Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under mars 2012

Av Lambergsfrua - 12 mars 2012 14:15

Underbart vårväder med hela +12! Vi har varit ute och stavtravat iklädda tunna jackor, som vi sen fick ta av oss! Första gången i år!


 

Krokus och snödroppar blommar och isen smälter undan på Tjärnen.


 

Vi såg massor av vintergäck! Jag njuter!



Ja, det får man väl hålla med om. Omtänksamt att sätta upp en skylt, så ingen får för sig att försöka gå på vattnet ...

 

I förmiddags kom en kranbil och lyfte upp den där slybevuxna timmerlänsen på stranden. Änderna såg något förvirrade ut när deras kryssande ö plötsligt försvann.



Och här ligger den nu som en strandad val.  


Om några timmar ska MiML och jag till SDR-kontoret och jobba för sista gången! I sju år har vi jobbat där på måndagar med några veckors uppehåll på somrarna - och uppehåll när vi rest bort förstås. Det har aldrig varit svårt att få ledigt. Under åren har chefer och anställda växlat, men killarna på lagret och MiML och jag har jobbat kvar. Vi har blivit inventarier med andra ord.


Arbetstiden
har varierat stort från åtta timmar till nuvarande fyra, men att jobba från 15 till 19 passar inte oss alls. Var fjärde måndag kl 18 har vi dessutom styrelsemöte i vår brf och då stämmer det ju inte. Så i kväll blir vi silvergrå pantrar på riktigt och det känns bara bra!


Önskar er alla en härlig dag!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 10 mars 2012 20:30

David Lindgren: Rasande skicklig showartist. Trist kostym


Torsten Flink har en urstark och utlämnande låt, men det här här helt fel forum, anser jag. Prydlig klädsel där den röda halsduken piffar till det hela - men ändå tråkig.


Death by April: Nej! Inte alls min melodi hur duktiga de än må vara. Också tråkiga kläder.


Lisa: Jag gillar henne, men det här är ingen låt jag fastnar för. Trista kläder. Jag gillar däremot de fladdrande tygstyckena i bakrunden.


Värmlands stolthet Top Cats från Torsby. Härlig spelglädje, men inte har de någon chans internationellt inte. Utrtista kläder dessutom.


Loreen är en udda fågel, lite hippiekänsla över kläder och koreografi. Låten helt OK om än inte i min smak - alldeles för dramatisk. Men hon är ju favorittippad, så man vet aldrig...


Ulrich Munter: Lika gammak som vårt kära barnbarn. Måste han ha en sån där fånig keps förrsten? Varje gång i alla sammanhang! Jag fattar inte vad hans låt egentligen handlar om. Vaddå soldiers? För att han är kär? Killen har verklig talang och vi kommer nog att höra mer av honom i framtiden.


Björn Ranelid: Nä, han må vara en gudabegåvad författare, men här platsar han inte, anser jag. Sara Li däremot är en fantastisk artist, som borde  få stå i centrum i det här framträdandet. Härligt röd paljettklänning dessutom. Glitter och glamour - I like!


Molly Sandén - ingen liten flicka längre. Bra låt om man gillar ballader, vilket jag inte gör. Och urtrista kläder! Svart, svart, svart med lite pärlor och tåtar hit och dit på armarna.  Jag vill ha FÄRG!


Danny: Den killen har jag gillat sen start. Skönt rörelsemönster. Kläderna är ingen höjdare utom när de lyser i mörkret. Då känns de lite festligare.


Jaha, vem som vinner? Inte en susning. Det kan gå precis hur som helst. Nu väntar jag med fortsättningen...


Nu har europajuryn röstat och Loreen vann. Sverige röstade på - vänta, vänta, vänta.


Så kom Helena Paparizou - i helsvart liksom alla dansarna. Otroligt skickligt Men var är alla färger??? Jag vill ha glitter och glamour!


Jaha, Loreen vann. Undrar hur hon står sig i konkurrensen, Önskar henne i alla fall ett stort Lycka till!

Nu stänger jag TV:n för i kväll.


Önskar er en god natts sömn,när det blir dags.

Varma  kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 9 mars 2012 17:15

Som några kanske minns fick jag en bukett tulpaner av Svärsonen på Alla Hjärtans Dag. Den har mest fått stå på vår inglasade balkong, där vi ser den från vardagsrummet och våra fåtöljer.




Den har hållit sig fantastiskt bra. Efter drygt tre veckor såg den ut så här och då ansåg jag, att det var dags att slänga den - fast jag egentligen inte ville.


 
Kan någon fatta
varför måsarna samlas i stora flockar på isen? De ser helt nöjda ut med att vara där, de pickar lite på isen eller bara står där och kollar läget. Bilden togs precis innan snöfallet natten till den 7 mars, då isen var tunn och blank.



I Lambergskanalens yttre del har det samlats några riktiga båtvrak och häromdagen sjönk ett av dem, den med det stolta namnet "Mainau of Gothenburg". Hur den ska kunna bärgas vet ingen och troligen blir den liggande där den ligger. Här kan du läsa artikeln om det.



Så är det snart dags för oss att stänga våra sopnedkast för att börja sortera brännbart och komposterbart hushållsavfall. Allt övrigt sorteras och lämnas redan nu vid närmaste återvinningsstation.


Stängda sopnedkast
uppskattas inte av alla, framför allt inte av de äldre boende här. Men så länge vi inte gör det, blir vår kostnad för sophämtningen oproportionerligt hög. Sorteringen är frivillig sägs det, men den höga avgiften gör ändå, att man känner sig tvingad att "följa gruppen".


Klart man ska
vara miljömedveten - men än så länge kan Karlstad inte ta hand om det komposterbara avfallet, utan de körs körs - till Jönköping! Häpp!


Visste du förresten
att sopnedkasten är en svensk uppfinnning av Sven Wallander från 1923. Han överlät patentet till HSB, som började installera nymodigheten i sina fastigheter på 30-talet. Kolla överst på luckan här på bilden, så ser du texten HSB Patent. Hos oss finns bara en enda lucka kvar med den texten - kulturhistoria, eller?


Önskar er alla en riktigt trivsam fredagskväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua   





Av Lambergsfrua - 8 mars 2012 22:48

Idag ringde Sonen och berättade överlyckligt att han fått sin första bok publicerad. Vi hugger huvudet av Jante och gläds med honom och känner oss också väldigt stolta över att han har lyckats med den bedriften.

Boken heter Djungel och du kan läsa lite om den här.


Önskar er alla en god natt med ostörd sömn trots fullmåne   

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 7 mars 2012 22:22

Vi har varit hos Barnbarnet och firat hans 18-årsdag lite i förväg, eftersom han åker bort några veckor nu för praktik.


När vi gick hem igen kände vi några lätta regnstänk, men nu vet vi bättre - DET SNÖAR FÖR FULLT!!!

Go'natt alla människobarn och sov gott.

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 7 mars 2012 14:54

Vännen Tommy i Nacka fyller år idag och det vill vi förstås fira - fast på avstånd.



Vi hissar flaggan och önskar både honom och alla andra en bra fortsättning påd dagen.

Varma kramar,

Lambergsfrua       

Av Lambergsfrua - 5 mars 2012 14:30

Idag har vi tagit en promenad ner på stan för att uträtta några ärenden.



I en trädgård på Herrhagen fick vi se grupper av små snödroppar. Inte riktigt utslagna ännu men klart på G.


Vår arbetstid på måndagar har ändrats från dagtid till eftermiddag och kväll med början kl.15 Det känns inte bra.


Jag önskar er alla en fortsatt bra dag - helst med lite sol också!

Varma kramar,

Lambergsfrua   


Av Lambergsfrua - 3 mars 2012 16:00

Igår kom Dottern för att hämta den stora murgrönan i entrén och hjälpa mig plantera om den mindre murgrönan.


 

Hon är duktig på sånt och har begåvats med gröna fingrar. Den stora lastades in i hennes bil och sen hämtade vi åtskilliga säckar trädgårdsavfall hemma hos henne.


På väg mot återvinningscentralen Heden berättade hon i telefon till Svärsonen: "Jag är på väg till Heden för att slänga skräp och har mamma med mig".


Väl framme var noga med att hålla mig på lite avstånd från henne för att inte åka med bland skräpet...   


  
Vi brukar åka långt ut i skogen för att hämta påskris. Onödigt tyckte Dottern och stegade med bestämda kliv fram till avdelningen för ris.  Man får inte ta något från återvinningen, men ris är tydligen OK, för vakten sa inget.


På vårt stavtrav efter lunch fick vi syn på några små krokus alldeles vid en av våra husväggar!


Visst blir man glad!


:
Och här har vi ett exemplar som har klämt sig upp i gruset vid asfaltkanten - det är alltså ingen rabatt här.


 
Isen har gått upp på södra delen av Tjärnen och lockar mängder av måsar...


...men längre in ligger den kvar. Där satt två fiskare med hund hela eftermiddagen och prövade fiskelyckan. De hade borrat flera hål och anglade. Jag hade aldrig vågat!   


På vårt dagliga stavtrav går vi förbi en kulturskatt - Lusten 13.


Den har gått på Klarälven med timmer, men är nu i privat ägo. Den ser inte ut att må särskilt bra efter vintern, så jag hoppas ägaren kan fixa till den lite till sommaren.


Önskar alla en riktigt trevlig helg!

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards