Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 7 april 2011

VÅR!

Av Lambergsfrua - 7 april 2011 11:54

Vi har sol och +10 här och snön är i princip helt borta.

I skyddade lägen invid värmande husväggar gläder krokus i olika färger och lysande blå scilla.


Skira snödroppar pressar sig upp i fjolårsgräset 


Isen håller på att förlora sitt grepp om Tjärnen -  men än är det inte läge för någon båttur.


Där isen släppt har fåglarna fått total fnatt. En grupp skrakar jagar omkring som stolliga, just nu är sju hanar som svassar runt och gör fruktlösa försök att jaga bort varandra från en hona. I utkanten avvaktar flera artfränder. (S)Krakarna borde vara helt slutkörda vid det här laget - men icke sa Nicke.


Lite längre bort sitter en hel måskoloni på iskanten och tycks trivas med livet. Änderna håller sig på sin kant vid stränderna och under bron.


En ensam svan har varit på besök, men gav sig iväg igen efter bara något dygn. Vi har ännu inte haft besök av något par och kanske de struntar i att mellanlanda hos oss i år - saknar de vackra fåglarna.

Flera svärtor har synts bland skrakar och knipor.



En skarv kom flaxande och slog sig ned på iskanten längre in i Tjärnen. Skrattmåsarna höll sig på sin kant - de verkade ha respekt för den stora fågeln.


Lugnast kanske att kolla in läget från en lite upphöjd position. 


Nyss tittade MiML ut genom fönstret och utbrast:" Ser jag helt fel, eller? Kolla träden!!"
Och visst börjar de skifta i grönt! Från en dag till en annan, för i går syntes ingenting. Underbart är bara förnamnet - nu blir det bara bättre och bättre.   

Önskar er alla en härlig dag i vårsolen!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ingen bild

Anita

7 april 2011 16:51

Men vad vårlikt ni har i Karlstad. Tittade ut här för att se om jag kunde se något som skiftar i grönt på våra björkar men inte då ... Trodde jag bor längre söder ut men det går nog kanske efter andra mönster *skrattar* I allafall så bjuder du en vårtörstig Västgötska på underbara bilder som lägger sig som bomull kring hjärtat.
Ha det gott i vårtider. Njut och andas in den färska vårluften som är nyttig efter en envis och kall vinter.
Stor kram till dig min vän, från mej !!!

Lambergsfrua

7 april 2011 22:18

Jo men Anita, visst var det en svag skiftning i grönt på min bild, eller hur? Nog tycker jag och MiML det i alla fall.
Vet du, jag tror att du bor på en del av Sydsvenska Höglandet precis som vi gjorde förr. Höjden gör att våren alltid var/är lite senare där än på närliggande områden. VI flyttade söderut från Nynäshamn och blev så förvånade, när våren kom senare till oss än i Nynäs - något jag hade väldigt svårt att förlika mig med. Jag bodde ju 25 mil söderut från Nynäs! :o
Tack för berömmet - glad att du gillade mina foton. Jag har bara varit ute en kort stund idag - det blåste alldeles förgrymmat för att vara skönt.
Varmaste kramar till dig min go'a bloggvän!

 
yvonne

yvonne

7 april 2011 16:54

Visst går det fort med naturen nu...Björkarna är inte gröna än tror jag, det är mest pilarna som är tidiga! Fåglar är kul att kolla på, älven är i stort sett uppgången också! Att det blåser idag tar nog rätt bra på den kvarvarande snön! :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

7 april 2011 22:11

Ja, men nog var det en svag skiftning i grönt på bilden jag visade? Det var i alla fall stor skillnad från den bild jag tog igår, där allt bara var en svag violett nyans. Helt grönt är det inte, men en svag skiftning i grönt.
I går låg isen fortfarande på älvgrenen ner mot Örsholmen, men det går så rasande fort nu, att det svårt att hålla sig uppdaterad. Huvudsaken är att VÅREN år på gång.
Kram!

 
Suss

Suss

7 april 2011 19:44

Äntligen börjar den härliga tiden då man kan stå ut med ett oväder (som vi har idag, dock bara BLÅST), när det ändå finns blommor i nästan varenda rabatt. Jag har också som tur är! Kram

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

7 april 2011 22:06

Vi har också haft kraftig blåst idag, men den i kombination med sol och plusgrader har banat väg för VÅREN. Jag gläds för varje litet vårtecken nu - och det finns en hel del.
Varma vårkramar!

 
Lena

Lena

7 april 2011 21:23

Det går fort nu. Har regnat här hela natten och det tar hårt på snön. Men vi ligger efter er. Men nu är vi på gång även i mellersta norrland.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 april 2011 22:04

Ja Lena, när Gumman Tö verkligen tar krafttag, då går det fort. Idag har vi suttit på vår inglasade balklänning och faktiskt sett isen smälta undan i Tjärnen. Roligast var när ca 50 skrattmåsar satt på ett isflak, som sakta gav sig iväg på drift mot stranden. Måsarna satt kvar ända tills flaket stötte mot land. Då plötsligt lyfte de och fann för gott att ta sig en simtur ute i öppet vatten.
varma kramar!

 
Calma

Calma

7 april 2011 22:08

Hej på dej
TAck för helt ljuvliga bilder,som vanligt,
Nu är den verkligen här,våren
Kramen från Calma:=)

http://calma-s.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 april 2011 22:12

Kära Calma!
Visst är det underbart när våren gör sitt intåg - nu kan det bara bli bättre och bättre.
Varm kram!

 
Ruth

Ruth

8 april 2011 00:05

Så mycket vår du har lyckats fånga på bild, eller är det foton från förra våren så du luras hehe. Nog ser det ut att grönska lite lätt på träden, då är det våren på riktigt.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

8 april 2011 13:29

Tack, tack - men nej,det är inte lur. Alla fotona är från nu. Den svagt gröna nyansen är kvar idag också, så visst är våren på gång. En härlig tid =)
Önskar dig en lugn och skön helg - utan timmerbilar.
Varm kram!

 
Ingen bild

Sonen

8 april 2011 09:08

Märkligt nog hade jag innan faderns kommentar inte lagt märke till att man kan ana en svagt grön färg bland grenarna i träden. Såg ett par krokusar i helgen men det är också allt. Våren kanske har kommit längre uppe hos er? Det skulle inte förvåna mig i så fall ;p

Kram

Lambergsfrua

8 april 2011 13:26

Jodå, den lätt gröna nyansen finns kvar, så det var ingen synvilla ;)Va? Har ni inte krokusar och scilla i Allén? Där brukar det ju komma tidigt. I alla fall tidigare än hos oss.
Idag blåser det snålt men vi har +11 och växlande molnighet. Fadern var med mig nere i tvättstugan och hade ingen ork kvar alls. när vi kom upp igen. Det här har varit en
pärs för honom och nu gäller det att ta det lugnt och återhämta sig.
Önskar dig en bra helg!
Stor kram,
Ma & Pa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards