Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2012

Vintervilan hägrar

Av Lambergsfrua - 13 oktober 2012 18:45

I förra inlägget visade jag den frostnupna båten nedanför vårt hus. Tydligen insåg ägaren idag, att det var hög tid att dra upp pärlan.Han fick skjuts och anlände med båtkärran på släp. Just där finns ingen ramp att dra upp båten på, så ägaren lossade tamparna och gled ut på vattnet.


Ögonblicket efter jag tagit fotot, satte han full fart in till uppdragsrampen och bilen med kärran försvann på gatan dit bort också - fast inte lik snabbt.


Så har då vår utsikt förändrats från en sommarvy till en höst- och vintervy - och vi har kopplat Motorvärmaren för första gången i år...


Ha en skön lördagkväll alla go'a bloggvänner och andra besökare - som jag inte ens vet om jag har.
Varm kram,

Lambergsfrua    


   
 
yvonne

yvonne

14 oktober 2012 07:52

Ja, hu, det är tur att man inte har nån båt att sköta om...

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

14 oktober 2012 13:36

Jag häller fullständigt med dig. Inte nog med att säsongen är så kort, de är dyra att köpa, dyra att äga och det är stor brist på båtplatser. Om man slår ut hela årskostnaden på antalet på antalet båtturer per sommar undrar jag vad varje båttur egentligen kostar.
Kram!

 
Ruth

Ruth

14 oktober 2012 21:21

Jag kommer och ger mig till känna, har ju börjat med att återgälla besöken bara till dem som skriver och kommenterar hos mig, men vill ju inte missa något inlägg här hos dig, älskar din blogg. Förut besökte jag alla på min länklista, men det var lite jobbigt när jag inte fick någon respons tillbaka.
Är nog skönt för båten att få komma hem på vinterförvaring. Stillheten lägger sig omkring vattnet, bara fåglarna på vattnet myser av att få simma omkring i lugn och ro.
Kram min vän.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

14 oktober 2012 22:05

Jag måste erkänna, att jag fortfarande år dålig på att bloggvandra och kommentera, men vill gärna ha kvar mina länkar till bloggvännerna.

Jag ägnar tyvärr alldeles för mycket tid framför datorn och måste begränsa mig för hälsans skull. Det är orsaken till att jag inte är lika aktiv med bloggvandringen längre. Det betyder inte att jag är ointresserad.

Jag hoppas ändå att jag får vara kvar i din länklista, även om jag inte är inne hos dig varje dag.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
kristina

kristina

16 oktober 2012 19:23

Vi får nog börja tänka på vintern här med. Våran lilla eka ligger kvar vid sjön. Det är klokas att ta upp den, för när vattnet stiger kan den hamna i sjön, det har hänt.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 oktober 2012 19:28

Ja du Kristina, nu är det nog dags att dra upp båten, så den inte försvinner i någon häststorm eller fryser fast i isen. Här är det nästan alltid någon båt som blir kvar vid bryggorna, när den första isen lagt sig och ägaren kämpar hårt för att komma genom isen och ta sig fram till uppdragsplatsen. Sommaren är alldeles för kort;)
Stora kramen,
lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se