Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 november 2011

Nya sängar

Av Lambergsfrua - 21 november 2011 10:02

Dagen efter vi kom hem från Uppsala, fick vi besked om att våra nya ställbara sängar skulle levereras på fredagen. Det krävde förstås en del ommöbleringar i vardagsrummet för att få plats med dem, innan de gamla flyttats bort.


En trevlig ung kille kom med dem i stor lastbil - omonterade. Det visste vi i och för sig, men åtta kolli? Killen hjälpte till att kånka in dem. Själva sängbottnarna med sina motorer vägde bly. Tur att vi har hiss!   


 

Sängbottnar, resårmadrasser, bäddmadrasser och medar - ja, det blir ju åtta kolli.


Det var en utmaning att klä av allt emballage. Det blev mycket plast och kartong, kan man lugnt säga...Som goda samhällsmedborgare har allt körts till återvinningscentralen på Heden. Av Dottern och Svärsonen, som ändå skulle dit.


   

I lördags morse tömde vi våra gamla sängar på alla sängkläder och släpade ut dem i trapphuset. Den stora dubbelmadrassen var minst sagt otymplig.


På förmiddag kom Dottern och Svärsonen hit för att hjälpa till med hopmonteringen av de nya.


 

Dottern arbetsledare? Nädå, hon deltog med liv och lust i monteringen, men passade på att ta en lite paus bara.


De gamla sängarna kunde ju inte stå kvar i trapphuset, så de står nu i källaren för vidare transport till återvinningen tillsammans med bäddmadrassen.


Vi har nu sovit i våra sängar - jättesköna! Vi har testat oss fram till det perfekta läget för huvud och rygg, när vi sitter där och läser morgontidningen, men jag har inte riktigt kommit underfund med ännu, om jag ska höja fotänden något samtidigt - eller inte. Jag kan inte bestämma mig för, vilket som känns skönast. Snacka om lyxproblem!  


Dags för dagens jobb och i kväll är det styrelsemöte om nästa års budget. 

Jag önskar er alla en fin start på veckan.


Varma kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ingen bild

Lasse

21 november 2011 13:36

Grattis till nya loppelådorna!!!

Lambergsfrua

21 november 2011 15:49

Tack, Lasse!
Kram,

 
yvonne

yvonne

21 november 2011 14:38

Här har vi ingen hiss...tur att vi hade hembärning av sängarna vi köpte förra året! Det där med höj och sänkbara inställningar låter intressant! Själv läser jag mycket i sängen och har två kuddar bakom mig då... (hihi, nu kommer jag att tänka på en scen i Lars Molins Potatishandlaren, när de fastnar i en fällsoffa, hahaha...) Kram!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

21 november 2011 15:51

Vi hade ju betalat för hemkörning, men inte extra bärhjälp, så MiML fick rycka in. Det kändes i ryggen efteråt...
Potatishandlaren var BRA! Jag minns också, när han fastnade i fällsoffan. Stackarn ;)
Varm kram!

 
Ingrid

Ingrid

21 november 2011 17:31

Jag trodde första att ni skulle ha sängarna i vardagsrummet, men förstod sen att det var montering som gick av stapel där.

Grattis till de nya fina sängarna. Här har vi fortfarande samma Duxsängar som vi fick i bröllopspresent av Åkes föräldrar när vi gifte oss 1961. Varje gång vi varit borta och kommer hem igen, känner vi hur sköna våra sängar ännu är.

Ha en fin måndagskväll!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

24 november 2011 16:02

He he, nä i vardagsrummet vill vi inte ha sängarna. Men faktum är att grannarna under oss tog bort väggen mellan kök och sovrum, så de fick kök och vardagsrum i ett. Det ursprungliga vardagsrummet fick bli sovrum. Snofsigt med balkong till sovrummet...
När vi varit borta och kommer hem igen finns det inget bättre än att få krypa ner i egen säng. Det kan ingen gäst- eller hotellsäng i världen uppväga.
ha det gott!
Varm kram!

 
Ingen bild

margareta wårenius

21 november 2011 19:55

Herrejöses så ni får sova sköööööööööööööööööööööönt!

margareta

Lambergsfrua

24 november 2011 15:51

Ha ha ha!
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Kram!

 
Ingen bild

Kopings-Mailis

21 november 2011 20:07

Tack för dina "goa"ord i bloggen.
Tycker att det börjar bli roligt igen.
Härligt med nya sängarna!
Sov gott vännen!!!!!

Lambergsfrua

24 november 2011 15:50

Kära vän!
Det är du värd flera gånger om! Jag är så innerligt glad, att du är igång igen och att du så sakteliga börjar kunna känna glädje för bloggandet - och förhoppningsvis annat också.
Mina varmaste kramar till dig!

 
Margit

Margit

21 november 2011 23:50

Så härligt med NYA sängar..och såna man kan ändra läget på!!! Och NU när dom är monterade och ihopsatta! Det är iNTE det enklaste och tid tar det!! Så skönt att ni fick hjälp!!!
Lasse köpte nåt liknande för många år sedan..på IKEA. OCH VI TYCKER DOM ÄR MYCKET BRA!!! Skönt när man kan höja och sänka som man vill. OCH när barnbarnen är här...så är den på HÖJDEN..vid huvudändan ..och sängkläderna nästan påväg ur...
Vi är NÖJDA med dem och dom är sköna att ligga i!!!
Lycka till och sov sött!!!!
Kram!!!

http://margiholm.blogg.se

Lambergsfrua

24 november 2011 15:46

Visst är det en glädje att kunna göra det bekvämt för sig, när man ändå tillbringar så mycket av sin tid i sängen. Vi är mer än tacksamma att Dottern och Svärsonen genast ställde upp och hjälpte oss. Sånt är guld värt. Vi har också fått hjälp av vår vicevärd med borttransport av de gamla sängarna. Han skulle ändå till återvinningen med annat.
vad roligt att du och Lasse har sådana sängar också. Då förstår du min/vår glädje över våra.
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

22 november 2011 23:03

GRATTIS till dom fina sängarna. Tur att gubben slipper en fjäder i ryggen, kunde ju varit bra i vissa lägen om du bara hade haft en nyckel till den. Skönt att ni är nöjda och belåtna och sover gott, finesserna får du träna på, snart hittar du rätt.
God natt och sov sött / kram Ruth

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 november 2011 15:41

Tusen tack, Ruth!
Ha ha ha! Du är roligt du =D En nyckel är väl aldrig fel;) Ja, både gubben och jag är mer än nöjda och sover alldeles utmärkt. Vi är som barn, när vi sitter där och hissar upp huvudänden och/eller fotänden. Ja ja, man har inte roligare än man gör sig.
Varma kramar till dig!

 
Kristina

Kristina

23 november 2011 18:11

Det är viktigt att ha en bra säng.
Men tacka vet jag förr när det man köpte var monterat och klart.
Kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 november 2011 15:37

Ja, det är jätteviktigt för välbefinnandet. DEt vore skönt om man fick hem sängarna fix och färdiga, men så är det väl knappast någonstans numera. Vi köpte våra första sängar 1961 och redan då kom resårbottnen, bäddmadrassen och sängbenen för sig. Bara med den lilla missen att sängbenen inte var med i leveransen... =D
Varm kram tillbaka!

 
jacksmith

jacksmith

24 november 2011 05:22

Thank's a lot for sharing...................


I have read your blog and got a nice information.

http://alanza.se

Lambergsfrua

24 november 2011 15:33

My pleasure!

 
Anita

Anita

24 november 2011 08:14

Grattis till de nya sängarna. Jaa, det är ett pusslande innan man får ordning på kartongerna och har satt allt på plats. När det är gjort skall de otympliga utslitna iväg till sitt fortsatta öde. Efteråt är det en skön känsla verkligen och ett nytt kapitel i ens liv börjar ...
Ha det riktigt gott mina vänner !!! och sov gott !!
Stor kram från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 november 2011 15:32

Tusen tack, Anita!
Det låter ju så enkelt att byta sängar, men det är det verkligen inte. Stort, klumpigt, tungt och åbäkigt är det. DE gamla ska ju iväg till återvinningen också och vi har inget drag på bilen. Vår vicevärd erbjöd sig att ta den med sig,när han ändå skulle ut till återvinningen. Man blir så glad och självklart tackade vi ja.
Varma kramar till dig och Livskamraten!

 
Suss

Suss

25 november 2011 21:22

Det låter underbart och lyxigt, med ställbar säng. Det har inte jag, även om jag har världens skönaste säng. Jag får palla upp mig med kuddar, helt manuellt...... Sov gott är väl en passande avslutning på min kommentar?

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

26 november 2011 12:19

Mycket lämplig slutkläm - tack Suss!
Visst går det bra att palla upp med kuddar bakom ryggen. Det har vi alltid gjort förr. Att nu fixa det med ett knapptryck känns superlyxigt. Kuddar har vi dessutom för största möjliga komfort =D
Varm kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards