Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2011

I går och idag

Av Lambergsfrua - 27 oktober 2011 17:41

Igår

Efter frukost och tidningsläsning i lugn och ro var det dags för ett besök hos frissan för klippning. Det är inget som jag gillar, men något som ju måste göras ändå med jämna mellanrum.


Efter lunch skjutsade vi kära Barnbarnet till sjukhuset för ännu en påfyllning av anti-allergivaccin. Han ska alltid vara där i god tid och måste sedan stanna kvar ca en halvtimme efteråt, om det mot förmodan skulle bli en oönskad reaktion.


Under tiden satt vi i cafeterian och läste. Tyvärr är mysfaktorn där ganska låg. Den ligger alldeles vid huvudentrén och man inte har så mycket ljuddämpande textilier, tavlor eller ljudabsorberande takplattor. Det är en jämn ström av folk, som hastar förbi. Det är en ljudridå av smattrande klackar, skrammel från porslin och bestick mot hårda brickor och bord och självklart pratsorl. Då är det en stor fördel att ha hörapparater - bara att stänga av!   


Vi lämnade sedan tillbaks Barnbarnet till skolan och uträttade några ärenden. 

Efter middagen begav vi oss till Karlstad Teater - vanligen kallad Värmlandsoperan.

Det är en fin gammal byggnad från slutet av 1800-talet.


I foajén förvånades vi något över den höga ljudnivån och den ungdomliga publiken, men insåg sedan att flera skolklasser var där. Jag skulle gissa att det var elever från flera klasser på gymnasiets estetlinje.


Det var
musikalen "Crazy for you", som lockade både yngre och äldre. Många av ungdomarna verkade helt okunniga om, hur man uppför sig på en teater - eller över huvud taget ute bland andra människor. Det är ju så enkelt, som att visa hänsyn till sina medmänniskor. 


En del killar kom in i salongen med stora jackor och neddragna luvor eller uppfällda huvor. Det hejades och tjoades mellan bänkraderna och balkongerna och i pausen slängde bland annat några tjejer upp fötterna på det tygklädda balkongräcket. Jodå, det fanns lärare med, men de verkade luttrade och accepterade en hel del.


Vi fick se en fartfylld föreställning med vackra kläder, mycket sång och helt fantastiska dansare -  allt utfört med humor och glimten i ögat.

Till ungdomarnas försvar ska sägas, att de var knäpptysta under föreställningen och mycket intresserade åskådare. Alla medverkande fick uppskattande applåder och det var ungdomarna som började ge stående ovationer vid föreställningens slut - varvid vi vuxna anslöt.


Idag

Det har varit gråmulet hela dagen och runt 10 plusgrader. Jag har fortfarande problem med min häl, så jag tänkte köpa nya skor.


Därför åkte vi
till Ortopedteknik på Hammarö, där en vänlig och kunnig ortopedingenjör kollade mina go'a, sköna Eccoskor och mina sportskor och hur jag står och går - och så min häl förstås. Han klämde och tryckte och vickade. Jag pep aj och oj, när det smärtade. "Du har en slemsäcksinflammation" konstaterade han. "Då är det viktigt att ha stadiga skor, där foten inte kan glida omkring" (fick mig att tänka på en smörklicka på varm potatis!).


Sen vred han på mina skor. Eccoskorna förkastade han helt.    Mina stadiga sportskor fick klart godkänt. Dem ska jag använda och sen ska jag fortsätta med Voltaren gel. Och utrusta mig med ännu mer tålamod...


Önskar er alla en skön kväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua   


 
 
Ingrid

Ingrid

27 oktober 2011 19:13

Hejsan!
Visst kan det vara lite stökigt när det är många barn och ungdomar samlade, men det var ju tur att de höll sig lugna under föreställningen i alla fall.

Här har barnen höstlov nu och i tisdags när vi var i Visby märktes det minsann. Horder av skrikande och skränande barn invaderade Åhléns och Coop. Jag kände mig först lite irriterad, men sen kunde jag inte låta bli att smittas av deras glädje och livslust och de fick leenden i stället för sur min från mig i alla fall.

Så bra att du fick sakkunnig hjälp med din häl. Hoppas att den snart blir bättre!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

27 oktober 2011 20:00

Ja men det är nu som du säger, Ingrid - det finns också glädje och livslust bland dessa ungdomar. Och de allra flesta märktes inte mer än att de var...tja...många =D

Här börjar höstlovet nästa vecka och då ska käre Barnbarnet tillsammans med tre klasskamrater åka till Kiev och Tjernobyl. Det är deras specialarbete och vi måste nog tillstå, att vi tycker att det är lite - speciellt.
Hälen blir nog bra med tiden, men det känns väldigt bra att fått tala med ett proffs.
Varma kramar,

 
yvonne

yvonne

27 oktober 2011 20:23

Å, jag gillar att gå till frissan, förutom att det kostar en massa pengar...men jag brukar passa på när det är elever :) Wermland Opera heter ju det nu..hua! Denna föreställning har vi inte sett, vi ska gå och se Cabaret på Tempelriddaren om en månad! Det ska visst vara väldans bra...
Så tråkigt med din häl...hoppas det blir bättre! Du får häl-sa den ;) Slemsäck...det låter som ett 1700-talsskällsord, haha! Ha det gott, vi hörs!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

27 oktober 2011 22:24

Jag känner mig alltid så frustrerad över att behöva gå till frissan. Jag vill inte klippa mig, men måste förstås ibland. Jag hade en kupong på 50% på klippning hos Självfallet. Kupongen fanns i Karlstadhäftet, som vi brukar köpa varje år. Häftet kostar 100 kronor och det betalar sig flera gånger om, även om man inte utnyttjar alla erbjudanden och rabatter.
Vi har funderat på Cabaret, men där finns ingen hörslinga och det är svårt att höra, vad som sägs. Det var mycket vi missade av Crazy for you, men skådespelarnas tydliga kroppsspråk och det faktum att vi kände till handlingen uppvägde det.
Häl-sa den! Ha ha ha! Jag har just läst om ordvitsar i den intressanta tidskriften Språk. Jag tycker slemsäck låter lite äckligt faktiskt, men det heter tydligen så. Man kunde ju ha drabbats av något som låter lite intressantare ;)
Varma kramar!

 
Gunnel

Gunnel

27 oktober 2011 20:59

Det är skollov här med nästa vecka och då ska nog Rasmus och jag ta en tur över till Helsingör. Är bilden på din header från dina trakter? Den är helt underbar. Ha en skön kväll.

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

27 oktober 2011 22:18

Tack snälla! Bilden är tagen förra året på vår hemresa till Karlstad från Idre Fjäll via Norge - så bilden är tagen norr om Trysil. Det var en helt fantastisk förmiddag med isfras och kölddimmor efter en kall natt.
Vad trevligt det låter med en liten utflykt till Helsingör med barnbarnet.
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

28 oktober 2011 00:06

Ingen ro och vila hemma hos er inte, fart och fläng hit och dit.
Roligt med föreställningar av olika sorter, musikaler gillar jag också. Så fint teaterbyggnaden är, som ett slott.

Vilket besvärligt ställe du har fått slemsäcksinflammation på, inte bra och det tar så lång tid att bli av med det. Min man har fortfarande problem med slemsäcksinflammation i den ena armbågen efter 2 ½ månad, den är fortfarande som en pingisboll och röd, men tydligen ömmar den inte längre. Du kommer nog att få drass med din ett bra tag, så oturligt att få en i hälen ett utsatt ställe.
Kram och god natt.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

28 oktober 2011 11:36

Ibland är det full rulle och ibland är det ingenting. Man skulle ju önska att aktiviteterna var lite mer jämnt fördelade över veckans dagar ;) Fast en hel del är ju självförvållat. Vid planeringen är det så lätt att glömma, att man faktiskt är 50++++++++ =D

Oj, vad jobbigt det låter för din man med den onda armbågen. 2 1/2 månad är lång tid. Det är ungefär lika länge som jag har haft mina besvär

Min svullnad sitter på utsidan av hälen och där gjorde det ordentligt ont, när ortopedingenjören tryckte och klämde. Det smärtar för varje steg jag tar. Det känns som att hälsenan är för kort, fast det är den förstås inte. Om det inte blir bättre inom rimlig tid (vad nu det är), ska jag återkomma för att få ett par skoinlägg gjutna efter min fot. Tålamod, var det...
Önskar dig en fin helg!
Varma kramar,

 
Anita

Anita

28 oktober 2011 18:44

Stackars dig som har ont i hälen. Utsatt ställe. Jag hade slemsäcksinflammatione i axeln men de sög ut den med titthål så var det klart. Joo, de gjorde mera också men just slemsäcken var det som gjorde så h... ont. Det har hållit sig bra i 10 år nu.
Det var säkerligen en föreställning värd stående ovationer. Kul att det var just ungdomarna som tog initiativet.

Hoppas ni får en myshelg och smörj nu med voltaren gel så du inte får så ont. Tålamod ska du inte behöva ha. Håller det på så skall du naturligtvis be att få rejäl hjälp. Det är viktigt att röra på sig som äldre (kör med det) och har man ont så går ju inte det.
Stor kram till er båda från oss båda

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

28 oktober 2011 19:38

Vad bra att du kunde få hjälp med din onda axel. Titthålskirurgi imponerar grymt på mig, allra helst när resultatet blir långvarigt som för dig.

Ja det stora flertalet av ungdomarna var fina och märktes inte så mycket - bara att de var så många. Det var de andra som både syntes och hördes - men som sagt, de förstod att uppskatta en storartad föreställning.

Jag Voltarenar morgon, middag och kväll enligt ordination. Vi har gått lite grann, men det blir ju inga längre sträckor för mig än så länge. Jag kommer att söka hjälp igen och det inte bättrar sig inom några veckor. Jag mår inte bra av den här inaktiviteten.
Varmaste kramar tillbaka från oss båda!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards