Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 24 november 2011

Em gnutta sol!

Av Lambergsfrua - 24 november 2011 16:03

Det är läge för ny header hos mig nu, men den har blivit lite försenad. Min sekreterare har problem med sin dator, så det dröjer lite - men den som väntar på något gott...


Idag har vi sett solen vid flera tillfällen, men för ovanlighetens skull blev det ingen spektakulär solnedgång. Så jag behövde inte ranta fram och tillbaks med kameran i högsta hugg för att försöka fånga den ultimata bilden.  


Förmiddagen ägnades åt att göra klart för advent. Höstdraperiet framför förrådsdörren på balkongen har bytts ut mot ett juligt rött, ljusbågen och stjärnorna är på plats och jag har köpt två julstjärnor. En ska jag sätta i krukan nere i entrén, där murgrönan bildar en vackert grön matta över jorden. Den andra får lysa upp på köksbordet.


Ljusbågarna i vår föreningslokal ställde vi också på plats, men det visade sig att en av dem inte fungerade. Visst är det konstigt att den kan gå sönder, medan den ligger stilla i sin kartong. Det måste väl handla om ren utmattning   


Alla lampor var hela, men den fungerade ändå inte. MiML kan aldrig låta bli att försöka reparera trasiga saker, så i eftermiddag har han kollat och skruvat och mixtrat med den trasiga ljusbågen - utan resultat.


I morgon får vi ge oss ut och skaffa en ny ljusbåge. Det ser ju lite futtigt ut med bara en ljusbåge i tre fönster.


En månad kvar till julafton! Kan någon tala om för mig vad som hände men november?


Önskar er alla en skön torsdagkväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

24 november 2011 16:37

Jag var lite rädd för att jag skulle få läsa att du tänt adventslamporna också ;) Men puh...inte än...

Ljusbågar? Är det såna där lååånga som går över hela fönstret? Eller menar du adventsstakar? Kanske är det nåt dialektalt isf? Jaja, jag har nog snöat (hihi) in lite på detta med tändandet av ljusföremål innan den STORA dagen! Men för all del så är det inte så allvarligt som det låter ;P

Att laga saker är kul! Eller försöka laga...jag brukar alltid ge saker en sista chans att få leva innan en ny införskaffas! Men det är ju inte alltid det lyckas...

Kram!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

25 november 2011 12:43

Ljusbågar kallar jag de där elektriska ljusstakarna med fem, sju eller nio ljus. Dem kan man i princip tända lite före advent och ha kvar efter trettonhelgen för att lysa upp i mörkret. Jag har aldrig funderat på om det är dialektalt eller inte. Stockholmskt? Njaäe...

En adventsstake med eller utan el har fyra ljus och ska inte tändas förrän på adventssöndagen och släckas på trettondagen. Samma sak med adventsstjärnorna. Tycker vi alltså =D
Visst ska man försöka laga trasiga prylar, men det krävs både envishet och tålamod. Jag sägs ha både och, men numera med vissa begränsningar vad gäller tålamodet ;)

ha det gott!
Varm kram!

 
Ingrid

Ingrid

24 november 2011 16:42

Din header är så vacker, så den kan du gärna ha ett tag till. Jag ska försöka få till en ny endera dan, men vill ha en lite julig nu.

Ja, vart tog november vägen? Det kan man verkligen fråga sig. Nu är det mycket pyssel med ljusstakar och slikt. Den ena av mina adventsstakar fungerar inte, så i morgon måste jag få hem nya glödlampor till den, så får vi se om den vill lysa ett år till.

Ha en skön kväll!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

25 november 2011 12:35

Tack för berömmet Ingrid, men jag kan inte ta åt mig äran av den. Fotot är mitt men sedan har min skickliga "sekreterare" skapat resten. Jag är själv mycket nöjd med resultatet.
Vi tände alla "juleljus" i går på prov och det kändes riktigt mysigt. Tänk vad beroende vi är av ljus. De korta dagarna med minimalt av dagsljus är inte roliga.
Hoppas du får ordning på din trasiga adventsstake!
Varm kram!

 
Ruth

Ruth

24 november 2011 21:07

SOL ? jaha, det var hos dig den var i dag, här har det kommit små droppar lite då och då under dagen, grått som tomtens skägg.
Har inte plockat fram mina adventsljus ännu, men är alltid ute i sista momangen, men jag hinner, jag hinner, det är inte söndag ännu.
Den trista November vill jag inte ha tillbaka, bara grått , mörkt och dimma, deppelidepp varje dag.
Kram min vän !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

25 november 2011 12:31

Ja du min vän, idag har dropparna och gråvädret kommit upp till oss. Hela förmiddagen har det regnat och blåst bedrövligt, men just nu är det hyfsat lugnt.
Inte saknar jag november! Jag känner bara lite snopen över att den slank iväg så snabbt. Nu känns det roligt att få tända stjärnor och ljusbågar. Det piggar upp.
Kramar!

 
wiper

wiper

25 november 2011 13:40

Jag har inte bytt header på länge men har tagit en bild som en vän håller på att bearbeta men det tar lite tid. Du har haft såna vackra headers hela tiden. I dag har vi både blåst och regn. Vad bra att du fått så mycket gjort både hemma och i föreningslokalen men trist att ljubågen gått sönder, nu var du rolig ;))

Då får jag önska en fin fredag
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

25 november 2011 17:09

Och tänk, jag tycker att du har trevliga headers hela tiden! Tack för berömmet, men jag kan inte själv. Fotot är mitt, men sen får jag hjälp att skapa resten.
Ja och inte gick det att laga ljusbågen heller;) Det blir till att skaffa en ny.
Ha det gott!
Varma kramar!

 
Ingen bild

kopings-mailis

25 november 2011 21:18

Tittade in som snabbast för att höra om du sovit gott i din nya säng??
Ställ för allt i världen inte ut julblomman.Dom tål inte drag eller kyla.
KRamiz från Köping

Lambergsfrua

25 november 2011 22:31

Du är alltid lika välkommen, närhelst du tittar in, Mailis!
Sängarna är supersköna, sp vi sover alldeles utmärkt.
Tack för varningen, men det är ingen fara. Blomman i entrén står innanför porten och min egen har hamnat på soffbordet.
Varma kramar!

 
Suss

Suss

25 november 2011 21:20

November har inte betett sig som den brukar (vilket inte stör mig, jag gillar mörkt ute och många ljus inne.) Jag tror det är därför denna månad har löpt iväg så snabbt. Nu är det första advent och julen som jag älskar kommer snart. KRAM och ha en skön helg!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

26 november 2011 12:21

Ja, inte saknar jag november precis. Det är en riktigt dyster månad normalt sett. Jag är glad att den försvann så snabbt.
Nu har vi rustat för advent och inhandlat fler ljus och värmeljus - och kollat att brandvarnaren fungerar.
Ha en härlig adventshelg!
Varma kramar!

 
Anita

Anita

26 november 2011 09:05

Här har varit gråväder också men har man bara solen inom sig så spelar utevädret egentligen ingen roll. Jag är glad för den här milda hösten för snö och elände det är inget skoj. Men oj, är din sekreterare off-line ... Det kommer nog ordna sig ska du se.
Ha det gott min goa vän !!
Stor kram från mig !!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

26 november 2011 12:16

Här har vi till och med sett solen idag och det är fortfarande plusgrader! För min del får snö, is, halka och kyla gärna vänta hur länge som helst;)
Vet du min vän,jag lider faktisktmed min sekreterare, som har problem med sin dator. Vi vet alla hur frustrerande sådant är. Det är ju en sak att själv bestämma, när man ska sitta vid datorn. En helt annan, när datorn bestämmer.
Ha en fin adventshelg!
Varma kramar till er båda,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards