Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 9 februari 2012

TV-program

Av Lambergsfrua - 9 februari 2012 22:21

I kväll har jag sett ett program om Slussen i Stockholm och hur man planerar att bygga om den. Det blev tvära kast mellan gubbarna (och en tjej) på arkitektkontoret i den runda byggnaden mitt i slusskarusellen och de hemlösa som håller till i slusslabyrinterna. Varma porträtt av dem. De delar sin mat med några råttor, som är som kompisar. Andra männiksor har hund eller katt - de har några råttor.


Råttorna har fått namn och nu dog Bruno. Rörande att se hur en av de hemlösa försiktigt bar den livlösa kroppen till en jordhög, grävde en liten grop med bara händerna och la ner Bruno. Ömsint täckte han sedan över Bruno, slätade till jorden och lät handen vila ovanpå en stund, innan han traskade iväg - och öppnade en ny öl.


Jag hade väntat mig mer om själva slussritningarna, men det har gav faktiskt mycket mer. Om det går i repris - se det gärna.


Dags för loppelådan!

Sov gott alla vänner,

Varma kramar,

Lambergsfrua    

 
 
wiper

wiper

10 februari 2012 13:48

Jag såg själv det programmet och det var så intressant. Det finns liksom en paralell värld bredvid våran som vi annars inte har så mycket inblick i. Jag trodde också det skulle handla mer om slussen och Katrarinahissen som dom vill röja undan.

Ha en fin dag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 februari 2012 22:44

Ja men visst var det så. Det handlade ju både om arkitektkontorets (verklighetsfrämmande) människor, bartendern i Katarinahissens Gondolrestaurang med sitt fågelperspektiv och människorna nere i gångarna. Jag tycker det var ett otroligt starkt program - fast inet alls som jag trodde.
Önskar dig och mannen en skön helg!
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
Inger Rozén

Inger Rozén

10 februari 2012 14:32

Hej Lambergsfrua!
Det måste jag säga var ett annorlunda Tv program.Sånt gillar jag och synd att jag missade!Igår tittade jag på en egenladdad dokumentär om människans tillblivelse och utvandring från Afrika.Tre timmar långt!Mycket intresant var det.Forskarna är ju så duktiga på att ta reda på vad människan åt,genom dna på tänder.Sedan hade jag en urknäpp dröm.Jag hatar tandläkaren men nu var jag med ELVIS PRESLEY till tandläkaren!Fånigt,undrar vad hjärnan får ihop det?Är det något som jag är rädd för är det tandläkaren.Men man fick ju se olika skelett,så det var väl därför.Ha en trevlig helg!Kram,Inger

http://chintoh.blogspot.com

Lambergsfrua

10 februari 2012 22:38

Ja det programmet blev ju
inte alls vad jag hade förväntat, men väldigt positivt ändå. Jag gillar den typen av program. Det programmet du berättar om låter också mycket intressant, men det har jag missat helt.

Måste vara speciellt att ha Elvis som tandläkare;) Det är egentligen helt sanslöst hur tokigt man kan drömma, men visst finns det en koppling till det man sett eller upplevt under dagen.
Önskar dig och mannen en skön och avkopplande helg!
Kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

10 februari 2012 16:02

Det programmet missade jag. Jag vurmar för alla svaga i vårat samhälle. Dom har också ett hjärta och vurmar för liv även om det bara är en råtta. Var i Göteborg vid en portgång så var det 6-7 A-lagare, dom frös det syntes, dom stampade i asfalten med fötterna och gned sina frusna fingrar. Jag föreslog maken att vi skulle ta med dom hem. Husets andra våning används knappt, jo vårat sovrum, en yta på 100 kvadrat och 5 sängar som är lediga, men jag fick ingen respons för det. Hoppas att det blir lite varmare snart för dom, i natt var det -15*.
Ha en fin kväll.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 februari 2012 22:34

Ja, det är lite konstigt, programmet skulle u handla om den nya Slussen, men jag fastnade för de hemlösa, som sörjde en ful råtta. Men för dem var det ingen ful råtta, det var en kompis.
DE flesta av dessa A-lagare är inga elaka människor, de hare bara hamnat utanför samhället av olika anledningar.
Kanske hade A-lagarna som ni såg i Göteborg känt sig väldigt obekväma med ett bekvämt boende hos er på andra våningen. Kanske var det bäst som det blev, men visst känner man dem i den här kylan.
Ha det bra och sov gott!
Varma kramar,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards