Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012

Vinterskor på bilen

Av Lambergsfrua - 11 oktober 2012 15:30

Vi har en helt underbar höstdag med sol och +8. 



Några änder krossade vattenspegeln i morse på sin stilla färd efter frukostmat.



Det fortsätter att glöda i vår park - vyn förändras dag för dag.



Efter några frostnätter med blixthalka på sina ställen fann vi för gott att byta till vinterdäck, som vi har förvarade på Vianors Däckhotell. Eftersom vi inte hade ringt i förväg tog det en liten stund, innan killarna hittade våra, som stod ganska högt upp. Inte ens MiML som är ganska lång nådde dit upp.



Det var ingen kö alls, så ägaren "Biffen" hjälpte killarna att plocka av sommarskorna och klä på Silverpilens vinterskor. Mannen i Mitt Liv assisterade med navkapslarna.


Nu är det snart dags för ännu ett litet stavtrav i solskenet.
Önskar er alla en fin fortsättning på dagen.

Varm kram,

Lambergsfrua   


  





 
 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2012 16:33

Så klokt att sätta på vinterdäcken. Det har minsann varit halka på sina ställen.
Jag får hoppas att det inte smäller till här också, för på lördagmorgon kl 04.15 ska jag ut och köra flera mil. Jag får väl se till att ha god tid på mig.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

11 oktober 2012 22:43

Är det en frostnatt gäller det bara att ta det försiktigt. Det lär ju inte vara så mycket annan trafik ute då - och sen har du ju något trevligt och spännande att se fram mot;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

11 oktober 2012 16:59

Ja, det har ju varit fint idag...har inte varit ute mycket, men fick ju en fin cykeltur hem! Det låter väldans praktiskt med sånt där däckhotell, slippa ha däcken i källaren eller i garderoben ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

11 oktober 2012 22:45

När vi bodde i villan var det ju inga problem att förvara däcken i garaget, men med nutida källarförråd fär man var glad om det allra nödvändigaste får plats. Däck ingick nog aldrig i planeringen;)Och garderoben är fylld av andra bra-att-ha-grejor;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

11 oktober 2012 19:02

Nu var ni imponerande snabba! Här planerar vi vinterskor på om några veckor, men vi får kanske tänka om.
Kram

Lambergsfrua

11 oktober 2012 22:47

Mmm, glorian trycker allt lite bakom vänstra örat =D Saken är den att vi ska besiktiga om någon vecka och sommarframdäcken är inte riktigt fräscha. Bättre då att sätta på våra fina vinterdäck och slippa påpekande.
Kramen,
Ma

 
wiper

wiper

13 oktober 2012 10:50

Tack för din omtänksamma kommentar på min blogg, den värmde. I dag mår jag bättre men är så svullen på magen så jag kan inte gå ut. Det gör även ont fortfarande men jag tar värktabletter.

Vilka härliga höstbilder och vad skönt att ni fått på vinterdäcken. Kul att få se bilder därifrån ;) Min man skall få hjälp med detta i dag.

Ha en skön lördag
varm kram

http://Huggorm49

Lambergsfrua

13 oktober 2012 12:00

Jag har tänkt så mycket på dig för jag vet att du har varit orolig inför den här operationen. Skönt att den är över nu. Svullnaden kommer att försvinna och förhoppningsvis och dina magbesvär också. Bra att du har tabletter mot smärtan nu när du återhämtar dig.

Förr bytte MiML däcken själv och vi hade plats för dem i vårt garage. Numera köper vi den tjänsten och slipper fundera på var vi ska ställa däcken. Snabbt och enkelt går det också för proffsen, som har de rätta verktygen.
Önskar dig en fin dag - och god bättring!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

14 oktober 2012 20:57

Ser att ni har vinter rustat bilens 4 fötter, det är nog dags för det, blixthalkan kan komma snabbt och oväntat. Fina höstbilder, gillar skarpt fåglarna i vattnet.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

14 oktober 2012 21:57

Ja, man vet inte från den an dagen till den andra hur vädret blir och frosten är förrädisk. Vi hade en del halkolyckor här Värmland i fredags morse. Tack för rosor, Ruth!
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards