Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under april 2012

Av Lambergsfrua - 4 april 2012 12:45

Jag vill börja med att gratulera vännen Åke som fyller år idag.


Både Mannen i Mitt Liv och jag hoppas att det blir en trevlig dag! 


Det blev ju inga bilder igår, eftersom vi fick välkommet besök av Dottern och Svärsonen. Datorn fick vila till idag - något som både den och jag mådde bra av. Det är så lätt att bli beroende av datorn...


En väl påpälsad kapten premiärkörde från sjösättningsrampen in till sin bryggplats - efter en kortare sväng ut på Vänern.Se där! Ännu en båt i Tjärnen, som gör måsarna sällskap. Förra året hade isen knappt släppt vid den här tiden.Solnedgången den 2 april. Nu går solen ner långt till höger om gamla vattentornet på Herrhagen - numera ombyggt till lägenheter med rundade ytterväggar.


I eftermiddag ska vi traska fram till gläsmästaren och hämta vär bil med sin nya fina vindruta. Hoppas den håller lite längre än den förra...


Önskar er alla en fortsatt fin dag!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 3 april 2012 17:45

Stlla veckans andra dag är det idag. Vi är alltså inne i påskveckan. Efter att ha besökt vårt stora shoppingcenter Bergvik idag måste jag erkänna att stilla var det minst av allt  


Det var ungefär lika rörigt och mycket folk som i julveckan och nu ska man ändå inte handla påskklappar. Det handlar om mat, mat, mat och ännu mera mat - och så godis förstås. Extrapris på alla möjliga godsaker och prisikrig på godis i lösvikt. Lägst hittills är Netto, som tar 2.95 hektot för sitt lösgodis. Men OBS! Man får bara köpa 3 kg per person!!! Tre kilo?   Visserligen skulle jag gladeligen kunna smäcka i mig ett eller kanske tvåhekto själv, bara min självbevarelsedrift hindrar mig. Kanske tänker de på familjer med många barn, som ska ge påskägg till släktingar eller så - men det är ändå rasande mycket godis. Tre kilo...


Nej, jag har inte fallit för frestelsen än, men det finns ju flera dagar kvar att falla på...


I januari hade vi fått ett stenskott på bilens vindrutan och tvingades byta. Döm om vår förvåning då vi häromdagen upptäckte en spricka på nya vindrutan och det utan att ha fått ett stenskott. Så nu är bilen inlämnad hos glasmästaren för ännu en ny vindruta. Suck!


Nu kommer Dottern och Svärsonen om en liten stund, så bilder får vänta till senare eller till i morgon.

Ha en skön kväll!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 2 april 2012 23:00

Soligt men isiga vindar och bara någon plusgrad hos oss idag. Tur att vi hade en hel del att göra inomhus då...Och idag har en epok gått i graven - våra sopnedkast är definitvt stängda. Handtagen har helt sonika sågats av. Enkelt och effektivt! 


Vi var ju borta i Öhrnboet i lördags och träffade Barnbarnet som visade bilder och berättade om siona upplevelser i Washington D.C Han var lite hemlighetsfull, när vi kom och bad oss följa med en trappa upp för han hade något åt oss.


Han hade köpt presenter åt oss! Saker som han visste att vi gärna ville ha och som inte finns i Sverige! Det hade vi inte alls förvänat oss och därför blev glädjen ännu större.

Kassen i sig var extra passande eftersom Barnbarnet ju är en Öhrn.På Öhrnboets altan
lyste vårblommor i olika färger - här är det partriotiskt så det förslår, eller var det kanske en hyllning till Barnbarnets födelsedag i torsdags... 


Dottern gav oss färgsprakande engångstallrikar till sommarens utflykter - på en sån tror jag att allting smakar gott. Man skulle rentav kunna sätta upp en på väggen, så dekorativa är de.


Dottern och Barnbarnet följde oss halvvägs hem. De brukar göra så för att få en nypa luft på kvällskvisten - mn här är det ryggtavlorna på Morfar och Barnbarnet - två långbenta herrar.


Barnbarnet fick tag i kameran och förevigade Dottern med föräldrar på väg hem.


Sov gott - det ska i alla fall jag försöka göra.

Varma kramar,

Lambergsfrua   


Av Lambergsfrua - 1 april 2012 19:45

Igår var vi hembjudna till Öhrboet för att träffa käre Barnbarnet, höra om hans USA-praktik och se på hans foton. Och de var många! Han är ju släkt med mig   


Som nära anhöriga njöt vi av vartenda ett. Några tycker jag lämpade sig att visa på min blogg och jag fick tillåtelse att använda vilka jag ville - utom ett fåtal från besöket i New York. Nej, nej Erik och hans klasskamrat misskötte sig inte alls, men personen de besökte vill inte vara med på bild och det respekterar jag självklart.


Alla foton här nedan tillhör alltså Erik Öhrn!


 

Capitoleum i Washington D.C - och körsbärsblom.I väntan på tunnelbanetåget i D.CStilstudie av två D.C.-änder


På Smithonian Museum i D.C finns mycket spännande att se - och här har guldet inte blivit till sand...D.C-ekorre på en bädd av fallna körsbärsblommor.


Nej Erik blev inte haffad, men de tuffa New York-poliserna hade inget mot att posera med en yngling från utlandet - Sweden? Hm...Varför använda dator när det finns hederliga gamla skrivmaskiner? Varför den välklädde  unge mannen sitter på trottoaren och skriver förtäljer inte historien.


  New Yorks China Town håller sig med egen brandbil. Titta bara på den gyllene draken på grillen och sidan.

Med detta önskar jag er en skön kväll!

Varma kramar,
Lambergsfrua  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se