Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 maj 2011

Majlördag

Av Lambergsfrua - 21 maj 2011 22:51

Usch vad jag har varit dålig på att blogga de senaste dagarna. Jag tycker inte att tiden har räckt till - och när den väl gjort det, har jag varken haft lust eller ork.


Jag vet inte om ni minns, att jag för några veckor sedan skrev om Ett oväntat besök - en polispiket, som stannade alldeles nedanför vår balkong sent på kvällen gjorde oss väldigt undrande.


Nu har vi fått en förklaring, som är mer än sorglig. De fyra poliserna kom med dödsbud till en av våra go'a grannar. Sonen hade hittats död i sin säng till synes lugnt sovande. Det som upprör både familjen och oss andra är, hur man från polisens sida hanterade den här känsliga situationen. Försök tänka dig in i situationen - det ringer på din dörr kvart över elva på kvällen. Du öppnar och utanför står fyra poliser i full mundering för att berätta detta tragiska för dig. Varför så många? Varför i uniform? Och varför fanns ingen präst med? Oavsett om du är troende eller inte, kan en präst säkert ge en helt annan tröst och stöttning, än vad uniformsklädda poliser kan - hur gärna de än vill. Familjen upplevde dem som skrämmande.


Begravningen var igår och familjen är fortfarande som i dvala. "Sorgen är ofattbar", sa mamman, "men värst är sättet vi fick beskedet på". Vi förstår frustrationen, men kan ändå aldrig riktigt sätta oss in i deras situation.

Jag hoppas bara innerligt, att jag aldrig någonsin ska behöva uppleva något liknande.


Dags att ta en säng på ryggen.

Mina varmaste kramar till er alla,
Lambergsfrua

 
 
yvonne

yvonne

22 maj 2011 08:35

Oj...var det så. Det håller jag verkligen med om, att det var ett märkligt tillvägagående (heter det så?). Hade inte alla dessa poliser något annat att göra? Egentligen skulle man ta reda på hur det ska gå till vid sådana dödsbud. Jag har ju också läst (mest i deckare) att en präst är med. Det kan ju behövas vid ett chockartat besked, även om döden var s.a.s naturlig. Mycket märkligt detta, tycker jag..

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

22 maj 2011 13:32

Ja, kan du fatta! De skulle åtminstone ha varit civilklädda och inte fyra stycken. Den delen förstår jag inte alls. Familjen upplevde dem som stora, svarta (uniformerna, alltså) och hotfulla - vilket de förstås inte alls var.
Sonen var bara 35 år. Kompisen hittade honom, då han inte dök upp till den konsert, som de två hade biljetter till den kvällen. Kompisen var chockad och hade väl också behövt någon form av samtalshjälp. Usch! Jag ryser vi blotta tanken.
Varm kram!
Lambergsfrua
PS "Tillvägagångssätt" var nog ordet du letade efter ;) DS

 
yvonne

yvonne

22 maj 2011 08:35

Och så himla fin header du har nu tycker jag!! :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

22 maj 2011 13:24

Åh, tack snälla du! Jag har förstås inte skapat bilden själv utan fått hjälp av en god vän. Själva fotot är i alla fall från Lambergstjärnens norra ände mot Herrhagssidan. Läckert, tycker jag =D
Kram!

 
Anita

Anita

22 maj 2011 10:46

Det är sorligt med den lilla respekt poliser visar såna gånger. Det är inte första och enda gången tyvärr. Det är så smaklöst gjort så man skulle vilja ruska om dem och försöka slå i dem lite folkvett. Är det så att vi som idag är pensionärer eller snart är den sista generationen som fått lära oss att ha respekt för sin nästa ?? Eller är det kanske så att det är mer och mer vardagsmat för unga poliser så de håller allt tragiskt ifrån sig och beter sig hårt för att skydda sina egna känslor ??? Ja, jag har funderat på detta många gånger sen min syrra dog i Spanien. Allt sker formellt, punk slut. En lapp med UD:s telefonnummer om frågor uppstår.Hej då !!!
Jag lider med familjen och förstår att även ni känner med dem oerhört och även känner osmak för flera polisers klanderuppförande.
Ha en fin dag ni två och
Stor kram från oss

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 maj 2011 13:22

Kära Anita!
Jag håller med dig om, att detta handlar till stor del om respekt. Jag tror också, att många av dagens poliser ser och upplever så mycket elände, att de på något sätt trubbas av och "stänger av" för att stå ut. Jag tror också att samma "sjuka" drabbar många, som jobbar i vården. De kan ju rimligtvis inte engagera sig djupare i varje patient. Då skulle de ju inte orka med jobbet rent psykiskt.
Nånstans hoppas jag ju att jag har fel, men...
Idag skulle solen skina här. Det gör den inte, men blåsten har lagt sig och vi har +16.
Vi önskar er också en fin fortsättning på dagen.
Varma kramar från oss båda,

 
wiper

wiper

23 maj 2011 08:28

Fruktansvärt att få ett sånt besked och på det sättet också. Jag skulle själv inte vilja att uniformerade poliser kom till mig och berättade nåt sånt. Bättre att nån med erfarenhet kom och tog sig an dom på ett mer psykologiskt och mänskligt sätt. En präst skulle jag inte vilja kom till mig heller. Jag känner verkligen med dom och deras förlust. Jag har ju själv en son och det går knappt att ta in.

Kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 maj 2011 16:13

Ja, kan du fatta hur okänsliga de kan vara. Normalt sett brukar en präst eller diakon följa med på sådana här uppdrag, Viktigast är nog att det kommer någon, som kan lämna det sorgliga beskedet på ett inkännande sätt. Hela jag värjer mig mot att behöva ta emot ett sånt besked om sina barn.
Önskar dig en bra kväll!
Soliga kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards