Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 6 juni 2011

6 juni

Av Lambergsfrua - 6 juni 2011 10:40

Lätt soldis idag och just nu blåser det alldeles lagom för att våra flaggor ska kunna veckla ut sig och fladdra fint i vinden. 


Vi svenskar är ju lite mer återhållsamma med vårt flaggviftande i jämförelse med t.ex norrmännen. MiML och jag har en gång deltagit i i den glada festyran på Karl Johann i Oslo på 17 maj och det var en upplevelse utöver det vanliga - oförglömligt. Mungiporna var farligt nära öronen hela tiden.


Här går det lite högtidligare till, men visst firar vi.


Samtidigt vill jag passa på att gratulera vännen Gunborg i Molla, som fyller år idag. Var Molla ligger? I södra delen av Herrljunga kommun och det var just till Molla vi sköljdes iväg med den Gröna Vågen. Jag började jobba i Molla Skola, där Gunborg redan fanns. Hon blev på många sätt min trygghet i den nya miljön och de kulturkrockar MiML och jag ofrånkomligt hamnade i lite då och då.


Vi önskar dig och alla andra en trevlig 6 juni!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ruth

Ruth

6 juni 2011 19:01

Vi Svenskar är dårliga på att fira våran dag, undrar hur det är i Danmark, deras nationaldag var i går. Jag tror att inget land slår den Norska yran den 17 maj. Jag har inte gjort många knop i dag, på tok för varmt och kvavt, kläderna (som är minimala) är klistrade på kroppen, har alltid haft besvär med värmen. Hoppas ni fik en fin dag med eller utan stora utsvävningar.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 juni 2011 22:50

Ja du Ruth, det där med nationaldagsfirande har vi inte fatta riktigt. Där är norrmännen helt suveräna, tycker jag. 17 maj är FEST och GLÄDJE. Kanske vi lär oss så småningom.
Den här fuktiga värmen är förlamande. Man sitter helst framför en fläkt.
Nationaldagen firade vi inte på något speciellt sätt - fläkten fick ersätta flaggan =D
Soliga kramar,

 
Ingen bild

Sonen

7 juni 2011 17:03

Ha ha, häftigt med inbrott i den egna tvättstugan. Det är ju alltid bra att fadern har fallenhet för alternativa karriärer om andan faller på *flin*. Tycker för övrigt att blommorna i trädstubben är en häftig "plantering". Det ser lite fantasifullt och roligt ut samtidigt som det är snyggt.

Såg på senaste Pirates of the Caribean med Johnny Depp i går (i 3D så klart) och det var ett underhållande spektakel. Synd bara att biobiljetterna kostar 140 spänn, trots att man får 2 timmar och 40 minuters underhållning för pengarna. Man vågar liksom inte chansa när man väljer film nuförtiden.

Kram från Gbg :)

Lambergsfrua

7 juni 2011 22:48

Ja, det är ju en trygghet att fadern är mångsysslare =DD Visst är blomstubben fin och alla plantorna har klarat Annikas frånvaro.

Vi jobbade idag i stället för igår och det supersegt att få tag i folk. Vi och Maria L var inte klara förrän halv sju i kväll. Vi började 11 och hon kom halv tre. Tom i bollen är bara förnamnet. Jag pratade med 202 personer och fadern med 183...

Kul att du sett PoC (min egen förkortning) och är nöjd - men det var dyrt.
I morgon ska bilen bogseras in till verkstan. Samma fel som förra gången då de inte hittade något. Nu funkar den inte alls. Kanske lättare då att hitta felet???
Ha det gott!
Soliga och varma klramar,
Ma & Pa

 
Margit

Margit

7 juni 2011 23:22

Så fina blomsterplanteringar du visar!!! Alltid lika roligt på våen/försommaren att fixa och göra iordning...
Kram!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

8 juni 2011 10:45

Vist blir man glad, Margit över att folk bryr sig och satsar både tid och pengar på att göra fint för oss alla. Den hör tiden på året känns det att vakna till liv på nytt.
Soliga kramar,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards