Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Glöggträff

Av Lambergsfrua - 6 december 2011 15:30

I söndags hade vi glöggträff vid grillplatsen för de boende i vår bostadsrättssförening. Efter lördagens busväder visade vädegudarna sin barmhärtighet och bjöd på sol och någon plusgrad - men fortfarande blåsigt. De mysigt röda dukarna ville inte ligga kvar, trots att vi ställde saker på hörnorna. Sittunderläggen blåste bort lika snabbt, som jag bredde ut dem på bänkarna och de värmande plädarna fladdrade vilt.


Det ordnade sig i alla fall, när folk kom och satte sig på bänkarna med sin doftande glögg och väl grillade korvar. Dukarna fick helt enkelt vikas ihop och stanna i kassen.

 
När solen
började dala var det dags att ställa allt i ordning. Tända grill, ljus och marschaller. Grillen tog dig fint medan ljus och marschaller krävde en viss ansträngning - och envishet.


Som vanligt dök de första medlemmarna upp exakt på utsatt klockslag. Här är det den äldre generationen som är i antågande för att få njuta av värmande glögg och gemenskap.

Åldersspannet på eftermiddagens gäster var från 3-4 år upp till 90+ Ganska imponerande, tycker jag.


Grillmästare Malte skötte grillningen med bravur.


Nytt för i år var att Annika och hennes son Albin framträdde med ett knippe julsånger ā capella. Det var verkligen uppskattat!

 
Med kala mörka träd
och en blek måne som effektfull kuliss, sjöng de med klara röster - till och med en skånsk julvisa! På skånska - fast ingen av dem är därifrån.


Det märktes
, att Albin redan har scenvana. Han var med i 2010 års TV-program Wild Kids och spelar just nu teater på Tempelriddaren här i stan - Kan du vissla Johanna?



Ett tydligt bevis
för, att man kan både dricka och äta medan man lyssnar - fast MiML ser allt lite sammanbiten ut, eller är det kanske som han tuggar...


Det var ca 35 personer som kom för koppla av en stund från julstöket med lite värmande glögg, en och annan grillad korv och inte minst - trivsam samvaro.


Önskar er alla en fin fortsättning på dagen!

Varma kramar,

Lambergsfrua   


 
 
yvonne

yvonne

6 december 2011 16:01

Så mysigt! Och roligt att det kom mycket folk. Sång är ju alltid uppskattat också, särskilt spontansång.

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

6 december 2011 18:29

Ja det var mysigt, trots blåsten. Förra året hade vi närmare 50 personer, men det är ju så mycket annat som lockar nu i adventstider. Vi har ändå kommit fram till att just en söndag runt kl.15 är det bästa - fast nu fick vi konkurrens av Julkonsert med Söt Likör. Lite tufft;)
Albin och hans mamma har ljusa klara röster och är "samsjungna". Deras röster smälter samman på ett behagligt sätt. Det var bara 99% spontansång. Annika hade frågat MiML några dagar innan, om det var OK med lite underhållning och vi tackade självklart ja - med glädje!
Varm kram!

 
Ingrid

Ingrid

6 december 2011 16:39

Så trevligt det ser ut på bilderna!
Tur att vädret var så pass bra i alla fall. Idag har vi haft snöblask och just när det var som värst ville man minsann inte vara ute. Fast det är inte ett spår av snön nu, allt har töat bort.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

6 december 2011 18:22

Tack Ingrid! Bilderna blev inte särskilt bra, men jag tycker ändå att de visar mycket av gemenskapen och trivseln.
Ja, vi hade verkligen tur med vädret trots blåsten. I går fick vi några ynka snöflingor, bara så mycket att det blev några vita ränder lite här och där, men det försvann väldigt snabbt. Det tackar vi för =D Idag blåser det snålt igen, men solen har glimtat till lite då och då.
Varm kram!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

margareta wårenius

6 december 2011 17:42

Så bra att det finns en trivselkommite´ i bostadsrättföreningen. En nog så viktig uppgift. Viktig oxå att ungdomar är med och bidrar på sitt sätt.

margareta

Lambergsfrua

6 december 2011 18:19

Jag håller helt med dig Margareta - men när jag tänker efter tro jag inte att vi har någon trivselkommitté. Vi är bara sju ledamöter och en HSB-representant och alla ställer upp och hjälper till efter möjlighet och förmåga. Visst är det viktigt att ungdomarna engageras i arbete också och "vår" Albin är ett utmärkt exempel på det.
Trevligt är det i alla fall, när man kan arbeta tillsammans för ökad trivsel!
Varm kram,

 
Anita

Anita

6 december 2011 18:32

Oj, vad mysigt ... Doften känns ända hit. Det är konstigt att vissa kryddor påminner om vilken tid på året man befinner sig. Det var roligt att få se bilderna från träffen ... ja, man vill ju liksom vara med i fantasin.
Ha det gott min vän !!
Kramar om er !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 december 2011 22:16

Tack! Ja det var mysigt på alla sätt och vis. Dofter har en enorm betydelse för oss människor och påverkar vår sinnesstämning på olika sätt bäde positivt och negativt. Kring julen finns många positiva dofter, saffran, glögg, griljeringen av julskinkan och hyacinter - fast det sistnämnda kan vi inte njuta av längre hos oss. 5 av 6 familjemedlemmar är höggradigt allergiska och reageras kraftigt mot den doften. Suck.
Ha det gott och var rädd om varandra!
Varma kvällskramar,

 
Ruth

Ruth

6 december 2011 23:37

En riktig trivsam sammankomst, roligt att hyresgästerna kan träffas på detta viset, det stärker gemenskapen mellan dom boende. Roligt att så många ställde upp, men jag skulle inte nobbat julglögg och korv jag heller.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 december 2011 11:31

Ja, det var så trevligt och har varit så varje gång vi har haft sådana här träffar. Vår fina grillplats är en bra samlingsplats. Där finns förstås själva grillen och sedan ett stort bord med bänkar runt. Dit leder både en trappa och en bred ramp, så tillgängligheten är stor.
Nej, glögg och korv lockar förstås och på köpet får man lite gemenskap och det är aldrig fel.
Stor kram!

 
Ingen bild

Sonen

7 december 2011 08:04

Det ser ut som att det blev en riktigt lyckad glögg- och grillträff. Det där med att folk skall sjunga kan jag tycka är lite pinsamt emellanåt, men är de duktiga är det så klart en annan frmma. Det där programmet Wild Kids såg jag påannonseras några gånger, men jag tittade aldrig på det. Har fadern gått ned i vikt, eller är det en synvilla? / Kram

Lambergsfrua

7 december 2011 11:28

Det var klart positivt med sången på glöggträffen för de var/är så duktiga. Sångerna framfördes med glada leenden och sånt smittar av sig på ett behagligt sätt.

Vad gäller faderns vikt, ber han dig vänligen uppsöka en optiker! =D
Kramar,
Ma

 
Ingen bild

Sonen

7 december 2011 12:59

Ha ha! Det är uppfattat ;D

Lambergsfrua

7 december 2011 13:15

Hoppas nu att det blir så också. Din kära systerman har i alla fall tackat ja.
Kramar,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards