Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 april 2012

Så rätt de tänkt - så fel det blev!

Av Lambergsfrua - 15 april 2012 19:30

Ja kära nån vilket rabalder det blev, när första avsnittet av TV3-serien Wermland forever visades i veckan. Kritiken var inte nådig varken i lokaltidningarna eller rikspressen och Karlstadpolitikerna var djupt upprörda och vill ha pengarna tillbaka. 150 000 tusen kronor har kommunen satsat på den manusstyrda dokusåpan i hopp om bra reklam för solstan. Om man med det menar, att folk pratar om Karlstad, så har man i alla fall lyckats.


Eftersom jag inte brydde mig om att se programmet i tisdags, kunde jag inte alls uttala mig. Därför bänkade jag framför TV:n i eftermiddags för at se reprisen. Man vill ju hänga med!  


Jaha, vad tyckte jag då? Tja, ingenting var egentligen bra. Ett gäng unga partylystna killar óch tjejer försöker leva livet i Karlstad som vore de Stureplansbrats. Dialogen stapplar fram på kryckor och agerandet är taffligt. Å andra sidan har ingen av dem utgett sig för att vara skådespelare. De har troligen valts för sitt utseende.


Killarna "paxar" för vilka av tjejerna de vill ragga på vid kvällens poolparty, medan tjejerna fixar håret både på huvudet och andra ställen och väljer och vrakar bland sina bikinis. Klädseln är viktig, när man ska gå på fest! 


Och för den marknadsföringen har vi drygt 84 000 skattebetalare i kommunen satsat ca 1 krona och 75 öre per person. Kanske inte världens smartaste investering...


Önskar er en bra fortsättning på kvällen!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ruth

Ruth

15 april 2012 22:24

Fasiken, skulle sett reprisen i dag men glömde bort det hela. Det har varit mycket negativt på radion om detta programmet, får se hur det barkar hen från kommunens sida, blev nog inte den reklamen som dom hade hoppats på för allas fina Karlstad.
Kram.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 april 2012 12:06

Nä du, det blev inte alls som man hade tänkt. Avsikten var att visa upp ett ungdomsvänligt Karlstad och locka fler att flytta hit. Karlstad har ju satt målet till 100 000 invånare. Tänk så mycket fint och trevligt från stan med omgivningar man hade kunnat göra ett program om i stället - med ungdomar för ungdomar.
Kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

15 april 2012 22:41

Det här programmet har jag inte sett, men nu gjorde du mig ju nyfiken.....

Kram och godnatt!

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

16 april 2012 12:01

Jag blev ju också nyfiken efter nedsablingen i pressen. Kanske du rentav tittar en stund på nästa avsnitt;) Annars finns det första avsnittet att se på TV3 Play - fanns i alla fall igår.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

16 april 2012 10:04

Borde man inte anat detta redan när man övervägde att satsa på det här formatet? Sedan när har denna typ av program gjort bra reklam för något alls. Om man väljer att spela på folks dumhet bör man kanske inte bli överraskad om resultatet blir ganska dumt. Undrar just hur det lät vid beslutet. "Vet ni vad, kan vi inte låta hela Sverige skratta ut oss? Det kostar bara 1,70 per invånare". "En kanonidé, Börje. Skall vi klubba igenom det? Bra, då går vi väl och äter lunch nu då. Bra jobbat allihop!"

/Kram

PS: Allt detta skrivet utan att ha sett en sekund av programmet ;)

Lambergsfrua

16 april 2012 11:59

Jag tror inte att man riktigt förstod programupplägget. Det var kommunens kultur- och fritidsdirektör som hoppades att på det här sättet kunna marknadsföra Karlstad som en ungdomskommun, locka ungdomar att flytta hit - och sudda bort imagen av "skog och Bengt Alsterlind". Finns det nån som lockas att flytta till en plats bara för att en dokusåpa spelas in där?? Jag tvivlar starkt på det.
150 000 är kanske inte så mycket i kommunens budget, men det känns ändå totalt fel. Evenemang som t.ex Melodifestivalen genererade i alla fall pengar både inom hotell- och restaurangbranschen.
Ska bli intressant att se hur politikerna kommer att agera - för agera kommer de på ett eller annat sätt.
PS Vill du bilda dig en egen uppfattning kan du kolla på TV3 Play ;)"

 
yvonne

yvonne

16 april 2012 18:00

Jag missade det (med flit tror jag) och är inte ledsen för det! :D Kanske blir nästa säsong fokuserat på grå pantrar ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

16 april 2012 23:27

Du har inte missat ett skvatt kan jag lova dig. Vill du se en härlig serie om grå pantrar vill jag rekommendera "Borås superstars". Helt fantastiska "lite vimsiga" män och kvinnor i sin bästa ålder och en enhetschef med värme och stort hjärta. Jag blir glad av varje avsnitt jag ser.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

17 april 2012 15:31

Jag kollade lite men blev less på all yta och det var dessutom supertråkigt. Synd att en del ungdomar inte kan stå emot yttre tryck och vara sig själva och inte leka följa John. Bra att folk protesterar. Jag tycker alla såg likadana ut, fram för personlighet och lite djup. Som det är på Borås Superstars var det på den tiden jag arbetade inom arbetsterapi, då var det roligt och hände mycket. Cheferna var även dom toppen och det verkade finnas pengar till guldkanten på tillvaron.

Du har jämt så fina Headers

kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

17 april 2012 21:21

Tack Wiper för berömmet för mina fina headers. Jag skickar det vidare till min goda vän, som är så duktig på att skapa precis det jag vill ha av mina foton.
Jag blir så glad av att se Borås Superstars. Det måste kännas väldigt meningsfullt att arbeta med dementa på det sättet. Jag tror att de där guldkanterna inte kostar så mycket pengar egentligen. Det som krävs ar empati, värme och engagemang.
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards