Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 februari 2012

Vinterlandskap och ö

Av Lambergsfrua - 15 februari 2012 17:32

I går morse när vi drog upp gardinen var världen vit och vi hade den här vackra utsikten. Nåja, foto är taget några timmar efter uppvaknandet.

  Framåt middagstid var träden kala och svarta igen.



Från tidiga morgonen jobbade man med att ta bort jordhögarna som blivit kvar efter grävjobbet för nytt dagvattensavlopp. Skönt att snön döljer såren, som säkert blir gröna och fina igen till sommaren. Det syns tydligt på  den uppluckrade isen att avloppet fungerar alldels utmärkt. Varning för svag is!


Underbar sol strålade över oss idag - men attans vad det blåste. Det kändes som att vara uppe på kalfjället, när vinden tar tag i snön och virvlar upp den i luften. Inget kalfjäll inom sikte dock, bara Tjärnen, Kanalen och Lambergsskogen.


 
Vi drog ner
luvorna ordentligt över öronen och stavade runt Kanal och Tjärn. Visst var den här utsikten värt besväret.



Minns ni den lilla "ön" som jag skrev om i oktober förra året? Den var bevuxen med manshög sly och var ett populärt gömsle för änder. Då trodde vi, att det var en vilsen timmerstock som av någon anledning hade strandat i Tjärnen.



Nu vet vi bättre! Den lilla "ön"  ligger på torra land, eftersom den var i vägen för grävarbetena och dagvattenledningen. Det är egentligen tre rejäla timmerstockar som är sammanbundna med kraftiga  sprintar. I stockarna sitter flera märlor. Vi tror att det rentav är en del av någon förfallen kajkant längre ut i hamnen som glidit in i Tjärnen, fastnat och blivit både bevuxen och bebodd.  

Det känns lite sorgset att se den så här... Jag tror änderna kommer att sakna sitt tillhåll.


Önskar er alla en skän kväll!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

15 februari 2012 19:30

Ja, hua vad det var kallt när jag var ute lite på lunchen, men solen sken och smälte snön på gatorna! Ha det gott båda två!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

16 februari 2012 14:44

Vi hade faktiskt tankar på att korta av rundan, men det kändes fånigt. Jag kan ju såga att det var väldigt skönt att komma in igen sedan;)
Idag har vi traskat på Bergvik flera gånger fram och tillbaka i stället.
Ha det gott du också!
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

15 februari 2012 20:18

Så fina foton i blänkande sol. Synd om inte fåglarna får tillbaka sitt gömställe och frison till sommaren, ni får böna och be att dom lägger tillbaka frisonen för fåglarnas ve och väl.
Jag tycker det är så fint med vinterfoton, speciellt om det är någon liten färgklick med på bilden.
Mera snö skall komma i morgon, vi får se hur det blir med det. Nu tittar jag på "Mästerkocken" nu är pausen slut, så ock min lilla kommentar.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 februari 2012 14:42

Tack Ruth! Vi känner också med fåglarna och ska försöka tala med gubbsen, men jag är rädd för att det inte är de som bestämmer. Men det kostar inget att fråga i alla fall.
Vi fick mer snö i natt och det har snöat nu på dagen också. Inte mycket med så pass att vägbanorna blivit moddiga.
Ha det gott!
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

16 februari 2012 13:52

Det ser verkligen helt underbart ut och vi har också rätt mycket snö och det var 16 grader kallt i morse. Fast du och din man har ju en vidunderlig utsikt. Utsikten från där ni gick var verkligen mindfulness (att leva i nuet) och njuta av det man ser.

Ha en jättefin dag
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 februari 2012 14:40

Idag blåser det nästan lika otrevligt som igår - och vi fick ny snö i natt... Mindfulness är viktigt lära sig, men så lätt att glömma bort, för vi tar så mycket för givet.
Önskar dig och din man en skön dag!
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

margareta wårenius

16 februari 2012 15:27

Rätt klädd är viktigt. Oxå om man inte är på kalfjället, då kn en promenad bli en inspiration!

margareta

Lambergsfrua

16 februari 2012 22:36

Du har helt rätt! Fast jag gillar inte uttrycket: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det finns visst dåligt väder, även om jag har alldeles utmärkta kläder;)
Ha det gott!
Lambersfrua

 
Ingen bild

Sonen

16 februari 2012 17:51

Här i Gbg föll snön vacker och vit, därefter töade det så att allt blev slaskgrått, innan det frös på igen. På hemväg i dag föll ett stilla regn så att isgatan (kallas visst trottoar/gångbana på sommaren) blev riktigt djäkla såphal. Ett smärre äventyr att navigera fram på grus- och snöfläckarna. / Kramis

Lambergsfrua

16 februari 2012 22:33

Här ligger det vit fin snö överallt utom på väg- cykel- och gångbanor. Där är det brunt och moddigt. Den där riktigt otäcka halkan har vi inte fått ännu.
Var rädd om dig när du navigerar fram;)
Kramar,
Ma

 
Anita

Anita

16 februari 2012 18:59

De som gräver, de gräver och bryr sig inte om vare sig fåglar eller annat, tyvärr. Men en tänkande människas fråga om frizoon för fåglarnas bo kostar inget. Blir intressant att höra hur de svarar.
Här är också isiga vindar. Vi har varit i stan idag och där brukar det vara mildare men vindarna fanns även där. Men ... nu är det slutet snart på den här vintern.
Ha det gott !!! båda två !!!
Stor kram härifrån oss.

http://minplats.bloggplats.se

Lambergsfrua

16 februari 2012 22:31

Nä grävarna har ju inte en susning om vad vi har sett av andvistet. De bara gör sitt jobb. Jag har inga förhoppningar men ska ändå drista mig till att klyva näbb;)
Vi har haft runt nollan, men blåsigt och lätt snöfall. Det blev promenad inne på Bergvik idag - 4x800 meter + rundtraskning på ICA MAXI. Inget dagsljus förstås, men det får vi ta igen en annan dag.
Dagsljuset visat att våren väntar bakom hörnet!
Ha det riktigt gott båda två!
Kramar från oss på Lamberget.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards