Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 april 2011

TÅGSLÄPP!

Av Lambergsfrua - 21 april 2011 11:15

Ja, nu handlar det förstås inte om någon slags urspårning av tåg utan en visning av fina gamla tåg från 1930- och 40-talet.


Föreningen Värmlandståg visar årets utflyktvagnar i Kil på annandagen mellan kl.10 och 16 och om det evenemanget kan du läsa mer här Eftersom både MiML och jag är tågentusiaster och förtjusta i tåg av alla de slag, både äldre och nyare, kommer vi att åka dit för att kolla runt - och njuta.   


Under hela dagen bjuder man på kaffe i Sveriges största restaurangvagn!
Det finns även möjlighet att köra tåg själv, även om så bara på den lilla modelljärnvägen.


Min gissning är, att MiML kommer att prova på jobbet som lokförare - om det inte är för långa köer   


Soliga påskkramar!

Lambergsfrua

 
 
Ailas

Ailas

21 april 2011 15:13

Fint du har påskpyntant här på bloggen!

Hoppas att inte tåget spårar ut bara, med så många ovana förare. :)

Vill önska dig en riktigt fin påsk!
Kram

http://ailas.svenskablogg.se

Lambergsfrua

21 april 2011 16:45

He he!
Nu var du riktigt rolig, Ailas:D Jag får väl hjälpa MiML att styra, eller vad det heter när man kör loket.
Tack för berömmet!
Önskar dig en mysig påskhelg!
Solig kram!

 
yvonne

yvonne

21 april 2011 16:07

Jag gissar att er granne också ska vara med ;) Hälsa från mig! Jag såg en lapp om detta förut när jag var nere i Haga hos en kompis som öppnat Karlstad Kultur och Kuriosa-affär! Han är också lite inblandad i det här tågandet...det brukar gå tåg till bluesen i Åmål en del år! :) Hm..Kil...där bor ju systerdottern...kanske åker jag dit en sväng!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

21 april 2011 16:43

Ja men självklart Yvonne - han ska vara med. Han påminde oss för säkerhets skull häromdagen;)
Han hade tre lappar och har satt upp i några av våra hus. Vet inte om det är han eller någon annan fantast som varit framme.
Varför inte kombinera ett besök hos systerdottern med en koll på de gamla vagnarna. Är vädret bara bra, kan det ju vara trevligt.

Vad spännande det låter med en Kultur och Kuriosaaffär.Vi rör oss nere i Haga lite då och då, men den har jag inte sett.
Glad Påsk-kram!

 
Ingen bild

eva

21 april 2011 17:26

jag tycker det är så roligt att läsa din bllogg och se alla fina bilder du lägger ut,jag är dålig på att skriva, men jag följer ditt och din familjs liv i karlstad och njuter av bilder på solupp och nergångar , fina blommor och inte att förglömma fina bilder på dej och mannen i ditt liv.Just nu har jag gjort ett uppehåll i mitt facebokeri över sommaren,kommer nog tillbaks till hösten kanske när jag har mer "innetid". Önskar ialla fall dej och ulf en glad påsk och vem vet, jag kanske lämnar en liten hälsning här ibland. Stor kram från "ljungfrua"

Lambergsfrua

21 april 2011 19:58

Go'a Ljungfrua!
Det var riktigt fyndigt namn :D
Tusen tack för ditt inlägg som gladde mig mycket. Men man behöver inte skriva, jag är glad bara att du tittar in:)
Jag såg hos Maria, att du har tagit semester från FB. Jag var faktiskt inne och letade efter dig i går, men nu vet jag varför jag inte kunde hitta dig. Jag kommer också att dra ner både på FB och bloggandet lite. Det finns ju så mycket annat man vill pyssla med den här tiden på året.
Roligt att du gillar mina bilder och det jag skriver.
Vi har en lugn påskhelg i år. "Ungdomarna" (de skulle gapgarva, om då såg att jag kallar dem det) är upptagna på sitt håll och vi klarar oss fint själva. Det blir några småturer i omgivningarna och så blir det tågen på annandagen.
Önskar dig allt gott och du är alltid välkommen tillbaka hit;)
Ha en mysig påskhelg!
Soliga kramar från oss båda.

 
Ruth

Ruth

21 april 2011 23:40

Hujedamig om MIML skall vara lokförare, hoppas han inte får motorstopp en att ni hinner hem och får sill och sillasupen !
Glad Påsk / kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 april 2011 11:54

He he! Jag kanske får vara behjälplig med styarndet, så allt går rätt till - och vi hinner hem till påskäggen med tillbehör ;)
Ha en fortsatt mysig påskhelg min vän.
Soliga kramar,

 
wiper

wiper

22 april 2011 10:15

Vad kul och intressant. Jag själv kommer från en tågsläkt. Två morbröder var stinsar, en var lokförare, min morfar var tågmästare, mamma var sekreterare åt chefen på Sj ;) Jag älskar gamla tåg och i Gävle har dom det största järnvägsmuseet i landet. Din bild är så fin så man blir sugen att hoppa med.

Ha en fin långfredag också plus Glad Påsk till er båda
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 april 2011 11:52

Vad roligt, att du har tågbakgrund och också gillar gamla tåg. Vi åker gärna på museijärnvägar, men det är nästan lika roligt att bara titta. Vi har självklart varit på Järnvägsmuseet i Gävle och även det i Ängelholm. Var i Gävle under 150-årsjubileet - en fantastisk upplevelse för tågfreaks. Då var alla hotellrum i hela Gävle fullbokade, så vi bodde i Sandviken. Och åkte förstås tåg till Gävle - ett äldre tåg som då trafikerade linjen.
Tågsläppet finns på olika platser i Sverige just på annandagen. Googla på Tägsläpp så kanske du hittar en plats nära dig ;)
Önskar dig och din man en riktigt mysig påskhelg!
Soliga kramar,

 
wiper

wiper

22 april 2011 10:16

Ps ursnygg bild på dig och jag gillar dina solglasögon som du passar ypperligt i

kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 april 2011 11:44

Åh! Tusen tack go'a Wiper för den kommentaren! :) Dottern tog fotot förra veckan, när vi satt i solskenet i deras trädgård.
Soliga kramar och GLAD PÅSK!

 
Anita

Anita

22 april 2011 22:46

Jag gillar också att åka tåg. Det är bara att åka med och inte ha några som helst bekymmer ... Kan resa på sig och gå omkring lite om man känner att man vill dra runt blodet i kroppen för en stund. Hoppa ni får en fantastisk dag och att Uffe får pröva på lokförarjobbet ... Det är aldrig för sent att sadla om i livet. Med honom vid rodret vet ingen var de hamnat ... Han kan säkert många goa ställen så jag önskar att jag vore en av resenärerna ...
Stor kram och fortsatt Glad Påsk!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 april 2011 11:34

Vad kul att du också gillar att åka tåg. Jag håller helt med dig att tåg ger bekymmersfri resa - hm, för det mesta i alla fall ;) Vädret ser ju lovande ut hela påsken, så jag hoppas och tror att det blir en trevlig utflykt. Ja, vi får se var vi hamnar med Uffe vid spakarna - fast det är väl snarare joysticks som används vid körning av miniatyrjärnvägar.
Tusen tack för ditt mail - alltid lika välkommet och uppskattat. Jag återkommer så småningom.
Soliga och varma kramar till dig min go'a vän!

 
Ingen bild

Kopings-Mailis

23 april 2011 11:20

Får önska dig och din kära make en Trevlig Påsk!
Själv blir inte min påsk så trevlig.
Min äldsta son (51år)ligger nersövd på sjukhuset i Uppsala.Han hittades in sin lägenhet i onsdags morse och har inte gått att väcka sedan dess.
Åker dit alla dagar i påsk och ber till Gud att han ska vakna igen.
Kramar till en jättegod bloggvän som du:

Lambergsfrua

23 april 2011 11:29

Åh kära go'a Mailis!
Jag riktigt ryser när jag läser, vad du skrivit om din son. Så fruktansvärt och skrämmande för dig. Jag förstår så innerligt väl, att du är förtvivlad och oroligt till bristningsgränsen. Måtte nu detta gå väl, så att han vaknar upp igen.
Tack snälla du för påskhälsningen - jag blir rörd av, att du ens tänkte på mig, som du har det nu.
Jag känner med dig och mina tankar är med dig. Jag skickar mina allra varmaste tröstekramar till dig min go'a vän.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards