Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 1 februari 2011

Helgen i Örebro

Av Lambergsfrua - 1 februari 2011 12:54

Jag vill börja med att tacka å vännen Runes vägnar för alla gratulationer på hans fördelsedag i lördags - uppskattat!


Sen vill jag tacka bloggvännen Love som gav mig tips på tre alldeles utmärkta restauranger i Örebro - också mycket uppskattat! Vi besökte alla tre!   


Vi bodde centralt på Best Western City Hotel. För att hitta dit tog vi hjälp av GPS:en "Tanten". Väl i Örebro var hon mycket bestämd - och ledde oss rakt in på en återvändsgata. "Men va' f-n!" utbrast MiML på sitt försynta och sublima sätt.


Mitt i gatan låg den här stora snöhögen. "Ankommer målet på vänster sida" förklarade "Tanten". Hm, javisst ja. "Och granne med Frälsis" sa Rune. "Då har vi kommit rätt". Jag har den största repsekt för Frälsningsarmén och deras arbete, men läget såg onekligen lite lustigt ut.


 

Sedan vi checkat in och fixat till lite på våra rum, gav vi Rune Korgen en dag i förväg - fast här ser korgen tom ut och det var den inte.


På kvällen åt vi middag på den indiska restaurangen Karishma, som ligger granne med hotellet. Ganska liten, men trevlig. Maten serverades på en glödhet gjutjärnsplatta och smakade alldeles utmärkt.


Så kom då själva födelsedagen. Anneli uppvaktade på morgonen med en flaska bubbel i ishink - men flaskan öppnades inte förrän på kvällen, för att vi alla fyra skulle få njuta av innehållet. Omtänksamt och generöst, tycker jag.


På lördagen var det sista dagen på årets Hindersmässa och den måste vi ju besöka.


Massor av folk trängdes bland marknadsstånden, där man kunde köpa allt från samiska glödkakor och busfärska kokosbollar (kallade "drömbollar") till isländska luvor och plastpåsar.


För att inte tala om korv! Vild-Hasse såg till att besökarna fick både lekamlig och själslig spis - han skar bitar av korven för provsmakning medan han "predikade" med tordönsstämma.


Sen undrar man ju vad det finns i en sockerfri polkagris? Polkagris består ju mest av socker...


Solen sken men det var blåsigt och råkallt. Vi kände för att värma oss lite och slank in på restaurang Efesos för en välbehövlig "vätskekontroll".


Middagen åt vi i djupa källarvalven på mysiga restaurangen Kina muren. (Jo, den heter så med särskrivinng)



Vi hade beställt bord och fick sitta i ett litet avskilt bås i ett av de mindre rummen.



Vi kunde välja från en riklig buffé och även få se det som kött vi valt bli stekt på en häll.


Mycket vänlig och serviceinriktad personal - självklart erbjöd sig vår servitör att ta ett foto av oss fyra.


Dessertbuffén innehöll både färska frukter, smågodis och glass - bara att plocka till sig - men det var ingen av oss som orkade.


Sen kom då vad som var avsett att bli dagens höjdpunkt,

Hjalmars Nyårskrock 2. MiML körde oss till Parkteatern och förväntansfull intog vi våra platser - nu skulle vi ha kul!


Reklamen lovar en fantastisk föreställning med filmmusik med Svenska Kammarorkestenr och tenoren Barry Banks blandat med Hjalmar och hans glada buskisgäng. I min värld fanns då musik ut till exempel filmerna "Tredje mannen", Sound of music, Singing in the rain, ABBA o.s.v


Av Hjalmar såg vi inte mycket och inte hans glada buskisgäng heller.

Däremot bjöds vi på en konsert av högsta klass med pompös och ljudlig musik ur bland annat filmerna om Pirates of the Carribean, Mozart, Caruso, Frankenstein och Zarathustra.


Barry Banks har sjungit i Peking under jul och nyår och ska till Metropolitan i New York efter sejouren i Örebro. Han är tydligen väldigt förtjust i just Örebro - och fotbollsspelaren Henke Larsson


Vi som hade kommit dit för att roas och få motionera skrattmusklerna kände oss lurade på konfekten. I pausen belutade vi enhälligt att lämna föreställningen och var tackssamma för, att vi inte hade åkt taxi dessutom. Parkteatern ligger inte inne i själva Örebro utan i stadsdelen Adolfsberg.


I stället avslutade vi kvällen på hotellet med att dela på födelsedagsbubblet. Det blev faktiskt  många glada skratt åt den oväntat minnesvärda aftonen. Och jag lovar, att

Rune aldrig kommer att glömma den här födelsedagen...


Varma kramar!   

Lambergsfrua














 
 
yvonne

yvonne

1 februari 2011 14:02

Åh, vi har tänkt att åka till Örebro en dag lite senare i vår och äta..för vår favoritrestaurang ligger nämligen där nu. Den låg i Karlstad förut, Antonios Tapas, spansk mat. Men nu har han flyttat till Örebro så vi får ta en tur nån dag. Utan gps ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

1 februari 2011 16:50

Jag måste säga att de tre restaurangerna som bloggvännen Love rekommenderade var verkligen toppen - men Antonios Tapas var det förstås inte ;)
Kram!

 
Ingrid

Ingrid

1 februari 2011 15:42

Hejsan!
Det låter som ett riktigt trevligt födelsedagsfirande!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

1 februari 2011 16:51

Tack Ingrid - men du fick nog inte med hela berättelsen. Jag var tvungen att gör a ett par timmars avbrott i skrivandet, men nu är den klar.
Varma kramar!

 
Ingen bild

Sonen

1 februari 2011 16:57

Det funkar väldigt bra att blanda text och bilder på det sätt du gör, det blir liksom kul och intressant hela tiden ;) Trist med revyn men å andra sidan tycks det inte ha gått någon vidare nöd på er ändå :D

/ Kramis

Lambergsfrua

1 februari 2011 18:16

Tack Vännen!
Tja, att kalla föreställningen för revy är nog en lätt överdrift. revy ska vara roande. Det här var en pampig konsert, där Hjalmar tittade in några gånger. Såg till min förvåning att föreställningen bara spelades mellan den 20 och 30 januari - och fick stående ovationer ???
Vi hade bra ändå, men vi fick inte det vi betalade för, kändes det som.
Ha det gott!
Stor kram,
Ma

 
Kristina

Kristina

1 februari 2011 17:27

Nu har ni roat er ordentligt, ni verkar ha haft det jättemysigt och roligt.
Att det fanns så mycket roligt i Örebro visste jag inte. Jag har bott där en en gång och jobbat på stora hotellet.
Vilka mysiga matställen ni hittat.
Marknaden verkade oxså trevlig.
Ja mat och marknader och teater är roligt.
Jag får nog ta mig till Örebro!
Tack för att du delade med dig av din trevliga helg.
Kramar och en mycket trevlig kväll!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 februari 2011 18:21

Ja Kristina, vi hade verkligen mycket trevligt i Örebro. Och restaurangerna kan jag varmt rekommendera. Kina Muren var dessutom mycket prisvärd och tydligen otroligt populär. När vi lämnade restaurangen var huvudmatsalen fullsatt och fler gäster strömmade in.
Ha en skön kväll.
Varma kramar!
Lambergsfrua

 
Calma

Calma

1 februari 2011 21:20

Hej!
Åhh,Grattis i efterskott till föd-"barnet"
Tack för alla fina bilder,ni ser ut att ha haft mkt trevligt,god mat o dryck

Hoppas ni kan njta av minnet länge,sen finns ju alltid korten

kram från Calma:=)

http://calma-s.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 februari 2011 22:53

Tack, kära Calma!
Vi hade mycket trevligt och jag lovar att helgen var minnesvärd - he he;)
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

1 februari 2011 22:06

Jaaa du vänen, åter har ni varit med om partaj, Champanj, skratt och goda vänner, en supermysig helg, trotts at ni blev snuvade på en förväntat "Nyårskrock" med härliga skratt och stor glädje. Ni fick själva stå för skratten och allt det som blev så fantastiskt, Rune glömmer nog inte denna dagen, förhoppningsvis inte ni heller. Ni är 2 riktiga partajprissar och i erat sällskap vilar inga ledsamheter :-)
Kram vännen !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 februari 2011 22:52

Ha ha, ja du Ruth, jag vet inte om vi är några riktigt partajprissar - men vi försöker göra det bästa av tillvaron. Rune hade bett oss fixa "något trevligt" till hans födelsedag och det skulle inte vara hemma och det fick inte innebära någon flygresa, för han gillar inte att flyga. VI tyckte allihop att ett möte med Hjalmar i Örebro vore suveränt. Vi fick roligt ändå, men det var sannerligen inte Hjalmars förtjänst ;) Tur att våra vänner Rune Och Anneli är så fördragsamma och lätta att umgås med.
Varma kramar till dig min vän!

 
Margit

Margit

2 februari 2011 01:28

Ja det var MYCKET som ni hann med i..i örebro under helgen!!!
Förstår att det mesta var mycket bra..utom föreställningen som ni lämnade innan slutet! Men ni får GLÖMMA DEN..och komma ihåg det positiva OCH roliga!!!
Tack för Gratulationen som jag fick i min blogg!!
Så nu har ja varit "riktig pensionär" en hel dag..och det känns bra. Vi har haft en "bara vara dag!" Och i morron så blir det sopplunch i kyrkan igen..och på torsdag f m så åker vi till Eskilstuna..för att vid 15 tiden BILA upp till Nordmaling. (5 mil norr om Ö-vik)
Min mellandotter ska firas..40 år fyller hon den 8 feb,,och vi firar henne på lördan redan.
Kramen till dej min kära vän!!!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

2 februari 2011 11:40

Jodå kära Margit, vi kunde se det komiska i att det blev dom det blev med teatern. Och vi hade som helhet en väldigt trevlig helg i Örebro.
Vad trevlig program du och Lasse har framför er. Förstår att du ser fram mot att få komma upp till Nordmaling (vi har varit i den vackra trakten) och fira dotterns födelsedag.
Hoppas ni får en fin resa dit upp och mysig vistelse där.
Varma kramar till dig min vän!

 
Anita

Anita

2 februari 2011 08:49

Tack för att jag fick en trevlig festtur till Örebro och fick vara med er på så många mysiga ställen. Vad gäller Hjalmar i Viby så körde de ett program på TV för ett tag sen och jag sa efteråt precis det du skriver: Ni såg inte mycket av honom. Så var det också i TV ... Musik av alla de sorter och dansare i många kreationer. Det var inte det jag hade trott, tyvärr.
Nu går vardagen som vanligt och jag förstår ändå att du har många fina minnen från en lyckad helg.
Tack för att jag fick vara med !!!
Stora kramen från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

2 februari 2011 11:37

Anita!
Jo, vi såg också Nyårskrock i TV och där var det ett överflöd av dansare i vackra kläder mot i 2:an - fast så mycket Hjalmar var de som sagt inte där heller.
Vi hade i alla fall trevligt och som tur är kunde vi skratta åt hur tokigt det blev. Jag var mest orolig för att "Födelsedagsbarnet" skulle känna sig besviken, men han såg också det komiska i situationen, som tur var.
Varmaste kramar till dig min vän!

 
Ingrid

Ingrid

2 februari 2011 16:47

Hejsan!
Jag såg att du skrev att du gjorde ett break, men ville ändå lämna en hälsning. Nu har jag sett hela inlägget och förstår att ni inte var helt nöjda med Hjalmars Nyårskrock (var det inte den som gick i tv för ett tag sedan?), går man i pausen då är man helt klart missnöjd.
Men kvällen verkar ha slutat trevligt i alla fall!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

2 februari 2011 22:20

Kära Ingrid!
Tack för din kommentar! Jag blir alltid lika glad för den, det vet du vid det här laget.
Nej det var inte den som gick på TV. Det var Nyårskrock 2, som vi såg/skulle se. Vi såg den första på TV och tyckte att den var OK. Inte så mycket Hjalmar, men bra musik och mycket dans och vackra kläder. Så var det inte alls i 2:an.
Såg nu att 2:an bara visades mellan den 20 och 30 januari, Det var utsålt, så många var tydligen helt införstådda med, att det var en konsert och inte Hjalmar-show.
Hur som helst, vi hade trevligt och Rune glömmer aldrig sin 60-årsdag, det kan jag garantera.
Ha det gott!
Varma kramar,

 
wiper

wiper

3 februari 2011 08:34

Jag har bott i Hällefors några år på 90-talet och då var det nära till den fina staden Örebro som jag ofta besökte. Det började lite lustigt som du skriver ;) Best Western brukar vara bra hotell. Vad roligt ni hade det och vilken god mat. Rune ser verkligen ut att mysa på sin födelsedag.

Härligt när servitörer ställer upp så och det är så kul att få se en bild av era glada ansikten. Det var ju märkligt att det inte blev den revyn som utlovats. Hjalmar brukar ju vara huvudpersonen och jag förstår att ni känner er lurade på konfekten. Jag tycker att du skall ringa dit där ni köpte biljetterna och fråga vad som hände. Hindersmässan ser ut att vara en höjdare. Tänk att Vild-Hasse håller på än men han är kanske yngre än vad jag är men han har sett likadan ut jämt känns det som.

Ha en fin dag
Varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

3 februari 2011 13:59

Wiper!
Det var trots allt en väldigt trevlig helg. vi borde kanske ha dragit öronen åt oss, när vi såg att Svenska kammarorkestern och tenoren Barry Banks medverkade. Nu känner vi, att det hela är överspelat och kommer inte att agera.
Som en liten kompensation planerar vi att bjuda Rune & Anneli på Änglagård och sen äta pizza hemma hos oss - om nu allt går i lås ;)
Vad gäller Vild-Hasse blev jag lite nyfiken på honom och hans bakgrund, så jag googlade på honom. Mycket intressant och mycket udda person. Jag la ut länk till den sidan i inlägget. men jag tror nog att han är äldre än du. men jag tror nog att han är äldre än du.
Ha en skön dag!
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards