Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Fortsättning tisdag

Av Lambergsfrua - 11 maj 2011 18:36

Efter marknadsbesöket drog vi oss in mot Gamla Stan. Dit leder flera broar över floden Onyar.


En av dem är byggd av Eiffel - samma gubbe som konstruerade Eiffeltornet.


Den här dockan i människostorlek hängde över en av gatorna, men vi vet inte varför. 


Mellan andra och tredje söndagen i maj pågår Girona Flower Time. Då öppnar många familjer och företag sina blomstersmyckade innnergårdar eller trappuppgångar för alla som vill titta och njuta - och fotografera.


Den här installationen med träbitar och röda gerbera fanns på den branta vägen upp till Katedralen. Kanske mer intressant än vacker.


Då var det här nätet fyllt med gerbera desto vackrare, när solen silade ner genom maskorna.


I Gamla Stan finns ett litet tåg, som tar passagerarna nästan ända upp till toppen av stadsdelens hopp. Självklart åkte vi det, fast på onsdagen.


Vi åt dagens lunch på en servering nedanför Katedralen med utsikt över trappan dit upp. Den var avstängd för den här blomsterinstallationen med "vårglöd" i olika färger.


Om man nu ska ha galler för fönstret, varför då inte göra det lite konstnärligt dekorativt - kanske ormhuvudena skrämmer eventuella tjuvar.


Den här utsmyckningen innanför de tunga portarna till ett "Convent", tycker jag är så ful att den blir rolig - - fast så var det nog inte tänkt.


  Blommande solfjädrar beundras av en besökare med kameran på lilla magen.


  Här är det röda nejlikor som arrangerats likt ett spindelnät.


Gamla Stan ligger på ett berg och backarna är många och branta. Här finns den judiska stadsdelen. Om den och lite annat om Girona kan du läsa här


Damvippeliknande dekoration i en av gränderna.


Bästa sättet att använda ett paraply - när det inte regnar förstås.


Innovativ blomsterinstallation...


Hoppsan! Här är det millimeterpassning som gäller - och jodå, föraren lyckades lirka in bilen utan att skrapa i någonstans.


Sista blomsterarrangemang för idag (eller snarare igår).


Om det inte regnar i morgon tar vi tåget till Barcelona - bäst att ladda kamerabatteriet!.


Önskar er alla en god natts sömn i sköna loppelådan.

Soliga kramar,

Lambergsfrua

 
 
yvonne

yvonne

11 maj 2011 21:30

Å, så trevligt att stanna i Girona! Jag har varit i Llorett de Mar och Blanes, som ligger vid havet inte så långt därifrån...Och åker man som ni mån-fre så hinner man ju lite mer än över en helg! Ha det gott!!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

11 maj 2011 22:13

Tusen tack, Yvonne! Vi njuter och här finns mycket att se i Gamla Stan. Vi skulle valt ett hotell lite närmare den delen av stan, men vårt hotell är suveränt bra för övrigt. I morgon tar vi tåget ner till Barcelona - om det inte spöregnar förstås ;)
Soliga kramar!
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

11 maj 2011 22:42

Vilken intressant resa ni är på och så mycket fint ni bjuder oss på här i bloggen. Allsköns blomsterprakt, många med dårlig fantasi, men intressanta på sitt lilla vis. Ser att ni njuter varje minut, fortsätt filma så får vi se mycket intresanta foton. Tusen tack för titten !
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 maj 2011 19:20

Tusen tack Ruth! Ja allt var väl inte så där supertjusigt, men ganska roligt ändå att se. Vi har ju inga motsvarigheter i Sverige - medan Holland slår det mesta.
Soliga kramar!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

12 maj 2011 18:48

Så häftiga blomsterinstallationer! Kul att se :)

Lambergsfrua

12 maj 2011 19:18

Tja, det var väl lite si och så men väldigt intressant. Inget slår Holland och deras Blumen Corso - där kan vi tala om blommor =D
Kramar från oss båda,
Ma

 
Lena

Lena

12 maj 2011 19:25

Härliga bilder med roliga arrangemang av blommor. Hoppas din resa fortsätter gott. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 maj 2011 20:42

Varmt tack, Lena!Jag tycker kanske att en del arrangemang var mer roliga än snygga, men en trevlig idé med Flower Week. VI hade ju tur som kom hit just under den veckan.
Solig kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Erik

14 maj 2011 20:30

Kul med Tetris i sista bilden ^^

Lambergsfrua

15 maj 2011 18:01

Va? Först fattade jag inte vad du menade, men förstår nu hur du tolkar bilden. Jag har hela tiden sett det som stora stolar =DDD
Soliga kramar,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

15 maj 2011 12:38

Jag blir alldeles tagen av alla vackra bilder du tagit från er resa. Nu önskar jag bara att Svenska spel skall ringa :0))

Vilken hisnande bil på katedralen. Blomsterinstallationen gick inte av för hackor heller, jättekul. Vilken fin bild på dig också, jag gillar din tunika.

vad härligt ni haft det. Jag bara njuter av bilderna och drömmer mig bort....

kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

15 maj 2011 17:54

Men tack snälla Wiper för alla rosor du strör över mig - gör mig förstås jätteglad =D
Svenska Spel får väldigt gärna ringa hit också;) Det var ett lyckat val av tid att besöka Girona med sin blomstervecka. Det kändes lite extra speciellt att få ta sig en titt innanför portarna och se de fina innergårdarna. Man fick en karta, där alla öppna innergårdar med blomsterarrangemang fanns inprickade och vid varje port fanns en grön skylt- svårt att missa.
Ha det gott!
Soliga kramar,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards