Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 10 maj 2011

Tut i luren och lite annat

Av Lambergsfrua - 10 maj 2011 21:47

Måndag

Ryanairs plan från Karlstad 19.50 landade på Girona-Costa Brava Airport nästan 15 minuter före tidtabellen - då ljuder en inspelade fanfar och en röst förkunnar, att Ryanair är Europas punktligaste flygbolag.


Vår flygresa var billigare än den förbeställda taxiresan in till vårt hotell i Girona bara 11 km från flygplatsen - och den resan var inte heller dyr.


"Twin bed" stod det i rumsbeskrivningen. Det lät trångt, så vi hade inga stora förväntningar. Förvånat glodde vi på den rejält tilltagna sängen i det rymliga rummet. Det finns loppelåda och det finns loppelåda - en viss skillnad är det allt   


Tisdag

Efter en riklig frukostbuffé, som bland annat bjöd på många olika sorters färsk frukt, gav vi oss ut på upptäcktsfärd i stan. Vi hade utrustats med karta och tips i hotellreceptionen. Där rådde man oss (gamlingar) att ta buss till Gamla stan, men vadå? Stan utforskas inte lika bra från en buss, resonerade vi.


Började med att slinka in på det stora varuhuset El Corte Ingles - och där blev vi kvar iganska länge  bottenvåningen bland alla matvaror.


Härnere finns allt man kan önska i matväg. MiMl häpnade över all lufttorkad skinka som hängde i rader.


En liten del av den säkert 20 meter långa fiskdisken sprängfyll med olika slags fisk och skaldjur.


Varje tisdag och lördag pågår en stor marknad i det fria mestadels skönt skuggad av stora träd. Frukter och allehanda gönsaker till lägre priser än hemma. Ett kilo stora, saftiga och söta jordgubbar kostade 2,5 Euro.


Här står damerna i kö för att köpa charkuterier.


Det gick bra att komplettera matvaruinköpet med lite underkläder. Jag gillar sättet att skylta tangatrosorna på en cirkel. Snyggt! Här fanns också massor av kläder, skor och textilier ¨- men hur någon kunde hitta ett par skor här är för mig en gåta.


Passerade Rosornas park på väg mot Gamla Stan,


Skönt skuggande träd med knotigt grenverk.


Kul och effektivt sätt att skydda träden mot kissnödiga hundar  

Grannträdet var omgivet av buntar med ris och etta annt med staplade trärundlar.


Nej, nu lägger jag av, för uppkopplingen är minst sagt SEG.

Vi var i alla fall ute och travade i ca sju timmar, visserligen med en och annan paus, men jag lovar att det känns i fötter och skånkar i kväll.

Vi har nämligen haft sol och +28 i skuggan. Och ibland måste man ut i solen för att ta sig fram också.


Önskar er alla en god natts sömn och en fin dag i morgon.

Soliga kramar,

Lambergsfrua

 
 
Ingrid

Ingrid

10 maj 2011 23:26

Så härligt det ser ut och så fina foton du tagit!
Rosorna var bara för ljuvliga och all den goda maten på El Corte Ingles.

Nu är det dags även för mig att stänga ner och gå till sängs, till lopplådan!
Kram och godnatt!

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

11 maj 2011 10:26

Tack, tack go'a Ingrid! Som du förstår har jag som vanligt massor av foton både av blommor, från marknaden och Gamla Stan - men uppkopplingen är inte så snabb. Varje foto tar evigheter att ladda upp. Åtminstone känns det så ;)
Önskar och din Åke en skön dag!
Soliga kramar,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

11 maj 2011 07:08

Oj, har ni varit i Spanien! Sambon var där för nån månad sen fre-mån. (tittade på fotboll) De åkte buss från flygplatsen in till staden. :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

11 maj 2011 10:23

Inte har varit - vi är =D Vi funderade också på buss först, men insåg att vi hade ca 2 km till vårt hotell från busstationen. Taxi därifrån vid midnatt - njäe - inte kul.
Förstår att många åker ner över weekenden för planet från Girona till Karlstad i måndags var nästan fullt. Låter hoppfullt för en fortsättning på Ryanairs satsning på Värmland.
Kam!
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

11 maj 2011 07:47

Lyckostar som är ute och reser. Vi kanske snart kan resa ut också för vi håller på att förbättra lite för oss själva ;) Vad skönt att det var en bra och bred säng på hotellet. Vilken fantastisk marknad. Man vill bara vara där och dina bilder är jättebra tagna. Vilken kul grej detta med stenarna mot trädet ;)

Ha det toppen därnera och sköt om er
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 maj 2011 10:17

Tack go'a Wiper för alla rosor du ger mig. Jag hoppas verkligen att ni också kan komma ut på en resa snart. Miljöombyte piggar upp oavsett vart man reser.
Marknaden var en härlig upplevelse, kanske mest för att det inte alls var för några turister utan för folk som bor här. Ljudnivån var väldigt - osvensk ;)
Ha det gott!
Soliga kramar,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

11 maj 2011 10:39

Lylloz där som åter är ute och reser. Så många fina foton, blev så sugen på dom torkade skinkorna, det är så gott. Som alltid finfina foton. Njut varje minut och hoppas på flera foton. Fortsätt spana på omgivningen och lapa sol.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 maj 2011 16:05

Tack snälla! Visst är sådana där lufttorkade skinkor delikata. Det finns även på vår frukostbuffé tillsammansmed en masa annat "godis" - till och med kyld champagne om man känner för det i arla morgonstunden =D
Soliga kramar!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Pelle

11 maj 2011 13:54

Snygga foton. Vilka skinkor! Och nu avser jag inte de som ska omslutas av tangatrosorna utan de som hängde på rad i varuhuset. 100 gram skinka, lite ost, ett gott bröd och lite rosévin därtill så har ni en lunch som definitivt slår Sibylla.

Lambergsfrua

11 maj 2011 16:02

Tack Pelle! Ja, jag förstod ju direkt att det inte var mina skinkor du menade i alla fall =DD
Vår lunch idag bestod just av det du beskriver, Så vi håller med - Girona slår Sibylla med hästlängder ;)
Kram från oss båda,
Svär-Ma

 
Ingen bild

Maria

11 maj 2011 18:28

Åh, jag vill också åka. Jag lovar att jag utan problem hade hittat minst ett par skor i högen du fotograferade. Sen hade jag njutit av goda charkuterier o vin till lunch. Champagne till frukost hade nog också slunkit ner :)

Lambergsfrua

11 maj 2011 18:35

Vet du, när vi gick där på marknaden sa jag till pappa, att här skulle Maria ha fyndat massor av saker, både kläder, skor, väskor och annat - men det var dåligt med klockor =D
Jag får kanske testa champagnen i morgon bara för att ha gjort det. Skulle ju ha varit jordgubbar till då också, men det får väl duga med den andra fräscha frukten ;)
Kramar från oss båda.
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards