Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 1 maj 2012

Sommarlakan, skräp och VÅR!

Av Lambergsfrua - 1 maj 2012 16:30

Vad menas med sommarlakan, undrar ni kanske. Finns det vinterlakan också? Njäe, det tror jag nog inte. Självklart finns det olika kvalité på lakan och därmed olika tjocklek på tyget. Sommarlakan betyder för oss bara, att vi nu använder påslakanet utan istoppstäcke. Det kan man göra när vintern har dragit sig tillbaka.


Det var alltså säsongspremiär nu och jag sov alldeles utomordentligt gott, tills jag abrupt väcktes av att Mannen i Mitt Liv slet tag i min ena arm och drog den till sig. Yrvaken försökte jag dra den tillbaks. Det är ju trots allt min arm...  Förvånad slog han upp ögonen, sansade sig och bad om förlåt. Han hade drömt att någon försökte föra bort mig och han skulle rädda mig från det. Fullt acceptabel förklaring. Inte kan man bli arg över en så sån gentlemannagest - fast det dröjde ju en stund innan jag somnade om igen under mitt sommartäcke.



Vi stavtravade nästan två timnmar idag och njöt av sol och vårväder. Nere vid älven på Norrstrand hade det tydligen varit fest i går kväll. Jag är nästan säker på att det handlar om yngre människor.


Trist bara att man inte orkade plocka ihop efter sig och ta med resterna därifrån. Tomma flaskor, burkar, plastpåsar och diverse förpackningar blir nu ett eldorado för kråkor, kajor och skator att laborera bland och på så sätt sprida över en ännu större yta. Vinden gör ju sitt till också. Man kan ju undrar vem de har tänkt ska plocka upp efter dem - deras mammor kanske?



Vi njöt ändå av allt det fina som finns i naturen nu. Japanska körsbärsträd med stora klasar av rosa blom finns på Engholmsgatan och bakom syns gul ginst lysa i solskenet.


En liten vit fjäril fick vi syn på i gruset vid Lambergskanalen. Vet inte vilken sort det är. Har googlat men hittar bara kålfjäril som den liknar - men det är väl lite för tidigt för den. Någon som vet? 


Önskar er alla en fortsatt härlig vårdag!

Solig kram,

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

1 maj 2012 20:27

Kålfjärilarna kommer fram i maj månad läste jag...och den här är väl tidig! Sova utan täcke i lakanet??? Uuu...aldrig ;) inte ens mitt i sommaren...

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

1 maj 2012 22:56

Du tror alltså att det är en kålfjäril? Jag litar på dig, för de verkar ha kolla på djur och natur;)
Jodå, det går bra att skippa täcket i påslakanet den här årstiden. Vi har ju lite inbyggd värme MiML och jag... =D
Stor kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

1 maj 2012 23:05

Mycket skräp över allt i dag, och någon lugn kväll har det inte blivit. Ett äldre par gick med en sopsäck nere vid Aspen (sjön) och plockade efter ungdomarna, hemskt om vinden skulle sprida omkring detta. Synd att det inte regnade på kvällen, det dämpar firandet.

Jag har en tunn filt på mig om natten, sommartäcket blir för varmt, snart kommer kylfläkten eller AC’n på.
Vädret kan man knappast klaga på, men lite för varmt för mig, är ju ingen soldyrkare och tål värme så dårligt. Naturens grönska har exploderat nu på ett par dagar.
Det är nog sommaren som har kommit nu, tror inte den backar ännu en gång.
Kram på er.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

2 maj 2012 10:45

Tyvärr är det så, att det blir extra skräpigt efter helger. Nere i centrum städas det undan med maskiner, men de stor gräsytorna lite utanför centrum åtgärdas inte.
Vi hade inte med oss någon sopsäck, annars hade vi nog plockat upp skräpet där. Vi brukar då och då gå en runda med sopsäck och plocka skräp runt Tjärnen och Kanalen - men det är aldrig så illa som det här var.
Vi har ännu inte använt fläkten i sovrummet, men det dröjer nog inte länge nu förrän den behövs.
Jag tycker att jag tål värme sämre ju äldre jag blir. Runt +20 är helt perfekt för mig, över +25 är i mesta laget, tycker jag.
Jag hoppas du har rätt - sommaren är här, i alla fall försommaren. En härlig tid! Grönskan, blommorna och de allt ljusare kvällarna gör mig glad till sinnet.
Önskar er en fin försommardag!
Solig kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

sonen

2 maj 2012 04:25

Det viktigaste är något på bröstet, nämligen en kramkudde. Dessutom blir jag alltid för varm om fötterna och vill inte ha dem täckta. Täcken hör vintern till, just nu räcker det med en kudde att hålla i ;) Bra för övrigt att ha beskydd både när man är vaken och när man sover, även om det förstås inverkar menligt på sömnen emellanåt ... / Kram

Lambergsfrua

2 maj 2012 10:35

Kramkudde vill jag inte ha;) Vill ha tomt påslakan, som lätt kan slängas av vid behov.Det ska vara luftigt om fötterna, även på vintern. Jag avskyr när sängkläderna stramar runt dem.
Pappa drömmer lite då och då om att något otäckt händer mig och han skyndar genast till försvar eller räddning - ibland lite väl häftigt;) Inte så farligt att ligga vaken ett tag, eller slumra. Man somnar ju i alla fall om till slut.
Solig kram från oss båda,
Ma

 
Ingen bild

Lasse

7 maj 2012 06:50

Kul att höra att Uffe är en sån gentleman, även när han sover :)

Lambergsfrua

7 maj 2012 12:51

Ha ha ha! Ja du Lasse, så kan man väl också tolka det;)
Ha det gott och lycka till med nya bilen!
Kram,
Gigi

 
Suss

Suss

7 maj 2012 21:47

HU, så kallt utan täcke redan nu. Jag är förresten nästan aldrig utan, då ska det vara tropisk värme, så frusen är jag. Kärestan däremot har gärna "sommartäcke", jag ska ge honom det ordet till att använda till hans tomma påslakan när han kommer dithän. Kram

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

7 maj 2012 22:11

Jag är frusen om fötterna ibland, just när jag kryper ner i sängen, men det går snart över. Den här årstiden fungerar det fint med bara "sommartäcket för MiML och mig, men det är ju så olika hur varmt eller svalt man vill ha.
Solig kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards