Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 10 juni 2011

Silverpilen och avslutningar

Av Lambergsfrua - 10 juni 2011 11:49

Så är då ordningen återställd. Silverpilen fungerar som den ska och vi år mer än nöjda.


Det var som bilmecken sa - fel på batteriet. Något som alltså inte upptäcktes förra gången, som bilen var inne för undersökning under flera dagar. Då gick den som en klocka varje gång man provstartade och körde en sväng. Dårför behövde vi inte betala något för den undersökningen, vilket var snyggt, tycker jag.


Ett bilbatteri består av flera celler och i varje cell finns lameller. En sån lamell satt lös och orsakade kortslutning - till en början bara ibland. Slutgiltig kollaps blev det, när vi svängde in på vår P-plats.  Då la sig den där lösa lamellen till vila på grannlamellen - men bilens varningsblinkers fungerade under bogseringen!


Vi hade misstänkt, att det var något elektroniskt fel och såg i andanom hur tusenlapparna fladdrade iväg ur plånboken som sommarglada fåglar. Och så var det "bara" batteriet, så vi kom undan med 1 500 kronor! Det kändes som rena gåvan  



Sjung om studentens...

I går kom lycko- och frihetsrusiga studenter ut från sina skolor. De klarade sig från de värsta skurarna, men ett och annat stänk hamnade allt i mössorna. Roligaste paraplyet var förklätt till en stor studentmössa. Hela centrum var avstängt några timmar på eftermiddagen för kortegen av fantasifullt dekorerade och utsmyckade fordon, som forslade studenter.


På sena eftermiddagen vräkte regnet ner och naturen bjöd på sitt eget fyrverkeri. Döm om vår förvåning, när vi då vi fick se en av kommunens stora sopmaskiner noggrant köra cykelvägen fram och sen över gång- och cykelvägen till Herrhagssidan. I störtregnet. Visserligen tog det bort all tillstymmelse till damm - men just det området var redan sopat av killarna på Texas Åkeri, som har det på entrepenad.


Den blomstertid nu kommer 

Idag är det skolavslutning, den absolut bästa dagen på hela skolåret för många elever - hela sommarlovet ligger framför och känns oändligt långt och löftesrikt.


Önskar er alla en fortsatt bra dag - och trevlig pingsthelg!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ruth

Ruth

10 juni 2011 23:41

Det var då för väl att Silverbilen åter är hemma och att det inte blev något ruinerigsnota. Det har varit ett sorgligt väder för skolavslutningar och studentfirare, vårat barnbarn Alexander fick strålande sol på sin studentfest. Så vackra blommor du har satt in längst ner på inlägget, har du fotat det ?

Ha en toppenfin helg utan regn.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 juni 2011 11:59

Ja du Ruth, tänk att man blir så beroende av ett bilskrälle - fast det går ju bra med allmänna kommunikationer också. DEt gäller bara att tänka om ;)
Vilken tur att Alexander fick en fin studentfest. Här ordnades stor fest för alla studenter i Nöjesfabriken och den är ju i alla fall under tak. Vet du Ruth, när du frågar om fotot kollade jag lite närmare i min "sommarmapp" där jag har samlat många av mina egna sommarbilder - men jag osäker på om jag har tagit just den här. Jag brukar döpa lånade bilder med fotografens namn, men det har jag inte gjort här. Jag använder nämligen en del av mina foton till kort att skriva till vänner och bekanta i stället för att köpa. För säkerhets skull ska jag byta ut den här mot en annan, som jag garanterat har tagit själv.
Önskar dig och de dina en härlig pingsthelg!
Varma kramar,

 
Ingen bild

Sonen

11 juni 2011 12:02

Vilken tur att det "bara" var batteriet. Så fort det handlar om elektroniken rusar priset annars snabbt iväg, tycks det som.

Folk är över lag ganska toleranta mot skränande studenter här, förmodligen eftersom nästan alla varit i samma situation en gång i tiden och oftast var ganska högljudda själva. Fast särskilt kul är det inte, även om man kan dra en smula på smilbanden åt dem ibland. Men som sagt, det finns ingen anledning alls att gnälla, bara glädjas med dem och önska lycka till.

Sommarlov ja, vad härligt. Det skulle man verkligen behöva, ha ha. / Kramis

Lambergsfrua

11 juni 2011 12:35

Hej Vännen!
Ja, vi är otroligt lättade över, att vi klarade oss så lindrigt undan. Att reparera ett elektroniskt fel hade utan vidare kunnat kosta oss någonstans mellan 15 - 20 000 kronor.
Jag förstår och minns mycket väl lyckan över att ha fått sätta den efterlängtade vita mössa på skulten som tecken på att man "klarat sig" och pluggandet var slut - trodde jag i alla fall =D
Jag och kompisarna åkte lövad lastbil hem genom stan och det regnade, särksilt muýcket näsr vi körde över Västerborn. Vi kom hem genomblöta trots paraplyerna - men roligt var det =DD.
Ha det gott!
Kramar från oss båda,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards