Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 6 februari 2011

Helgen som nästan gått

Av Lambergsfrua - 6 februari 2011 18:17

Kära vänner!

I går var vi på bio med våra vänner Anneli och Rune och såg "Änglaård tredje gången gillt". Storyn är synnerligen tunn, men det fanns en och anna skrattpärla, som gladde förstås. Helena Bergström är suverän på att klämma fram tårar i tid och otid och dotter Molly är en naturbegåvning - även på att klämma fram tårar   


Vi gillade ändå filmen för vi har bott cirka tre mil från den plats där den spelade in och igenkänningsfaktorn är stor - både vad gäller miljön och personkemin i ett litet samhälle på landet. Sen kändes det skönt att få ett avlut på historien om Änglagård - som ju verkligen brann ner till grunden på riktigt för flera år sen.


Efter bion bjöd vi på pizza hos oss. mys på vår inglasade balkong och lite Melodifestival.


Idag vaknade både MiMl och jag med värk i hela kroppen, men mest i armarna och ner mot ryggen mot höfterna. Förkylning på gång? Nä, kändes inte så. Konstigt.


Dottern med kära Svärsonen och ännu kärare Barnbarnet kom på besök Hon kontaterade direkt - "stavarna!" Va? "Ni har ju gått med stavarna flera gånger den här veckan, spänt er i halkan, klart ni får ont".


Ja, men så är det förstås. Plötsligt kändes livet mycket lättare och värken inte lika påträngande.   


Dottern med familj hade med sig en kasse.


"Vill ni ha? Tror det passar i ert badrum". Ett set med handdukar och badhanddukar i matchande blått.


Vadå favoritfärg?!  Klart vi ville ha. Tusen tack!


Önskar er alla ett fint slut på den här helgen!

Varmaste kramar   

 
 
Ingrid

Ingrid

6 februari 2011 19:03

Det är ju så med oss som börjar bli lite äldre, vi tål ingenting så får vi träningsverk.

Jag hade en arbetskamrat som åkte akut till lasarettet för att hon misstänkte att hon fått en hjärtinfarkt, men så var det inte alls.

Hon hade möblerat om på sitt skrivbord och flyttat telefonen så att den stod på vänster sida. Efter att ha lyft luren med vänster hand hade hon så ont både på vänster sida i bröstet och i armen så att hon trodde att det var en infarkt!

Änglagård ska jag/vi gå och se nästa söndag hade jag tänkt, för då kommer den till Klintehamn.

Ha en skön kväll!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

6 februari 2011 20:47

Ja men visst är det fånigt, Ingrid. Vi hade inte en tanke att det kunde vara något sådant. Så klent är det med muskulaturen på oss äldre. Man blir bara så - tja, både häpen och sur-
Kul att höra om din arbetskamrat som möblerat om lite - fast lite skrämmande också. Förstår att hon blev rädd.
Önskar dig och din Åke en skön avslutning på helgen!
Kramar!
Lambergsfrua

 
Agneta

Agneta

6 februari 2011 20:39

Hej!
Filmen har jag inte sett varken nu eller förr så om den kan jag inget säga alls.
Men många gillar den har jag läst i bloggar.

Däremot förstår jag att gång med stavar kan ge träningsvärk som när man åker skidor, det känns i hela kroppen. Vilken härlig dotter du har som kommer med så lugnande besked. Fina handdukar till badrummet var inte illa att få, det blev en riktigt gåvodag :-)

Blev så himla full i skratt när jag läste din käre makes kommentar om skönhetssömnen....ha ha ha. Han har en härlig humor :-)

Ha det gott!
Kramen, Agneta

http://www.agnetas.name

Lambergsfrua

6 februari 2011 20:53

Nä kära Agneta, du har inte direkt gått miste om något, när du inte har sett Änglagårdsfilmerna.
Stavgång är bara sååå skönt och nyttigt - i vanliga fall. Men att spänna kroppen ovana muskler på grund av halka ger oväntade effekter.
Vist var det gulligt av dem att ge oss handdukarna. De blev så fina i våt badrum.:)
Mm, vi har nog samma sorts humor MiML och jag. Därför kan vi skratta gott tillsammans =)
varmaste kramar till dig min vän.

 
Ruth

Ruth

6 februari 2011 22:35

Änglagårds filmerna har nog visats på TV, men har inte sett några av dom, men har hört både ris och ros. Härliga handdukar, ljusblått är min färg, så fina dom var. Ont, det gör ont, den låten har jag sjungit i 3 dagar nu efter att jag har suttit på sadeln till träningscykeln inne, har så ont i skinkorna, till och med när jag ligger i sängen och skall vända på mig om natten. Vi har nog blivit ömtåliga på äldre dar.
Kram och god natt i lopplådan.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 februari 2011 16:24

JO visst är det så att de här filmerna inte har varit kritikernas favoriter direkt. Men det var ju samma sak med "Sound of music", som fick så usel kritik, när den kom - Hollywoodslisk, skrev man - och tänk så mycket publik den har dragit under årens lopp. Lustigt, när man tänker på det.
Stackars dig, som har ont i rumpan av träningscykeln. Du får lämna cykeln några dagar tills du är helt återställd igen. Visst har vi blivit känsligare med åren, lite sorgligt egentligen.
Ta det nu lugnt och var rädd om dig!
Varma kramar!

 
Anita

Anita

7 februari 2011 08:11

Änglagård tredje gången gillt ... är inspelad här hos oss. På Grimstorp i Sandhem, Vistorps lanthandel och naturbilder från Ulricehamnstrakten. Nu blir jag jättenyfiken var du bott som jag inte vet om *skrattar gott* Lönnarp det första Änglagård stod kvar för en vecka sen när vi åkte förbi men det byggdes upp en kopia vid Ingared en bit härifrån som de lät bränna för den filmens handlings skull.Den ruinen gjorde de sig ingen brådska med att riva efter filminspelningen så han hajade till varje gång man åkte förbi.
Jag har inte sett den nya filmen ännu men tänkte komma mig för och göra det. På Grimstorp har jag jobbat för många många år sen. Var "tf kamrer" ett par år innan vi fick andra barnet. Ett otroligt charmigt hus.
Det är bra att placera karlarna framför TV.n så man kan göra egennytta under tiden.
Stor kram till dig min vän från mej

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 februari 2011 16:20

Kära Anita!
Vad spännande att du har jobbat på Grimstorp en gång i tiden. Tänk jag hade precis för mig att "Änglagård" brann på riktigt också, men det var tydligen fel. DEt var i alla fall trevligt att se sista delen på serien och få ett avslut - och Molly kommer vi nog att få höra tala om igen.
Jag hör av mig i mail.
varma kramar till dig min vän!

 
wiper

wiper

7 februari 2011 09:52

Vad kul att ni sett den filmen. Jag har tänkt gå länge men det har inte blivit av. Dom vann ju publikpriset på guldbaggegalan. Kul att deras dotter är så bra i filmen, en kommande stjärna verkar det som. Häftig att ni bott i närheten och det blir en viss stämning på en liten ort. Dom har nog rätt att det är stavgången ;) Jag har själv testat stavar men spänner mig för mycket och blir jättedålig i ryggen. Vilka fina och ovanliga handdukar. Förstår att ni blev glada. Tjusig färg också.

Ha nu en fin måndag
varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 februari 2011 16:16

Ja, jag är säker på att vi k0ommer att f¨se mer av Molly Nutley, om hon själv vill. Tösen har utan tvivel en hel del talang för skådespelaryrket.
Ja du, att bo på en lite ort på den svenska landsbygden är mycket speciellt allra helst, om man kommer från en (större) stad.
Ja du, stavarna får allt vänta lite, tills halkan gett sig, så vi kan stava fram utan alla dessa spänningar i armar, rygg och höfter.
Vi är jätteglada för handdukarna och hängde upp dem direkt ;)
Ha det gott!
Varma kramar,

 
yvonne

yvonne

7 februari 2011 15:29

Har bara sett första Änglagård och den var ju rolig, men jag har lite svårt för denna Helena ;) och hennes tårar :D Jättefina handdukar!! Min favvo-färg också kan jag meddela.

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

7 februari 2011 16:13

Jo men visst är det så, Änglagård 1 var av en helt annan kaliber än det två senare. Det är som du säger: Helena Bergström är ju (ö)känd för att kunna klämma fram tårar i tid och otid. Dottern har gått i en bra skola;) Faktum är att jag fnissade till, när Molly blev blankögd och tårar trillade nerför hennes kinder i en av öppningsscenerna. Jag har väldigt svårt att ta den typen av filmgråt på allvar.
Vad kul att vi har samma favvofärg! Visst är de läckra, handdukarna :)
Ha det gott!
Kram,

 
Kristina

Kristina

7 februari 2011 16:01

Jag var och såg Änglagård förra helgen, jag tycker det är en trevlig film med humor och lite kärlek.
Men nu blir jag ju så avundssjuk igen på din inglasade balkong, balkong har jag men inget glas och ingen värme fläkt.
men jag gläder mig för din skull.
Jag prövade med lite stavgång idag, får väl se vad som händer.
Ha en riktigt trevlig kväll.
Kramar från mig.

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 februari 2011 16:09

Ja, Änglagård var småtrevlig och det var roligt att se skådespelarna 15 år efter förra filmen - även om några av dem inte finns i jordelivet längre.
Ja du Kristina, vi är mycket glada över vår inglasade balkong och kallar den "vårt sommarställe" som vi använder nästan hela året om. Inte när det är smällkallt - lite miljötänk har vi trots allt ;)
Hoppas du inte får samma resultat av din stavgång som vi. Vi spände oss nog alldeles för mycket och då blir det som det blir.
Ha det gott!
Varma kramar till dig.

 
Calma

Calma

7 februari 2011 19:31

Hej nib vän
TAck för omtanken,liite bättre,men hemma imorgon oxå
Vilken tur vi har barnen som förklarar saker o ting för oss,är ju oxå begåvad med underbara kids som ser till att mor får sina förklaringar ibland,*L*
HA det bäst,
Fina handdukar,det är väl rött som är favvofärg,*L*
Kramen från Calma:=)

http://calma-s.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 februari 2011 19:46

Jag önskar dig verkligen god bättring - barnen är en gudagåva oavsett om de kan hjälpa opss eller inte - fast är ju en klar fördel, när de kan;)
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards