Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under februari 2012

Av Lambergsfrua - 17 februari 2012 22:21

På Alla Hjärtans Dagens kväll kom Svärsonen traskande med en blombukett till Svärmor. Det värmde ända in i hjärteroten.Buketten har fått tillbringa nätterna på vår inglasade balkong och är fortfarande så här fräsch. Vattent i vasen är isande kall och det gnisslar läckert om stjärlar och blad.


Dagen har varit solig och skön, ingen vind och runt nollan. Dagsmejan slaskar på bra - det känns så löftesrikt!


Önskar er alla en god natts sömn!

Soliga kramar,

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 15 februari 2012 17:32

I går morse när vi drog upp gardinen var världen vit och vi hade den här vackra utsikten. Nåja, foto är taget några timmar efter uppvaknandet.

  Framåt middagstid var träden kala och svarta igen.Från tidiga morgonen jobbade man med att ta bort jordhögarna som blivit kvar efter grävjobbet för nytt dagvattensavlopp. Skönt att snön döljer såren, som säkert blir gröna och fina igen till sommaren. Det syns tydligt på  den uppluckrade isen att avloppet fungerar alldels utmärkt. Varning för svag is!


Underbar sol strålade över oss idag - men attans vad det blåste. Det kändes som att vara uppe på kalfjället, när vinden tar tag i snön och virvlar upp den i luften. Inget kalfjäll inom sikte dock, bara Tjärnen, Kanalen och Lambergsskogen.


 
Vi drog ner
luvorna ordentligt över öronen och stavade runt Kanal och Tjärn. Visst var den här utsikten värt besväret.Minns ni den lilla "ön" som jag skrev om i oktober förra året? Den var bevuxen med manshög sly och var ett populärt gömsle för änder. Då trodde vi, att det var en vilsen timmerstock som av någon anledning hade strandat i Tjärnen.Nu vet vi bättre! Den lilla "ön"  ligger på torra land, eftersom den var i vägen för grävarbetena och dagvattenledningen. Det är egentligen tre rejäla timmerstockar som är sammanbundna med kraftiga  sprintar. I stockarna sitter flera märlor. Vi tror att det rentav är en del av någon förfallen kajkant längre ut i hamnen som glidit in i Tjärnen, fastnat och blivit både bevuxen och bebodd.  

Det känns lite sorgset att se den så här... Jag tror änderna kommer att sakna sitt tillhåll.


Önskar er alla en skän kväll!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 14 februari 2012 06:00

Jag önskar er alla en varm och kärleksfull Alla Hjärtans Dag!    


 
Man behöver inte köpa dyra presenter till sin nära och kära - en kram till dem som finns i närheten och vänliga ord per telefon eller mail till dem som finns lite längre bort räcker gott.


Ett leenden kan många gånger ersätta rosor...

Soliga kramar!

Lambergsfrua


 

Av Lambergsfrua - 13 februari 2012 22:00

Igår fick jag återigen ett sådant där oväntat ryck med mycket energi och tog itu med att göra ren ugnen, spisen och plåtarna. Jag måste erkänna att glorian tryckte lite lätt på ena örat, när jag väl var klar. Och nejdå, jag fick inga skavsår


På gårdagens "stavtrav" fick vi syn på en underlig trädgårdsdekoration.


"Man tager vad man haver", sa Kajsa Warg - fast hon lagade ju mat förstås. Här har man skapat ett kostigt kosntverk (?) av diverse skrot och toppat med ett cykelhjul utan däck. Kranen till vänster fascinerar mig. Undrar om det rinner vatten ur den till sommaren? (Bilden är klickbar om du vill kolla närmare)
 

Idag gick det mycket bättre på jobbet än förra måndagen. Vi fick många svar - kanske därför att ganska många var förkylda och därför höll sig inomhus. Jag önskar inte sjukdom på någon, men det underlättar onekligen jobbet för MiML och mig  


Önskar er alla en god natts sömn!

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

Av Lambergsfrua - 11 februari 2012 18:32

Som ni vet vid det här laget är jag omåttligt förtjust i naturfenomenet solnedgångar - för det är väl ett fenomen, att vi bjuds på allt detta vackra.


 
Nu är det flera dagar sedan jag visade en solnedgång, så här kommer den vi hade i förrgår. Det är alltid som mest spektakulärt, när solen går ner bland lätta moln. Här var det ett kraftigare moln, som tycktes "halshugga" solen    Jag rantade ut med kameran på balkongen åtskilliga gånger för att få det perfekta fotot - ,men det får man aldrig för det finns helt enkelt inte.


Idag har solen försökt tränga fram genom molnen vid flera tillfällen men med klent resultat. Som helhet har det varit (ljus)grått med -5 och snålblåst.Vid middagstid intogs Tjärnens is av den här lilla gruppen på tre vuxna och fem barn - den minsta i barnvagn. Isen är perfekt för skridskoåkning, men de små barnen nöjde sig med att äka kana på isen.

Jätteroligt!


Senare dök det upp allt som allt ett femtontal personer med skridskor på fötterna och en del med klubbor och puck. Underbart att se!


Nu önskar jag er alla en trivsam kväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua    

Av Lambergsfrua - 10 februari 2012 22:53

Inte vet jag varifrån den plötsligt kom den där energin, men efter den vanliga veckostädningen, tog jag itu med badrummet. Idag har jag faktiskt skrubbat det helt och hållet. Nåja, det handlar ju inte direkt om några slottsstora ytor, men det räcker gott som det är.


Vanligtvis brukar jag använda en micromopp på golvet, men nu la jag mig på knä på en skumgummikudde och skurade först duschen med dess eländiga silikonskarvar (mutter, vilken dum uppfinning), sedan listerna, rören och hela golvet. Vanish och nagelborste eller gammal tandborste funkar utmärkt på silkonskarvar har jag läst på nätet  och det stämmer bra.


Jag måste erkänna, att jag stånkade och stönade lite då och då i min ensamhet, mest för att knäna tog stryk - men oj, vad nöjd och belåten jag kände mig när jobbet var klart.


Nu önskar jag er alla en god natts sömn i loppelådan!

Varma kramar,

Lambergsfrua   Av Lambergsfrua - 9 februari 2012 22:21

I kväll har jag sett ett program om Slussen i Stockholm och hur man planerar att bygga om den. Det blev tvära kast mellan gubbarna (och en tjej) på arkitektkontoret i den runda byggnaden mitt i slusskarusellen och de hemlösa som håller till i slusslabyrinterna. Varma porträtt av dem. De delar sin mat med några råttor, som är som kompisar. Andra männiksor har hund eller katt - de har några råttor.


Råttorna har fått namn och nu dog Bruno. Rörande att se hur en av de hemlösa försiktigt bar den livlösa kroppen till en jordhög, grävde en liten grop med bara händerna och la ner Bruno. Ömsint täckte han sedan över Bruno, slätade till jorden och lät handen vila ovanpå en stund, innan han traskade iväg - och öppnade en ny öl.


Jag hade väntat mig mer om själva slussritningarna, men det har gav faktiskt mycket mer. Om det går i repris - se det gärna.


Dags för loppelådan!

Sov gott alla vänner,

Varma kramar,

Lambergsfrua    

Av Lambergsfrua - 9 februari 2012 12:13

Idag hissar vi flaggan för goda vännen Mia i Washington. D.C som fyller år.


   
Vi hoppas att du blir ordentligt uppvaktad och firad av nära och kära och får en fin dag.I stället för en blombukett skickar jag en bild på en ättling till syrenerna på Kartäckran - nostalgi av högsta klass!


Solen skiner och det är -9 i skrivande stund. Efter lunch blir det att dra på sig långkallingarna, pylta på sig varma kläder, dra ner luvan över öronen och ta en promenad. Vi ska till HSB-kontoret med några papper och Dottern har fått låna bilen. Deras egen rattas av Svärsonen till Grums idag. Så kan det bli när företagsmöten ska ske samtidigt - fast på olika håll.


Önskar er alla en bra dag i kylan!

Varma kramar,

LambergsfruaPresentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se