Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 26 juni 2012

Bryggudden

Av Lambergsfrua - 26 juni 2012 15:07

Man har börjat bygga en ny stadsdel inne i Karlstad  - "ett bättre golvsving från centrum".

Inte helt utan protester förstås - för högt, för massivt, skymmer utsikten för andra boende, översvämnibgsrisk med hus halvvägs ute i vattnet och så vidare.


Jag kan  bara konstatera, att bygget med Brygguddens först hus fortskrider enligt planerna och  att vi nu ser det hemifrån oss. Man bygger klart en våning i veckan och det ska bli 21 våningar högt.

 
Ja, så här nära oss ligger det inte. Jag har använt zoomen, för jag ville se vad det var för skynke som man hängt upp. Klickar på fotot kan du se en skiss över Bryggudden (och läsa lite mer här) 

Ännu har det inte regnat något här idag, men det ser mörkt ut. +17 är klart bättre än gårdagen +11...

Önskar er en bra fortsättning på dagen!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Suss

Suss

26 juni 2012 20:43

TACK, Oj, så mycket trevligt jag har haft nu när jag läst ikapp din blogg. Jag har försummat både min egen blogg och läsandet av er andras nu de sista veckorna. Jag har fullt upp med flyttbestyr, men ikväll kände jag både för att skriva och läsa.
Tack för resan, jag log åt Dubrovnik, vi har varit där för några år sedan, men en sån resa som ni gjorde, hade vi inte. Lite sorg fanns med, vilket jag beklagar, sådant är alltid svårt och sorgligt. Så vill jag också tacka för alla vackra foton, i synnerhet på blommor. Hoppas jag kan komma igen som daglig läsare och bloggare när vi väl installerat oss på nya stället. Ha det bra! Kramar

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

27 juni 2012 11:43

Tack för rosorna du strör över mig, Suss! Vad roligt att du gillade det du läste och såg på min blogg! Jag har varit urusel på att bloggvandra en tid nu - och jag är inte upptagen med att flytta;) Jag tycker inte att jag hinnner med bloggen. Det är så mycket annat som lockar den här tiden på året.
Jag tror Dubrovnik är en fin plats att vara på en eller ett par veckor. Där finns ju både en härlig gammal stad med ett stort utbud, kultur, många mysiga restaranger och affärer och fina bad. Flera i vårgrupp stannde en extravecka där efter rundresan.
Lycka till med flytten!
Varma kramar!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Anita

27 juni 2012 11:18

Förstår inte varför de alltid måste bygga alla hus så höga. Utsikt är ju fint att ha, visst - men bo högst upp skulle göra att jag kände mig riktigt instängd. Ja, vädret är ju inte strålande sol men inget regn heller och bara 16 grader så liiiiiite instängd känner jag mig fast jag bor i enplans hus.
Ha en bra dag vännen !!! Kram på dig !!

Lambergsfrua

27 juni 2012 11:35

Här i stan tycker majoriteten av de styrande att ett så högt hus blir ett fint landmärke, att det "sätter Karlstad på kartan". Andra tycker det är fel att bygga högre än domkyrkans torn... Jag hade nog gärna bott högst upp där om jag hade haft en egen bank att plocka pengar ur;)
Idag har vi faktiskt sol, men kyligt är det fortfarande.
Önskar dig och Livskamraten en skön dag - utan regn!
Solig kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

27 juni 2012 15:14

Det gäller att ta vara på ytorna och bygga på höjden, synd om andra som får begränsat utsikt. Ett hus revs här nere på torget förra hösten och dem vill bygga ett höghus för både affärer och boende, men protesterna haglar in. Det högsta huset där nere är kommunhuset på 5 våningar, förövrigt max 3 våningar, nu vill dom bygga något i stil med det bygget du berättar om, men om jag inte missminner mig var det 17 våningar. Lägenheter behövs, men som regel så blir lägenheterna så dyra så det vanliga folket har inte råd att hyra.

Se den glädje som varar. Nu kommer det en skur här och himlen är blåsvart, måste det bara inte bli åska grrr. Solen sken med varierande molnighet på förmiddagen, det är varmt och kvavt, nästan så det är svårt att andas.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

27 juni 2012 21:44

Ja, eftersom tomtpriserna är så höga, vill man förstås utnyttja marken till max. Jag tycker ju inte att det här huset är fint. Det är alldeles för dominerande i stadsbilden. Det är bostadsrättslägenheter med saftiga insatser, inget för gemene man precis.

Vi har faktiskt haft sol här hela dagen och nu på kvällen orkade temperaturen upp till lite över +20. Man bugar och bockar och tar tacksamt emot;) Någon åska vill vi absolut INTE ha!
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards