Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 2 februari 2011

Mitt-i-veckan!

Av Lambergsfrua - 2 februari 2011 22:21

Redan onsdag!

Dagen har varit solig med några plusgrader. Vår promenadrunda är bitvis fortfarande väldig hal, men vi tog det försiktigt - väldigt försiktigt.   


Kära barnbarnet har varit här en stund efter skolan. Han hade lovat att hjälpa en av våra grannar med en krånglande dator, där virusvarning blinkade avskräckande. Grannen var inte hemma förrän fem, så vi fick förmånen att umgås med kära Barnbarnet ca en timme dessförinnan. Dessutom fick vi hjälp med en del småsaker på våra egna datorer. Underbart med en alldels egen support. Tack Erik!   


Såg programmet Borgen i kväll och måste säga att den var riktigt bra. Danskarna kan.   


Har ni förresten sett Ginatricots reklam för långbyxor för damer? Såna kroppar kan bara inte finnas i verkliga livet. Kameran glider från midjan ner mot det som borde vara damens rumpa, fast den är bara en förlängning av de superlånga benen. Man kan bara inte se ut på det sättet, eller? Sa  hon förundrat med tanke på sin egen fylliga kropp  

Inte ens under den egna kroppens slankare perioder fanns tillstymmelse till minsta likhet med den där reklamkroppen.


Nog om detta.

Önskarer alla en god natts sömn i den klifria loppelådan.

Varma kramar!   

 
 
Agneta

Agneta

2 februari 2011 23:24

God kväll i stugan!

Så gott att du har ett barnbarn som kan hjälpa till när dumma burken krånglar :-)

Så är det ju också trevligt att träffas :-) Tids nog får dom andra intressen...

Ja du, det där med kläder...hm..inte finns det väl någon som passar i sådant. I reklamen är det mesta redigerat så en hel del av vikten liksom försvinner. Inte här inte..tvärtom, men det får jag leva med på ålderns höst.

Klifria loppelådan låter bra.
Nattiskram, Agneta

http://www.agnetas.name

Lambergsfrua

3 februari 2011 14:03

Ja, Agneta, vi är mer än tacksam för den hjälp vi får av kära Barnbarnet med krånglande datorer. Det är ovärderligt =)
Ibland vore det inte dumt med en sån där redigeringsknapp, som de har i bildprogrammen. Då kunde man trycka en, två eller flera gånger för att uppnå önskad storlek *fniss* Nä, numera får vi nog finna oss i hur våra kroppar ser ut ;)
Varma kramar!

 
yvonne

yvonne

3 februari 2011 08:54

Har inte sett just den reklamen än...men tror att de använder nåt som får hela bilden att se längre ut ;) Krånglande datorer är ingen lek, själv har jag fått lära mig ett och annat i serviceväg, för min support bor i Örebro ;) Ha det gott och simma lugnt! Eller gå lugnt menar jag ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

3 februari 2011 13:30

Yvonne!
Självklart måste filmerna och bilderna vara redigerade - fast det ser ju ut som om byxorna är lite för stora trots slimningen. I programmet Painshop pro finn en kosmetikafunktion som heter "gör smalare". Ganska kul - jag kan fixa till mig själv så jag ser ut som en pinne. Nästan i alla fall =)
Ha det gott!
Kram,

 
Ingrid

Ingrid

3 februari 2011 08:54

Hejsan!
Det är gott när man kan få lite support från barn och barnbarn, även om man försöker hänga med så händer det att man inte riktigt fattar vad som händer med de här apparaterna.

Jag såg också Borgen och håller med dig - danskarna kan!!

Ha en fin torsdag!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

3 februari 2011 13:28

Ja, visst är det så Ingrid, även om vi kan en hel del om datorer går man bet ibland. Vi har Firefox och ibland blockerar den vissa sajter eller funktioner - vilket jag hade råkat ut för.
Sen är det ju en bra förevändning för att locka hit kära Barnbarnet ;)

Ja Borgen ska vi absolut se fortsättningen på.
Önskar dig och din Åke en skön dag med förhoppningsvis lite sol!
Varm kram!

 
Ingen bild

Sonen

3 februari 2011 09:18

Fotomodeller ser vanligtvis inte kloka ut när man tänker efter. Men jag tror att fler och fler börjar inse det också, det är ju bara att titta på kläderna som hänger på skyltdockorna så inser man att det egentligen handlar mer om design än något som en vanlig människa kan ha på sig. Det finns f.ö en pin-up-sajt som jag länkar till på FB, och där har man återgått till de kroppsideal som rådde på 1950-talet. När det gäller kläderna och poserna också. Väldigt charmerande och helt klart mer naturligt.

Otroligt snygg och häftig profilbild förresten, den måste ju vara gjord av ett riktigt proffs =D

/ Kram

Lambergsfrua

3 februari 2011 13:19

Det där med sajten från 50-talet har jag missat hos dig på FB. Det ska jag kolla vid tillfälle. Det räcker ju med att titta på Marilyn Monroe eller Miss Universum Hillevi Rombin för att inse, hur förvridet kvinnoidealet har blivit.

Ja, visst är profilbilden läcker och proffsig. Såna proffs har de i Göteborg =)
Kramar,
Ma

 
Ingen bild

Sussie K

3 februari 2011 10:04

Hej. Ni skulle ha broddar på er ute på promenaden...
Härligt o få "egentid" med barnbarnet <3
Ha en underbar dag! Hälsa Midl

Lambergsfrua

3 februari 2011 13:10

Hej Sussie!
Jodå, vi har både broddar och stavar - bara hjälm, som fattas *fniss*
Önskar dig också en härlig dag med solsken!
Kram,

 
Anita

Anita

3 februari 2011 12:19

Jaa, jag ser ofta den där Ginatricot reklamen, tyvärr. Håller helt och fullt med och jag retar mig inte på den av avundsjuka för inga modeller får leva ett njutbart liv utan det är både det ena och andra joxet för att hålla plankan i rätt mått ... Vackert ??? Nää, det bör vara lite kurvor eller hur. Här hålls inte måttet men det är min kropp och mina problem *skrattar*
Bra med egen datasupport. Det har vi alltid haft också. Våran son jobbar ju med sånt så vi är bortskämda. Men vi brukar få ha väntetid eftersom han sällan hinner.
Ha en bra dag och ta hand om er !!!
Stor kram till dig vännen fårn mig !!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

3 februari 2011 13:15

Anita!
själv är jag långt ifrån någon planka, men nej, jag är absolut inte avundsjuk. Jag tycker de ser sjuka ut. En och annan kurva skadar inte. Brallorna sitter ens bra på de här modellerna.

Ja du har det förspänt, vad gäller datasupport, men kan förstå att tiden inte alltid räcker till för att hjälpa mamma. Samma här med kära Barnbarnet - det är så mycket med skola, läxor och träning, att man drar sig lite för att be om hjälp. Nu vet jag att han kommer nästa onsdag igen, så då får jag passa på ;)
Önskar dig och Livskamraten en riktigt bra dag!
Varma kramar till dig min vän!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards