Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under mars 2011

Av Lambergsfrua - 13 mars 2011 12:45

Kung Bore börjar tackla av och verkar ha förlorat det hårda greppet om naturen och oss - och ingen kan vara gladare för det än jag   


Det ska inte dröja alltför länge, innan vi kan njuta av den här utsikten över Lambergstjärnen - det här var den säsongens första båt på tjärnen.


Vi var bortbjudna till goda vännerna Anneli & Rune igår för att umgås, äta gott och se på TV. Först var det ju match mellan de två kaffestäderna Karlstad med Färjestad och Gävle med Brynäs. Sorgligt för oss FBK:are att se "våra grabbar" få på pälsen.   


Melodifestivalen gick väl ungefär, som vi hade trott. Anneli & Rune trodde mest på vinst för Danny. Även om vi också insåg, att han hade stora vinstchanser, trodde nog både MiML och jag, att Erik Saade skulle vinna, men hoppades ändå på The Moniker. Det var ju inte så tokigt gissat för någon av oss fyra  Nu gäller det bara, att Saade lyckas kvala in till Eurovision Song Contest med sitt nummer. Om inte annat är han ju söt, så det räcker och blir över *fniss, fniss*


Avslutar med en vårbild från området, där kära Dottern med familj bor. Jag säger bara: "Kolla in här Kung Bore - och ge dig!"


Varma kramar!

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 11 mars 2011 23:19

När solen skiner och står allt högre på himlen, känns det som vår i luften, trots att det ligger s-- kvar på marken. Idag syntes de första mörka fläckarna på isen, vilket betyder att gårdagens regnblandade s-- har gått hårt åt både s-- och is.   


Och vi såg två skrattmåsar flyga förbi vår balkong! Man undrar ju var de ska hitta mat just nu med s-- på marken, hela Vänern isbelagd och is på vår Tjärn. Det blir väl "sopsortering" som gäller för dem ett tag framåt.


Dags för loppelådan.

Godnatt alla människobarn och sov gott!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 9 mars 2011 13:00

Himlen är grå, det blåser - och SNÖAR! SNÖN ligger nästan vågrätt i luften.



Nu tänker jag bojkotta ordet S och skickar en hälsning till Kung Bore i stället.


En sån här dag är som gjord för lite släktforskning. Jag snurrar runt bland kyrkböckerna för att få veta lite mer om släkten på MiML:s farmors sida. Jag är bloggvännen Anita stort tack skyldig. Hon har verkligen varit till stor hjälp. Nu fortsätter jag på egen hand. Vi får väl se vad jag kan komma fram till.


Önskar er alla en skön dag - utan S--!

Varma kramar,

Lambergsfrua    

Av Lambergsfrua - 7 mars 2011 10:40

Idag hissar jag flaggan för att gratulera vännen Tommy på hans fördelsedag.

  Hoppas du och alla andra för en fin dag!


Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 5 mars 2011 15:10

Nu kan man väl i alla fall säga att vi har senvinter eller varför inte vårvinter. Det låter mer hoppfullt och lovande. Ni minns väl ramsan: Januari börjar året, februari kommer näst, mars april har knopp i håret.


Än har jag visserligen inte sett någon knopp, men bara snön försvinner dröjer det nog inte länge förrän scillan lyser blå igen vid vår entré.


På tal om den där månadsramsan, lustigt nog nämns aldrig ordet vinter i den. Den är allt lite förljugen, antagligen för att få ihop ett hyfsat rim. Juli, augusti och september - härlig sommar är det då. Vi har väl knappast härlig sommar hos oss till slutet av september. Men inte ska man haka upp sig på bagateller en sån här solig dag   


I gårdagens solsken utförde Gumman Tö ett bra dagsverke. Får hon bara lite hjälp på traven är hon effektiv som få   


Nattetid gör Farbror Frost vad han kan för att sätta krokben för Gumman. Han lägger ut glansiga ismattor på gator och vägar och trottoarer, men hon är envis och ger sig inte så lätt, när hon väl kommit igång med sitt jobb.


I kväll blir det Melodifestival för oss. Ska bli lite spännande att se, hur det går i Andra chansen.


Önskar er alla en fortsatt skön och trevlig lördag.

Varma kramar!

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 3 mars 2011 12:15

Jag har inte suttit vid datorn så mycket den här veckan. Sonen har varit på besök, så jag haft lite annat för mig. Idag åker han hem till Göteborg igen - och då verkar det som solen ska lyckas tränga sig fram. Typiskt!


Efter lunch blir det nog en promenad, men sen ska vi ha en slappardag med skidåkning (på TV alltså), släktforskning och scanning av gamla brev.

Ja de två senare aktiviteterna deltar inte MiML i. Han kollar gärna resultatet av forskningen, men annars är det helt och hållet mitt revir.


Idag får det bli några ljuvliga förgätmigejer till Kung Bore. Han borde smälta vid blotta åsynen av denna väna blomma   


Önskar er alla en fin dag!

Varma kramar, 

Lambergsfrua    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards