Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under juli 2012

Av Lambergsfrua - 5 juli 2012 12:39

Det blir inte så mycket tid vid datorn just nu. Sonen är på besök och då gäller det att ta vara på tiden. Visserligen umgås vi inte hela dagarna, men lite då och då. Han bor i Syrrans hus, sköter om huset, tar in posten och vattnar blommorna, medan familjen är på semesterresa i Spanien.


Idag ska vi alla tre iväg och se filmen Ice Age 4. Vi har sett de tre första och vill gärna se även denna.

Soliga kramar till alla som tittar in!

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 3 juli 2012 11:31

Ja nu handlar det inte precis om Paradisets alla saftiga goda frukter (för det måste väl ha funnit en uppsjö av alla tänkbara läckerheter där?), men väl ett äpple.


På tåget från Stockholm den 23 maj lockades Mannen i Mitt Liv av ett grönt fint äpple, som han av olika anledningar sen inte åt upp på resan. När vi närmade oss Karlstad, packade jag ner det i handbagaget - en väska med diverse fack för nödvändigheter... Väl hemma igen packade vi upp vårt bagage och ställde undan väskorna.


Den 29 juni behövde vi använda den där handbagageväskan för transport av en laptop till Barnbarnet för översyn. Döm om min förvåning, när jag då hittade MiML:s gröna äpple i botten av väskan!   Och han hade inte ens saknat det...



Man skulle kunna tro att äpplet var i mos-tillstånd efter så lång tid, men icke!
Här ser vi ett fast och fint grönt äpple, som är cirka fem veckor gammalt - och det var väl inte direkt nyplockat, när det hamnade på SJ:s fruktfat. 


Enda skavanken är den lilla gula fläcken till vänster, men det är ju försumbart. Vi skar itu äpplet och det fanns inget fel på det alls. MiML tog en tugga och det smakade precis som äpplen brukar smaka.


Min stilla undran är förstås - vilken hållbarhetsbehandling får frukten, som vi gladeligen stoppar i oss? Kanske något för skönhets- och läkemeldelsindustrin att forska i, så vi människor fick leva länge - och rynkfria.


Önskar er alla en fin dag!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   - som gillar färsk frukt...



Av Lambergsfrua - 2 juli 2012 07:30

Idag är det käre Sonens födelsedag och då hissar vi flaggan igen!


   
Vi bugar och bockar och gratulerar!


Självklart ska han firas med blommor också - och kanske kan det bli jordgubbar senare idag... 


Varm kram till honom och till alla andra som titta in här!

Lambergsfrua   
 

Av Lambergsfrua - 1 juli 2012 12:03

Nu är det dags att hissa flaggan!



Vår vän Malte fyller jämna år och ska förstås uppvaktas då. 


 
Vi gratulerar med en båtbild från Sjötorp, ett av Maltes och hans frus favoriställen under de ca 40 år, som de hade båt.


Alla andra hoppas jag ska få en bra dag, även om vädret inte är direkt sommarlikt här i alla fall. Det har just börjat regna och vi har +17... Men det finns också positiva sidor med detta: allergiframkallande pollen slås ner till marken, myggorna blir våta om vingarna och därmed kanske inte lika sticklbenägna - och håret raknar utan plattång!


Varma kramar,

Lambergsfrua   



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards