardiner nu i veckan, fast de måste strykas först. Inte fullt så mysigt, men sen blir det bra.
Jag går tillbaka ibland och kollar men inte alltid.
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards