Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 februari 2011

Hälsokontroll 2

Av Lambergsfrua - 15 februari 2011 18:18

Ja, så har jag då varit på hälsokontroll och befunnits må bra. Det visste jag redan förut, men ville ju få bland annat blodtryck, blodsockervärde och kolestrolvärde kollat.   


Enda möjligheten att få det gjort här i stan är via privata entrepenörer. Via kära Dotterns kontakter var jag hos Amidas, som drivs av två legitimerade sjuksköterskor med lång yrkeserfarenhet. De ägnar ca en timme åt varje patient/kund och vid behov remitterar de till läkare, som snabbt här av sig. Vilken vårdcentral slår det?   Ingen i Värmland i alla fall.


Målsättningen för de här "syrrorna" är, att man ska må psykiskt bra, oavsett fysiska eller medicinska problem. De lyssnar vekrligen och kommer inte med några "pekpinnar", däremot en hel del tips. Eftersom jag utan större saknad skulle avstå från ett och annat kilo kroppsvikt, fick jag med mig några användbara förslag, som jag ska försöka ta till mig i verkliga livet. Mentalt har jag redan gjort det.   


Blodtrycket på 135/70 tyckte hon var riktigt bra för min ålder. Visst är det lite svårt att ta till sig uttrycket "för din/min ålder". Jag som möter en främmande gammal tant i spegeln varje morgon. En mycket äldre tant än jag.   


Nu mina vänner ska jag njuta det där glaset svalt vitt vin, som Mannen i Mitt i Liv ställde fram till mig alldeles nyss. "Ett glas är helt  OK", sa "syrran" Agneta. "I din ålder måste man få unna sig lite också"...


Varma kramar till er alla som tittar in här   e
 
ANNONS
 
yvonne

yvonne

15 februari 2011 20:34

Så bra att du inte hade några större problem. Blodsocker och andra vanliga prover får jag kollat varje år, men kolesterolen vore intressant...eller inte ;) Men den kostnaden för en timmes undersökning var ju inte så farligt! En gång om året eller nåt. Ska kolla upp det! :) Ha det gott och skål!! Lite vin då och då är bara nyttigt! :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

15 februari 2011 22:41

Åh, tack, go'a Yvonne för det. Ett glas vin (eller kanske två) lär ju vara bra för blodet, sägs det. Fast å andra sidan kan man ju undra om vitt vin renar samvetet på nå't sätt...
Båda "syrrorna" på Amidas lär vara lika bra, men jag hade Agneta och var/är supernöjd.
Varm kram!

 
Ingen bild

Sussie

15 februari 2011 21:00

Gu va skönt o veta att allt är bra. Vin kan man ju ta i rent medicinskt syfte ; )

Lambergsfrua

15 februari 2011 22:38

Jo, men Guuu' va' klokt du talar, Sussie! Du måste ha gått i Mörlandaskolan LOL.
Kramar!

 
Ingrid

Ingrid

15 februari 2011 21:06

Så skönt att du gick igenom besiktningen och blev befunnen ha bra värden. Då kan du absolut unna dig ett gott glas vin.

Jag håller med dig om det där att spegelbilden inte riktigt stämmer överens med den inre bilden man har av sig själv.

Ha nu en fin fortsättning på kvällen!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

15 februari 2011 22:36

Tack go'aste Ingrid!
Vinet smakade bra och sen har jag sett på Sofias änglar - med pappersnäsdukar inom räckhåll. Ett så varmt och medmänskligt program tycker jag. Men MiML stånkar och pustar över den tårdrypande vinklingen. Tänk så olika man kan se på en sak.
Varmaste kramar!

 
Ruth

Ruth

15 februari 2011 23:48

Härligt att få rena papper på besiktningen, så ska det vara, nu slipper du en ombesiktning.
Grattis vännen !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 februari 2011 13:14

Tusen tack, go du!
Ja, nu kan kan jag hänga med ett tag till;)
Varma kramar,

 
wiper

wiper

16 februari 2011 12:00

Vad härligt att allt såg bra ut. Jag har själv varit på en nyss och allt såg bra ut än om jag inte mår så bra så är tydligen värderna bra. Du ser då inte ut som en gammal tant. Du är full av liv och har ett sånt vackert leende. Det finns inga tanter längre som det var förr. Ditt blodtryck är jättebra och det finns yngre som har högre både under och övertryck. Härligt att det finns ett sånt bra privat ställe och inga pekpinnar. Vi hade privat läkare när vi bodde på vårt förra ställe men här har den privata redan fullbokat jämt. Vi har ändå en bra vårdcentral där jag fick massor av prover och undersökningar nu när jag var där sist.

Ha en fin onsdag
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 februari 2011 13:17

Tack go'a Wiper!
Ja, det känns skönt att fp veta, att jag faktiskt mår så bra som jag tycker;)
Du har rätt i att tanten från förr, inte finns på samma sätt idag. Däremot kan jag känna mig som 100 år ibland på morgnarna, när jag går upp och sen inte möter sitt fräschaste jag i spegeln.
Jag hade väldigt gärna gått till vårdcentralen här, om de bara hade tagit emot mig, men de bedriver inte hälsovård.
Skönt att dina värden ändå var bra, även om du inte känner dig i toppform.
Varm kram,

 
Anita

Anita

16 februari 2011 13:46

Såg min vän att din käre make slog upp ett glas vitt så jag skyndadae mig in hit för att få vara med på ett lite hörn. För mig räcker ett halvt ... Det är stämningen högtidligheten som är målet med det, för mig och säkerligen för er också. Tänt ljus till det .... Då njuter man av den här ledigheten som staten så "frikostigt" gett oss.
Bra blodtryck har du ... Jag har ungefär detsamma om jag tar bort tabletten jag ätit i många år för stresshjärta. Resten vet jag för egen del inget om för jag har inte kollat ... Skall få kallele om ett år men känner jag mig själv så bokar jag nog av det.
Har blrjat på ett mail till dig så snart min vän är jag i mailboxen och tjôtar.Kram vännen och tack för att du finns.

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 februari 2011 23:31

Kära Anita!
Levande ljus måste man bara ha den här årstiden och annars också förresten. Hoppas vårt vin föll dig i smaken ;)
Stresshjärta låter jobbigt. Vad skönt att du får medicin mot det, så trycket blir normalt.
Inte ska du boka av tiden, när du blir kallad om ca ett år! Du måste ju vara lika rädd om dig själv som du är om bilen - den besiktigar du ju varje år =)
Mina varmaste kramar till dig - mailet har jag fått, tack.

 
Ingen bild

Sonen

16 februari 2011 16:44

Att dina värden är bra förvånar mig egentligen inte, det syns liksom på dig att du mår bra ;) Ändå är det så klart bra att man kollar sig emellanåt och lever efter devisen Better safe than sorry. Det lönar sig i längden.Hoppas det också ordnar sig med magen på Tuffe Uffe, han har ju haft strul med den biten så länge att det räcker snart, kan man tycka.

/ Kram

Lambergsfrua

16 februari 2011 23:25

Tack go'a Peter!
Vi hoppas få ett svar från röntgen snart. Inte kul att gå och vänta.
Ser fram mot att du kommer hit =)
Många kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Söndag 10 feb 22:30

2019 har hittills bjudit på vinter med en hel del snö och åtföljande halka. Julen städades bort här strax efter Trettonhelgen, men självklart glömmer man någon liten julpryl någonstans. I år var det en röd julduk modell mindre, som manade mig till en...

Av Lambergsfrua - 30 december 2018 17:00

Årets sista månad har bjudit på både på både milda, gröna dagar och mindre varma och snöiga dagar.Här fick vi snö som låg kvar över jul.  Luciamorgonen bjöd på skönsång i TV-rutan och vi firade med varsin lussekatt till kaffet. Det här charmiga oc...

Av Lambergsfrua - 17 november 2018 13:15

OKTOBERHela månaden gick på sparlåga medan Käre Mannen i Mitt Liv och fajtades med bältrosen i ansiktet - ingen trevlig eller vacker "blomma" precis. Han slapp i alla fall den värsta så kallade "helvetessmärtan" men tröttheten var massiv och än har h...

Av Lambergsfrua - 19 oktober 2018 18:15

SeptemberFörsta höstmånaden bjöd på sommarkänsla.Vi åkte med en bussresa till Savalen i Norge och fick några härliga dagar i underbar fjällnatur.   Från vår balkong hade vi strålande utsikt över den ganska stora sjön Savalen.Vädret var lite växlande,...

Av Lambergsfrua - 2 september 2018 16:30

  Sommarmånaderna rann iväg med blixtens hastighet - men blixtar och dunder och framför allt regn har varit en bristvara. Varmt och torrt praktiskt taget tre månader i sträck - med några få undantag, bland annat midsommarafton.JUNI   Då firade vi en...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

Följ bloggen

Följ Lambergsfruas  blogg med Blogkeen
Följ Lambergsfruas  blogg med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se